Wujek Opublikowano 15 Marca 2011 Opublikowano 15 Marca 2011 Witam, Od jakiegoś czasu zauważyłem wycieki paliwa pod silnikiem. Odkręciłem górną osłonę silnika lecz nie pomogło to zidentyfikować konkretnego miejsca wycieku. Cała prawa część silnika wraz z pompą paliwa jest tłusta. Prośba o podpowiedź skąd najczęściej pojawiają się takie wycieki oraz co zrobić aby znaleźć powód wycieku?
dante0018 Opublikowano 15 Marca 2011 Opublikowano 15 Marca 2011 Skoro pompa wtryskowa jest tłusta to pewnie ona cieknie? Dużo leci. Wytrzyj wszystko do sucha, odpal i patrz gdzie leci. Może dojrzysz...
Vandit Opublikowano 15 Marca 2011 Opublikowano 15 Marca 2011 ostatnio tez miałem taki problem, nie było wiadomo gdzie ucieka, podjechałem do mechanika on poradził najpierw wymyć silnik. Podjechałem na myjnie i za 20zl ładnie wszystko wymyli, na drugi dzień podjechałem znów do mechanika, macha do góry wytarliśmy wszystko do sucha, odpaliliśmy i po 5min było widać ładnie gdzie paliwo spier....
zib0l Opublikowano 15 Marca 2011 Opublikowano 15 Marca 2011 ja tez mailem wyciek ropki + oleju, okazalo sie ze rurka odmy przepuszczala przy silniku ulamana plastikowa obrecz (110zl ASO), kupilem preparat do mycia silnikow K2 za 10zl umylem i wszystko widac gdzie cos sie zbiera a ropka mi ciekla z jednego z tych czterech wezykow z pompy wtryskowej, ale w lato a teraz jak chcialem wszystko zrobic to na zlosc nie leci z pompy...
athek55 Opublikowano 15 Marca 2011 Opublikowano 15 Marca 2011 Witajcie mam ten sam problem paliwko ucieka co nie miara ale u mnie leje pompa także jeśli przyjrzeć się lepiej to widać że puścił oring od pompy. Na szczęście jutro jadę do pompiarza który krzykną sobie 400 zł za uszczelnienie ale cóż zrobić. Spalanie aktualnie sięga 15L
Azazello Opublikowano 17 Marca 2011 Opublikowano 17 Marca 2011 400 za uszczelnienie pompy to ładnie u was zdzierają.Jeżeli masz tłustą pompę to zobacz czy tam Ci nigdzie nie ucieka
soolek Opublikowano 17 Marca 2011 Opublikowano 17 Marca 2011 Witajcie mam ten sam problem paliwko ucieka co nie miara ale u mnie leje pompa także jeśli przyjrzeć się lepiej to widać że puścił oring od pompy. Na szczęście jutro jadę do pompiarza który krzykną sobie 400 zł za uszczelnienie ale cóż zrobić. Spalanie aktualnie sięga 15L To w Wawie policzyli mi 350, a zrobiłem za 150 u kolesią z innego forum - 30 minut roboty, ale trzeba VAGa i coś tam poustawiać. Szukaj poprzez forum nasze, czy golfa, passata itd. Uszczelki pompy to normalne zjawiskow w 1.9.
Wujek Opublikowano 17 Marca 2011 Autor Opublikowano 17 Marca 2011 Witajcie mam ten sam problem paliwko ucieka co nie miara ale u mnie leje pompa także jeśli przyjrzeć się lepiej to widać że puścił oring od pompy. Na szczęście jutro jadę do pompiarza który krzykną sobie 400 zł za uszczelnienie ale cóż zrobić. Spalanie aktualnie sięga 15L To w Wawie policzyli mi 350, a zrobiłem za 150 u kolesią z innego forum - 30 minut roboty, ale trzeba VAGa i coś tam poustawiać. Szukaj poprzez forum nasze, czy golfa, passata itd. Uszczelki pompy to normalne zjawiskow w 1.9. W Warszawie zrobiłeś za 150zł? Czy możesz przesłać jakieś namiary na priva?
dehanonim Opublikowano 24 Marca 2011 Opublikowano 24 Marca 2011 Witam wszystkich, ehhh niestety jestem kolejnym nieszczęśnikiem który ma problem z wyciekiem z pompy Czy jest ktoś może z okolic Lublina i może mi z czystym sumieniem polecić pompiarza który nie zdziera tak jak w Nowym Sączu? Dodam że jestem nieco laikiem w silnikowym szperaniu i nie chciałbym pchać łap w coś co mogę spieprzyć :/ Z góry dzięki, pozdro!
goldi Opublikowano 24 Marca 2011 Opublikowano 24 Marca 2011 Przeważnie ucieka z pompy jeśli spod dekla na górze to groszowe sprawy i sobie sam wymienisz.Jeśli niżej to koszt 150 zł u speca kolega wczoraj uszczelniał
athek55 Opublikowano 25 Marca 2011 Opublikowano 25 Marca 2011 Witajcie ja już po remoncie pompy. wymieniona Ośka, Tulejka, i oring. A co najlepsze to się dowiedziałem że leje gdzieś spod jakiegoś zaworka elektrycznego (WTF???) tak czy tak skroił mnie 380 zł 20 złotych spuścił i powiedział że do tego był potrzebny VAG bo jakieś ustawienia musiał zrobić. ale powiem szczerze że zrobiłem od wtorku jakieś 100 km. po mieście i spalanie zdecydowanie spadło. Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi