Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B8] Mironowóz cz.IV - S4d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemian ale one nie są w jednolitym kolorze:whistling::decayed::decayed:

• Odpowiedzi 2.7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

no wiem. chodzi mi o to że ori rotor w nie jednolitym kolorze nie ma aż takiego dużego kontrastu jak u mirona i dlatego jak już polakierowałbym je w ori kolorystyke. A jak nie to całkiem srebrne tez są ładne

Opublikowano

:facepalm:

Siemian - ale Ty jesteś - płytki - jak o kolor Ci chodzi o występowały w 2 odcieniach - kupując felgi miałem do wyboru jedne i drugie - wybrałem ciemniejsze bo bardziej mi do lakieru samochodu pasowały - zaś te jaśniejsze fajnie wyglądały bo pasowały do dokładki tył i grila przód

Te jasne jakoś tak wydawały mi się średnio pasujące zaś e co kupiłem w trakcie jazdy bardziej na czarne niż grafitowe wyglądają

Szymeniu w S6 ma koła z tego samego źródła co ja - nie raz i nie dwa staliśmy obok siebie i jakoś miałem wrażenie że u niego ciekawiej wyglądają te co ma czyli jaśniejsze

a tak po za tym to kwestia gustu - zaś na foto nie ma się co opierać bo na żywo wyglądają jeszcze inaczej a i duże znaczenie ma pogoda - są momenty że wyglądają na czarne zaś przy mocnym śłońcu jak ciemny grafit

Ps. Koła sa w dziale sprzedam - zobacz sobie jak tam wyglądają - znowu inne światło i ich kolor znowu zupełnie inny

Opublikowano

Całkiem srebrne miał Puma w swoim b6 i koło moim zdaniem dużo straciło.

Opublikowano
no wiem. chodzi mi o to że ori rotor w nie jednolitym kolorze nie ma aż takiego dużego kontrastu jak u mirona i dlatego jak już polakierowałbym je w ori kolorystyke. A jak nie to całkiem srebrne tez są ładne

Nie musze moich malować w ten jaśniejszy grafit bo jak będę chciał to mogę takie mieć (albo mogłem takie wybrać przy samym zakupie)

Bardziej by mnie korciło zmienić ich kolor całkowicie na srebrny - ale jak pisałem wyżej - mam obawy co do efektu końcowego i samego faktu malowania jak i wykonania malunku

---------- Post dopisany at 18:05 ---------- Poprzedni post napisany at 18:04 ----------

no i włąśnie tego się boję a do oryginału już później nie wrócę

Opublikowano

Hmm... te srebrne wiatraki na żywca maja coś w sobie. Może zdjęcia tego nie oddają, ale u sąsiadów są aktualnie trendy:

Audi RS 5 Coup

Opublikowano

felga z RS5 - z takim ET jakie tam jest - to i sraczkowata wyglądała by przepięknie :decayed:

Opublikowano

Spodziewałem się takie odpowiedzi:decayed: Google na szybkości nic nie che pokazać..

Opublikowano

+1

Dokładnie i z tego co pamiętam Puma kupił 2kolorowe i przemalował - urok rotora to wg mnie et i 2kolory a jak rotor z dużym et to robotę robi kolor:wink:

u Mirka na żywo te fele robią robotę i nie wiem dlaczego na niektórych fotkach wychodzi tak średnio :eusathink:

---------- Post dopisany at 19:56 ---------- Poprzedni post napisany at 19:53 ----------

Graty już w całości odebrane

Hamulce o symbolicznym przebiegu kpl. przód i tył 2000zł

Lusterka S4 polift elektryczne i składane 14pin 1200zł

no i zakup wcześniejszy Fotele S4 polift produkcja 03.2013 przebieg 13 tyś km 5500zł

Ceny podaje aby osoby planujące mody miały punkt odniesienia

Wszystko myślę patrząc na stan i rok produkcji w bardzo dobrych cenach - a największą chyba cenową atrakcją był fotele.

Jako ciekawostka w boczkach drzwi są kosmetyczne różnice pomiędzy przed a po liftowymi - te zatrzaski, które są na tapicerkach nie wszystkie są w identycznych miejscach - i tak np. przednie drzwi 3 zatrzaski w tapicerkach pokrywają się z otworami w drzwiach a 1 nie - jest w zupełnie innym miejscu.

A najlepsze że zauważyłem to dopiero przy drugi montażu - za pierwszym razem nawet na to nie zwróciłem uwagi

mody konkret :kox:

a ja pół roku temu myślałem że zostały Ci juz tylko hamulce do zrobienia :grin:

Opublikowano

A moim zdaniem te zimówki będą robić większy WOW niż te rotory :wink:

Opublikowano

Hamulce o symbolicznym przebiegu kpl. przód i tył 2000zł

Kpl czyli tarcze ,klocki ,jarzma i zaciski ?

tak

---------- Post dopisany at 11:14 ---------- Poprzedni post napisany at 11:11 ----------

http://images62.fotosik.pl/327/807de57b0fa903fem.jpg

http://images61.fotosik.pl/327/34147b1cdf6fdfa9m.jpg

http://images62.fotosik.pl/327/ae774fb508ccb65bm.jpg

http://images61.fotosik.pl/327/91e577c29475607em.jpg

Jest kozak :jerk::kox::thumbup1:

Opublikowano

dla mnie to jeszcze ta felga zawsze była ciekawa

AUDI Q5 8R0 ORYGINALNE FELGI 20" (3648423432) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

---------- Post dopisany at 20:53 ---------- Poprzedni post napisany at 20:48 ----------

A gdyby ktoś mi tak pomalował felgi to się nawet nie zastanawiam

@@ FELGI AUDI A5,S5,RS5 20"ORYGINALNE@ (3631704090) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Ps. Siemian :naughty: ogarniaj lakiernika - jak coś spartoli będzie na Ciebie :grin:

Opublikowano
To dla Mirka zbyt skomplikowane :decayed:

Przod OK :wink: A tył ? tam bodajze jest inna obudowa łozyska .

dokladnie.... tył jest problematyczny - inna obudowa lozyska i nie ma szans zalozyc tarczy rs4/rs5 - zacisk jest ten sam co w S4/S5, ale tarcza inna.

wg mnie nie ma sensu kombinowac i lepiej zalozyc tarcze od eski :wink:

Na tyl powinno zaintlowac dystancie i bede ok. Tarcza S4 nie jest RS4.

FS: Audi S5/RS5 Rear Ceramic Brakes with E-Brake (from Audi S7) - A5_OC

Nie probowal ktos zamienit zwrotnicu, lub lozysko?

Opublikowano
dla mnie to jeszcze ta felga zawsze była ciekawa

AUDI Q5 8R0 ORYGINALNE FELGI 20" (3648423432) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

---------- Post dopisany at 20:53 ---------- Poprzedni post napisany at 20:48 ----------

A gdyby ktoś mi tak pomalował felgi to się nawet nie zastanawiam

@@ FELGI AUDI A5,S5,RS5 20"ORYGINALNE@ (3631704090) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Ps. Siemian :naughty: ogarniaj lakiernika - jak coś spartoli będzie na Ciebie :grin:

Lakiernika i piaskowanie felg masz pod nosem ... troche zaufania... podjedz pokażą ci jak robią itd. ... a szwagier dimana ich przypilnuje żeby było ok

Wysłane z telewizora Note2

Opublikowano

Alu się nie piaskuje tyłko szkiełkuje albo śrutuje, od piaskowania powstają mikro wżery :/

Wyklepane na Variofonie :)

Opublikowano

no i weź tu człowieku daj komuś dobre koła do zrobienia

Opublikowano
Alu się nie piaskuje tyłko szkiełkuje albo śrutuje, od piaskowania powstają mikro wżery :/

Hmmm... no to sie nie znam ale wszyscy piaskują albo tylko tak potocznie to nazywają ... a może to nie są profesjonaliści .... ;)

Opublikowano

Plastidipem pomaluj rotory :wink:

Opublikowano
Plastidipem pomaluj rotory :wink:

Plastidip jest :thumbdown::D

Opublikowano

Stal można piaskować, niestety większość firm idzie na skróty i piaskuje niszcząc strukturę aluminium.

Co do PlastiDipa to funkcja ochronna na felgi na zimę się sprawdza. Gwerty ma takowe i super się sprawdziło. Zawsze można bezbarwnym PlastiDipem zrobić i fele po zimie jak nowe ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...