zbylo22 Opublikowano 16 Marca 2011 Opublikowano 16 Marca 2011 Witam, od 2 dni pod maską zaczeło mi świszczeć(wyć) objawia sie to najwyrazniej na 1 biegu i z kazdym nastepnym biegiem nie jest juz tak wyrazne ale słychać....dziwiek wystepuje cały czas podczas jazdy bez znaczenia czy skrecam czy nie, im wyzsze obroty tym bardziej wyrazny świst.....rozrzad robiony kompletny,pompa wody nowa, wszystkie paski nowe......dzwiek jest w okolicy alternatora najwyrazniejszy wiec pojechalem go zrobic z mysla ze to on.....wymienilem łożyska,szczotki i dalej zadnej poprawy....po zbadaniu z mechanikiem wskazuje na to ze dzwiek pochodzi z pompy wspomagania......sprzegło raczej chyba odpada.... czy ktos mial cos podobnego? jesli to pompa to czy wymiana płynu pomoże?
harley22 Opublikowano 16 Marca 2011 Opublikowano 16 Marca 2011 Pompa wspomagania lubi sobie za wyć Wymieniałeś płyn?
zbylo22 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2011 nie wymieniałem....ale chyba to zrobie....[br]Dopisany: 16 Marzec 2011, 20:01_________________________________________________Jestem po wymianie płynu wspomagania i zadnej poprawy wrecz buczenie jest bardziej wyrazne....a to link do filmiku z moim przypadkiem... Pompa wspomagania Audi A4 B5 ....czy wymiana pompy jest nieunikniona?
f1mlody Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 mam to samo chyba trza bedzie pompe wymienic
cowboy1 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 witaj tak Ci sie zrobilo zaraz po wymianie rozrzadu i pasków ?
zbylo22 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2011 witaj tak Ci sie zrobilo zaraz po wymianie rozrzadu i pasków ? tak gdzies tydzien-2 po wymianie rozrzadu i pasków....tak samo od siebie
danielm21 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Jestem po wymianie płynu wspomagania i zadnej poprawy wrecz buczenie jest bardziej wyrazne a dobrze odpowietrzyłeś?? ja złe doczytałem na forum i tak samo mi wył po wymianie ale po poprawce póki co jest ok...
agaa2222 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Miałem to samo, identyczny dźwięk. Pompa do wymiany - nie kupuj zamiennika, podziała tydzień lub krócej - przetestowałem i kupiłem oryginał ale mam spokój.
orpheus Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Opublikowano 27 Kwietnia 2011 U mnie wyło łożysko wiskozy, dźwięk podobny tylko trochę cichszy, też w poszukiwaniu przyczyny wymieniłem łożysk alternatora i zamierzałem dobrać się do pompy, ale na szczęście wyczytałem na forum że to łożysko. Może je też sprawdź przy okazji?
SebolA4 Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Opublikowano 27 Kwietnia 2011 U mnie buczała 3 miesiące po wymianie rozrządu mimo wymienionego płynu wspomagania.Teraz od miesiąca przestała i nie wiem sam co o tym myśleć.Wspomaganie działa bez zarzutów.Samo się naprawiło.
dawid195a Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Miałem to samo w b5 ,pompa wspomagania do wymiany 100%.
zbylo22 Opublikowano 10 Maja 2011 Autor Opublikowano 10 Maja 2011 Teraz pytanie czy to pompa czy wąż wysokiego cisnienia.....? jak to zdiagnozowac dokladnie , czy sa jakies charakterystyczne objawy dla obu tych rzeczy......w piatek jade do serwisu Audi zobaczymy co mi powiedza....
mariob29 Opublikowano 12 Maja 2011 Opublikowano 12 Maja 2011 Proponuję na początku sprawdzić łożysko wiskozy. Przerabiałem ten problem u siebie w b5 i okazało się że to ono wydawało podobny dźwięk. Jeśli chodzi o pompę jaki jest poziom płynu? Nigdy wcześniej pompa nie pracowała na sucho? Jeśli ilość płynu jest w normie to pompa (jeśli nie jest oczywiście uszkodzona) nie powinna pracować głośno bo nawet po dolewce płynu układ odpowietrzy się samoczynnie i pompa powinna pracować cicho. Pozdrawiam:)
Rekomendowane odpowiedzi