Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B8] Mironowóz cz.IV - S4d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szkoda, że Patrox się tutaj nie wypowie :wink4:

• Odpowiedzi 2.7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Gadamy o d*pie maryni i tyle, ten wykres "prawidlowy", ktory wkleil Miron jest duzo lepszy :)

Opublikowano

Miron lubi jak się u niego w temacie coś dzieje :decayed: od początku wiedział co wkleja :gwizdanie:

BTW musisz się teraz ustawić ze szwagrem i porównać, która lepiej jedzie, B7 kucami czy B8 niutonem :mysli:

Opublikowano

nie no objedzie ta swoja Eks B7 bez problemu skoro mowil ze na serii prawie rowno szly . Roznica jest w masie/przelozeniach wiec nie sadze zeby mial jakies problemy.

Opublikowano

Jeszcze ważna kwestia kierownika, czyli czy szwagier jest takim samym rajdowcem jak miron :mysli:

Opublikowano

Jeszcze ważna kwestia kierownika, czyli czy szwagier jest takim samym rajdowcem jak miron :mysli:

zamieniali sie miejscami, obaj sa dziadkami :decayed:

Opublikowano

:polew: :polew: :polew:

Opublikowano

:decayed:

lubię czytać Wasze niektóre wypowiedzi :good::facepalm:

[br]Dopisany: 20 Maj 2011, 13:03_________________________________________________

:decayed: sami znawcy :naughty:

:good:[br]Dopisany: 20 Maj 2011, 13:03_________________________________________________widziałem wykres Patryka gdzie też zrobił 300 i 600 i co ?

B7 wyszło super = compsport OK

B8 wyszło gorzej = comsport ZŁY

nie znam się na chiptuningu (tak jak większość z Was)i nawet nie wdaję się w rozmowę bo niczego sensownego Wam nie powiem.

To czego udało mi się dowiedzieć i zaobserwować z własnego doświadczenia to :

- że wynik jest zależny od samej robionej sztuki a nie tylko od tunera

- każda fura i każdy soft ma pewne widełki czyli że można zrobić X i można zrobić Y

- wykres jest wykresem i kreskami na papierze, mało tego tu też czasami można pokazać więcej niż jest, pytanie po co to komu ?

na zakończenie dodam - że powiedzenie z mojej strony że ma być 300 i 600 i koniec spowodowało by to że miał bym 300 i 600 ( ale chyba tylko dla samego wykresu czy potrzeb innych )

było 291 i 600 czyli dało się lepiej prawda ? można było tak zostawić i już pewnie było by mniej gadki.

Ale jeżeli osoba do której mam zaufanie mówi że wolała by w tym i w tym miejscu obniżyć i lepiej dla mnie i auta żeby było tyle i tyle to nie ośmieliłbym się z moją wiedzą powiedzieć jej - nie zmieniaj - zostaw jak jest.Bo ja się na tym nie znam i płacę komuś za pracę popartą wiedzą i doświadczeniem i nie po to żeby podważać to co zrobiła.

Są tu widzę mega zdolne osoby które po samym wykresie danej sztuki śa w stanie stwierdzić że dało się zrobić mniej lub więcej.

Jeżeli naprawdę porównanie miało by mieć sens to teraz musiał bym wgrać serie i pojechać z autkiem do Dynosoftu, potem znowu wgrać serie i pojchać do Rogala i jeszcze nie wiem do kogo.

A tak naprawdę dalej nic by to nie dało bo jeszcze musielibyśmy sprawdzić w jakiej kondycji są silniki po przejechaniu 100 tyś km na każdym z programów.

Oczywiście wszystkie softy musiały by być wgrane na tej samej hamowni i przy identycznych warunkach zewnętrznych

.........................więcej nie chce mi się pisać bo jestem laikiem - mimo 5 lat na forum, 4 własnych autach po programie, mimo Vipa i milionach stron w moich wątkach

Ps. napisał bym dokładnie to samo gdyby program robił Rogal, Aligator czy Patrox bo w każdym wypadku zaakceptował bym to co zrobili bo uważał bym że skoro zrobili tyle i tyle to widocznie tyle ma być

Opublikowano

Miron, ale czym Ty sie podniecasz?

Zwracalismy uwage tylko na to, ze auto Ci pozniej wstawalo niz na serii - ale potem wkleiles ostateczny wykres, ktory jest okej, bo od 2000 obr masz max moment, a nie od 2500.

Nikt nie napisal, ze ma byc 300, bo wszystko pozniej to *ujnia. Kazdy z nas wie, ze najlepszy program to bezpieczny program.

Opublikowano

Ja sie podpisuje pod tym co napisal Michal. Poprostu wkleiles zly wykres (moze celowo :wink4: , zeby zrobic szum) a jak wkleiles ten konkretny to slowa zlego o nim powiedziec nie mozna.

Chyba wszyscy tu zainteresowani wiedza ze kazdy motor sie inaczej robi , jeden sie zrobi lepiej inny nie a jeszcze inny wcale :wink4: .

Masz bezpieczny program robila to kompetentna osoba i nikt nie napisal ze CS jest zly (skad to wzioles ? ).

Dziwisz sie skad takie opinie jak wklejasz nie to co trzeba a tamten wykres naprawde wygladal na zje... i moze niektorzy ze wzgledu na znajomosc z Toba lub z CS go odrazu nie skomentowali, ale kazdy sobie swoje pomyslal :gwizdanie: :gwizdanie:

.........................więcej nie chce mi się pisać bo jestem laikiem - mimo 5 lat na forum, 4 własnych autach po programie, mimo Vipa i milionach stron w moich wątkach

tego nie skomentuje bo napisalem to pol zartem pol serio ale troche sie wyglupiles i tyle - Ja Cie osobiscie nie znam ale czytajac niektore Twoje wpisy smiem sadzic ze nawet celowo tego babola wkleiles :polew: :polew:

Bez urazy i bezawaryjnosci zycze :hi:

Opublikowano

Mirek, widać, że się nie znasz i ktoś Ci kit wciska, że jest dobrze a serio na wykresie nie jest, to, że zapitala to pewnie tak jak masz boosta to odchodzi ale na sekundę i wydaje Ci się, że jest miodzio ale moment zamiast trzymać się w miarę w prostej lini to spada z każdym obrotem wału, dokładnie tak samo ma -Paweł- jeżeli nie pomyliłem imienia, nie będę tu wklejał przynajmniej 2 przykładowych wykresów jak powinno być bo sensu to nie ma, jak mi by ktoś tak program zrobił to prosiłbym go o wgranie serii z powrotem

Przed wklejeniem drugiego wykresu przez Mirka wychodziło że obaj mamy do d*py.

Teraz rozumiem że Mirek ma dobrze a ja nadal do d*py tak? :decayed:

Opublikowano

nie napisałem, że Miron ma teraz dobrze :) a Ty źle, macie bardzo podobne, jeżeli mnie rozumiecie to chodzi mi tylko o spadającą krzywą momentu obrotowego zaraz po "peaku", zwróciłem na to uwagę bo mam doświadczenie z bardziej płaskimi przebiegami momentu po samych modyfikacjach programu

Opublikowano

Tak czy siak ja myślę że wypowiedź Mirka wyczerpała temat i ja podpisuję się pod nią w 100%.

Nie na wszystko mamy wpływ,nie każdy ma tez czas jezdzić po Polsce aby wgrywać lepszy soft o ile ktoś wgrałby lepszy a w 100% bezpieczny program.

Bo słowo bezpieczny było kluczowe jak gadałem z Patrykiem.

A moje auto na tym sofcie jezdzi już półtorej roku i ma sie dobrze.

Opublikowano

no wzrost ładny... kreski ostateczne przyjemne... co do mocy... to w B8 pytałem u Mastersa i kiedys u Rogala... to mówili o 280-285 KM...

a w B7 270-280km...tak czy siak... Panowie bez jaj... nie jeździcie Fiatem Punto żeby zastanawiać się czy ma 85 KM czy 100KM i że to aż 15KM różnicy... tutaj jest 280 i jest kozak... do tego 600 Nm a więc w trasie największą różnice widac powyżej stówki jak się depnie to inni się pocą a 3.0 TDi odjeźdza... ;-)

Opublikowano

na to wyglada :decayed::wink4:

Opublikowano

kolega ma rację że największy fan po zrobieniu programu jest jednak na trasie przy większych prędkościach. Ja jeźdże po mieście i bardziej mnie ograniczają krótkie biegi niż moc. A jak w b8 wyglądają przełożenia w manualu? Czy pierwsze 3 biegi tak samo króciutkie jak w b7? Ja jakbym miał możliwość i chciał pogrzebać to bym sobie skrzynie z dłuższymi przełożeniami wrzucił albo s-tronic ale tak sie chyba nie da.

Opublikowano

no wzrost ładny... kreski ostateczne przyjemne... co do mocy... to w B8 pytałem u Mastersa i kiedys u Rogala... to mówili o 280-285 KM...

a w B7 270-280km...tak czy siak... Panowie bez jaj... nie jeździcie Fiatem Punto żeby zastanawiać się czy ma 85 KM czy 100KM i że to aż 15KM różnicy... tutaj jest 280 i jest kozak... do tego 600 Nm a więc w trasie największą różnice widac powyżej stówki jak się depnie to inni się pocą a 3.0 TDi odjeźdza... ;-)

dokładnie - mi też takie parametry przedstawiano ( nie tylko w CS )

[br]Dopisany: 20 Maj 2011, 23:26_________________________________________________

Miron[/b], ale czym Ty sie podniecasz?

niczym

Nikt nie napisal, ze ma byc 300, bo wszystko pozniej to *ujnia. Kazdy z nas wie, ze najlepszy program to bezpieczny program.

jesteś pewien ? czytałeś wszystkie posty dokładnie ?

Opublikowano

jesteś pewien ? czytałeś wszystkie posty dokładnie ?

hm... nie :decayed:

Opublikowano

nie chce mi się męczyć tematu - ale tu masz na szybko przykład wypowiedzi w odniesieniu do programu CS

300/600 to raczej norma w B8

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...