Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFB] Jak tu zadbac o ten silnik??? 2.5 v6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki jest sens wymiany przepływomierza co 4 m-c ? Po pierwsze 4 m-c to mało miarodajna jednostka, po drugie jaki jest sens wymiany czegos co jest dobre ?

Opublikowano

o kurcze, seria do bani, przeplywka co 4 miesiace :wallbash::polew:

jakos tysiace uzytkownikow decydowali sie na zakup samochodow z tym silnikami i nie narzekali, przejechali setki tysiecy km. te samochody dalej jezdza.

byc moze i przeplywomierz bylby do wymiany co 4 m-ce gdyby robic przebiegi rzedu 200000 - 300000 km rocznie.

chodzi o to zeby o samochod dbac. w nasze rece trafiaja pojazdy, nie wiadomo w jakich warunkach i jak i przez kogo eksploatowane, stad niezbedna jest weryfikacja stanu i ew. wymiany zuzytych elementow a poźniej pozostaje zwyczajne dbanie o silnik.

Opublikowano

Jaki jest sens wymiany przepływomierza co 4 m-c ? Po pierwsze 4 m-c to mało miarodajna jednostka, po drugie jaki jest sens wymiany czegos co jest dobre ?

:)

u mnie padła po 215kkm (pierwsza ori).

Opublikowano

Mówie przecież wyraźnie, ze max 4 miesiące. To że większość jeździ na padniętej i jest na tyle znieczulona, że nie odczuwa różnicy, to nie znaczy że jest sprawna i że tak ma być.

Wystarczy zlogować auto i wszytsko wyjdzie. Kto idzie w zakładzik,że większość ma źle mierzący lmm??

Mogę nawet postawić swoje 200 konne AFB

4-ro miesięczne lmm ASO

461de3da06eef56cm.jpg

a tak mierzy nówka lmm ASO

0493b5e7c1b2e9d0m.jpg

Różnica chyba widoczna i odczuwalna podczas jazdy. Filtr powietrza oki w obu pomiarach.

Panowie, ten typ tak ma, zresztą panowie z ASO sami zawsze zapraszają mnie na ponowną wizyte po kilku miesiącach.

Opublikowano

Kolega Wowo ma rację, imm w tym silniku jest sprawny przez "góra" 3 , 4 miesiące ( po prostu jest wadliwy...)

Opublikowano

Panowie, ten typ tak ma, zresztą panowie z ASO sami zawsze zapraszają mnie na ponowną wizyte po kilku miesiącach.

Hehhe, jakbym prowadził ASO zapraszałbym Kolegę co miesiąc i znalazłbym jescze pare innych rzeczy...

Nie dajmy się zwariować :gwizdanie:

Opublikowano

Nie wiem czy chętnie być zapraszał, bo to za każdym razem jest reklamacja i wymiana za free :>

Poza tym zvaginujcie swoje kondony i wtedy pogadamy.

Opublikowano

te logi ktore zaimesciles to zamalo do oceny przeplywki. to raz a dwa.

moze montuja tobie regenerowane ??? koszutuja polowe nowych(800). tyle ze w rozliczeniu zabieraja niesprawny.

akcje czujnikow prowadzi nie audi tylko bosch. wiec serwis i tak ma za to placone wiec im wszystko jedno. i w przypadku regenerowanego

to moglyby sie jakos skladac te 4 miesiace....

Opublikowano

Tak, masz racje bazuję na regenerowanych lmm. Jakoś po oczytaniu temetu lmm w AFB zniechęciłem się do wydawania ponad 800zł na "całkowitą nówkę". Chętnie usłyszę o nich jakąś pozytywną opinię.

Logi sa podane tylko dla przykładu jednej z grup, aczkolwiek anlaogicznie jest i w innych grupach, szczególnie w 008 gdzie ładnie idzie po dawkach.

Opublikowano

wiec moze gdybys poswiecil raz 800 zl wtedy wystrczylaby na dluzej niz 4 m-ce no a gdyby padla to ASO ma obowiazek wymienic rowniez na nowa. ale odwiedzalbys ja raz do roku.

heh. no chyba ze maja dobra kawe, ktora podaja ladne panie w ASO i dotrzymuja towarzystwa w trakcie wymiany :polew: i to jest powodem wizyt w ASO :tongue4:

Opublikowano

wiec moze gdybys poswiecil raz 800 zl wtedy wystrczylaby na dluzej niz 4 m-ce no a gdyby padla to ASO ma obowiazek wymienic rowniez na nowa. ale odwiedzalbys ja raz do roku.

heh. no chyba ze maja dobra kawe, ktora podaja ladne panie w ASO i dotrzymuja towarzystwa w trakcie wymiany :polew: i to jest powodem wizyt w ASO :tongue4:

ja im dłużej czytam to forum to się dowiaduje, ze Audi to auta specjalnej troski...(

Ja podłączam do "wieszcza" jak mi się coś nie widzi i jakoś nie było (odpukać) problemu z przeplwomierzem...a ma przelatane 155 kkm...

Opublikowano

lepiej wydać raz na dwa lata na regenerowany niż raz na rok na nówkę, a wymiana to 5min. roboty :decayed:

Opublikowano

Nie wiem jak z żywotnością lmm w innych jednostkach V6. Problem na pewno dotyczy tych 150 konnych.

Opublikowano

lepiej wydać raz na dwa lata na regenerowany niż raz na rok na nówkę, a wymiana to 5min. roboty :decayed:

Nie bardzo czaje szczerze mówiąc... :mysli: Możesz blizej wyjaśnic sens tego posta?

Opublikowano

masz racje, pod warunkiem ze to nie jest co 4 m-ce. jezeli wymieniasz w serwisie masz na przeplywke gwarancje, wiec warto odwiedzic serwis. a to ju zni ejest 5 min. tam trzeba dojechac odczekac.

jpozatym nie rozumiem dlaczego uzywka ma zyc 2 lata a nowy rok? moglbys wyjasnic?

dzikidzidz to nie prawda ze to samochody specjalnej troski.

to raczej my forumowicze jestesmy specjalnej troski, i kochamy nasze :audi: tak bardzo, ze im nadmierną uwage poswiecamy,

i dla niewtajemniczonych, wydaje się, ze :audi: sa z porcelany :polew:

Opublikowano

Mysle ze kolega SebMis sie pomylił... pewnie chodzilo mu ze lepiej raz na dwa lata nówka niz co roku regenerowana:)

Opublikowano

ale to na to samo by wychodzilo 2 lata po 400 zl = 1 raz na 2 lata 800 zl. wiec wciaz nie wida sensu.

Opublikowano

No niby racja... ale może nówka ma jednak wiekszą żywotność niz dwie regenerowane :mysli: Poczekajmy może SebMis napisze o co mu chodziło ;)

Opublikowano

Jakie 2x400zł ?? Gwarancja jest na 2 lata i przez ten czas możesz nieskończenie wiele razy wymieniać.

Jeśli ktoś potwierdzi ze kupując lmm za 800zeta z ASO będzie spokój, to można się pokusić. Aczkolwiek to jest nie realne, poza tym na forum Diagtronika był już poruszany temat wadliwych lmm w 2.5 V6 TDI. To jest choroba wieku dziecięcego.

Opublikowano

Panowie jest wyrok!!! W poniedzialek sprawdzalem walki rozrządu (jedna strona prawa po stronie kierowcy) i niestety do wymiany :( Dzisiaj latalem po calym szczecinie i niestety najgorszy wariant to 5300zl czesci. Moze byc tak ze walki z 2 strony nie beda do wymiany wtedy bedzie taniej. Cena 1 walka 850zl. Dojda jeszcze koszty robocizny mysle ze w 6000tys zl sie zamkne. Szkoda gadac...