Marrrtin Opublikowano 7 Marca 2011 Opublikowano 7 Marca 2011 Witam. Posiadam a4 z 98r 2.5tdi. Kupiłem ja ze stalowymi felgami zimowymi. Teraz kupiłem felgi 18" firmy MIM i mam problem z śrubami. A mianowicie nie wiem jaki śruby mają mieć łeb, stożkowy czy kulisty.
Marrrtin Opublikowano 7 Marca 2011 Autor Opublikowano 7 Marca 2011 A kształt śruby (stożek, kula) nie jest zależny od producenta i rodzaju felgi? Czytałem wcześniej parę tematów na różnych forach audi i nie tylko, i nigdzie nie znalazłem nic napisanego że do każdej felgi aluminiowej idzie stożek.
Gelooo Opublikowano 7 Marca 2011 Opublikowano 7 Marca 2011 sam nie wiesz to pokaz felge w zakladzie pierwszym lepszym i ci powiedza za free albo tam gdzie chcesz dokupic sruby pojedz z felga i zlodziejki jakies zakup
Marrrtin Opublikowano 7 Marca 2011 Autor Opublikowano 7 Marca 2011 Tak zrobię, podjęte jutro gdzieś do zakładu. Tylko felgi już założyłem
Gelooo Opublikowano 7 Marca 2011 Opublikowano 7 Marca 2011 w niczym to nie przeszkadza zobacza odkrecajac jedna srube
Marrrtin Opublikowano 8 Marca 2011 Autor Opublikowano 8 Marca 2011 Właśnie wróciłem z 16 nowymi śrubami i 4 antykradzieżowymi. Dobrze że pojechałem do kogoś kto się zna na tym, bo śruby były złe. I od razu mogę polecić wszystkim firme auto styl z Wrocławia, maja wszystko do felg
Frimuś Opublikowano 3 Marca 2012 Opublikowano 3 Marca 2012 Kolego -Marrrtin- moglbys napisac jakie dokladnie kupiłes te sruby: rozmiar firma itd.
eSSence Opublikowano 4 Marca 2012 Opublikowano 4 Marca 2012 Czyli mam rozumieć że śruby ze stalówek nie podejdą pod alu ?
armando Opublikowano 4 Marca 2012 Opublikowano 4 Marca 2012 martin ten sklep z wroclawia to auto styl czy raczej styl auto? bo ze stylauto duzo wspolpracujemy i rowniez polecam a co do kwesti srob to w sklepie tez nie zawsze ci dobrze okresla jaka sroba ma przyjsc dlatego najlepiej samemu palcem sprawdzic czy otwor jest stozkowy czy kolisty jest jeszcze jedna wazna rzecz: dlugosc sroby - tez warto o tym zawsze pamietac
Frimuś Opublikowano 4 Marca 2012 Opublikowano 4 Marca 2012 kolego armando wlasnie moze jakies wymiary itd.
aju Opublikowano 4 Marca 2012 Opublikowano 4 Marca 2012 długość gwint łeb śruby twardość najważniejsze parametry przy zakupie śrub
Frimuś Opublikowano 4 Marca 2012 Opublikowano 4 Marca 2012 "AJU" znasz moze te parametry jesli chodzi o alu 18 do a4 afn
armando Opublikowano 4 Marca 2012 Opublikowano 4 Marca 2012 umowmy sie ze wszystkie sroby do a4 sa 14x1,5 tzn 14mm srednica, 1,5 skok gwintu, a czy osadzenie stozkowe czy sferyczne trzeba sprawdzic w feldze jesli chodzi o dlugosc to wsadz srobe do felgi i zobacz z drogiej strony ile jej wystaje (mysle ze z 1cm bedzie ok)
aju Opublikowano 4 Marca 2012 Opublikowano 4 Marca 2012 długość śruby zależy od felgi, jej rozmiar nie ma znaczenia, łeb pewnie będzie stożek (wystarczy popatrzeć) twardość min 10, gwint 14x1
Rekomendowane odpowiedzi