Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Problem z zaślepieniem EGR.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam prosbe powiedzcie mi gdzie mam zaslepic egr blaszką, nr fot 1czy 2? i trzecie pytanie chce wyminic wezyki podcisnieniowe i ten nr 3 dokad on leci na dol pod turbo? jakis nr ma bo tez musze wymienic bo sie szczepi...

pytaniep.jpg

PS. po odp, prosze o zamkniecie watku

[mod]Co to za prefix? chyba pytasz o konkretny silnik, a nie tyczący się wszystkich. Po drugie w temacie powinien być juz zawarty problem a nie "3 pytania do.." co to teleturniej!!! - poprawione (kolejny poleci odrazu do kosza)[/mod]

Opublikowano

1 :good:

szukanie nie boli :wink4:

Opublikowano
  • Autor

1 :good:

szukanie nie boli :wink4:

dzieki kolego za poprawke, pozdrawiam heh

Opublikowano

zaślepiaj najlepiej w miejscu nr.2

wężyk z gruszki turbo leci do zaworka N75

część tego wężyka ma średnicę 4mm a póżniej przechodzi w wężyk 5mm

ja ostatnio zamówiłem takie

http://allegro.pl/przewod-podcisnienia-sfs-dolot-nie-samco-4mm-i1481453002.html

Opublikowano

gdzie nie zaślepisz będzie dobrze najlepiej w kolektorze wydechowym i ssącym reszte zbędnych kilogramów wywal albo kolektor ssący awx

Opublikowano
  • Autor

zaślepiaj najlepiej w miejscu nr.2

wężyk z gruszki turbo leci do zaworka N75

część tego wężyka ma średnicę 4mm a póżniej przechodzi w wężyk 5mm

ja ostatnio zamówiłem takie

http://allegro.pl/przewod-podcisnienia-sfs-dolot-nie-samco-4mm-i1481453002.html

kolego zalozylem ten wezyk do turbo o srednicy 4'' i jakos luzno wszedl nie ze musialem gume naciagac by wlazlo na niego, i pytanie takie czy musze kupic mniejszy ten przewod podcisnienia zebym wchodzil ciezko i czy dlugosc tego przewodu ma znaczenie? bo ja dalem ciutne dluzszy zeby nie byl jak stary naciagniety i niewiem, autko sie zbiera lepiej ale tylko max 180km na a4 a kiedys normalnie jechal 210km czy to moze byc wina tego przewodu?

Opublikowano
albo kolektor ssący awx

A bedzie odczuwalna roznica? przepraszam za OT :)

Opublikowano

Jeżeli teraz masz czysty kolektor dolotowy to różnicy w osiągach raczej nie odczujesz.

Opublikowano

Witam. Podłącze sie do tematu zaślepienia egr, wiec w ktorym miejscu najlepiej bo są 2 różne odpowiedzi. W miejscu 1 czy 2 ?

Opublikowano

Jak zaślepiłem w Z1 w miejscu 2 (bo egr chlapał olejem przy przygazówce) to nadal rzucało olejem, dopiero zaślepienie w miejscu 1 pomogło (są teraz dwie blaszki zaślepiające)

Opublikowano

Zaślep w miejscu 1 i 2 będziesz miał pewność. Można też zrobić takie zaślepki z grubej blachy i wywalić te rurke harmonijkę i zaślepic przy kolektorze wydechowym, wywalic EGR i zaślepić też taką gruba blacha i spokój. Tylko pamiętaj żeby tam były uszczelki bo jak mi jedna sie zagubiła i skręciłem bez to miałem przedmuch spalin.

Opublikowano

Ja mialem zaslepione w mijescu nr 1 i mi sie przepalila blaszka :D lepiej w miejscu nr 2

Opublikowano

Ja mialem zaslepione w mijescu nr 1 i mi sie przepalila blaszka :D lepiej w miejscu nr 2

Nie chodzi o miejsce tylko jaką blaszkę zastosowałeś. W obu tych miejscach temperatura jest niemal identyczna a nawet zaryzykowałbym że w punkcie nr 2 jest wyższa. Trzeba tam włożyc kawałek blachy kwasówki o grubości ze 2mm i można zapomniec o problemie.

Opublikowano

Wsadz 2 tak jak mowisz a najlepiej zaslep 2 obydwuch miejscach jak juz rozbiezesz bedziesz w 100% pewny ze sie nie przepali :) :) :hi: :hi:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zaslep oba, a co do wezyka, to od zaworka idzie 5x3 o dlugosci 10cm przez taka redukcje na wezyk 3,5x2 do turbawki. Ten drugi wezyk wg etki jest dlugosci 35cm.