duluki Opublikowano 13 Grudnia 2007 Opublikowano 13 Grudnia 2007 mam problem z plynem od chlodnicy ,po dolaniu plynu po jakims czasie robi mi sie plama pod autem nie widze zeby plyn uciekal przez zbiorniczek wyrownawczy,moze jakis przewod .prosze o podpowiedz,dzieki serdeczne temat powinien opisywać problem, poprawiłem treść pre_pl
schiller Opublikowano 13 Grudnia 2007 Opublikowano 13 Grudnia 2007 a ubywa ci płynu? bo o tym nie wspomniałeś?
Cristoforo Opublikowano 13 Grudnia 2007 Opublikowano 13 Grudnia 2007 może jak lejesz do zbiorniczka to rozlewasz płyn :polew: :polew: to taki żarcik a tak na poważnie to jak pisał kolega musowo sprawdzić węże gumowe, chłodnice itd.. duzo tobie tego płynu ucieka????
kerbi Opublikowano 14 Grudnia 2007 Opublikowano 14 Grudnia 2007 siemanko u mnie 4 mechaników chciało głowicę rozbierać, w końccu trafiłem do porządnego gościa popatrzył i okazało się że pęknięty jest plastik w bloku silnika w którym siedzi czyjnik temp. i to było to.pozdrawiam [proszę uzupełnić profil] - schiller
ROGER Opublikowano 16 Grudnia 2007 Opublikowano 16 Grudnia 2007 na dole chłodnicy jest szybkozłonczka może sie poluzowała pozdro
szymek Opublikowano 31 Grudnia 2007 Opublikowano 31 Grudnia 2007 Witam Możecie mi napisać gdzie znajduje się ten czujnik temp. w silniku 1.6 bo też mi wycieka płyn już pooglądałem wszystko z kanału i z żadnych węży mi nie cieknie. pozdrawiam i dziękuje
Gość spedyt Opublikowano 31 Grudnia 2007 Opublikowano 31 Grudnia 2007 Witam Możecie mi napisać gdzie znajduje się ten czujnik temp. w silniku 1.6 bo też mi wycieka płyn już pooglądałem wszystko z kanału i z żadnych węży mi nie cieknie. pozdrawiam i dziękuje http://www.a4-klub.pl/smf/index.php/topic,14826.msg174688.html#msg174688 Na tym zdjęciu strzałką zaznaczona jest rurka, pod tą rurką jest czujnik temp. czteropinowy
Cristoforo Opublikowano 5 Stycznia 2008 Opublikowano 5 Stycznia 2008 mój znajomy tak oszczedzał na wymiannie paru spraw w oplu vectre,że mu ze starości węże gumowe popękały i chwilowo nie miał sianka na kupno wiec do pracy jeżdził z wiadrem z wodą i po trasie dolewał można i tak
szymek Opublikowano 8 Stycznia 2008 Opublikowano 8 Stycznia 2008 A powiedzcie czy dostane tą uszczelke czujnika temp. w zwykłym motoryzacyjnym? Jak to nazwać zeby wiedzieli w sklepie o co mi chodzi i ile mnij więcej kosztuje? pozdrawiam
Gość Kaziu_Wichura Opublikowano 8 Stycznia 2008 Opublikowano 8 Stycznia 2008 A powiedzcie czy dostane tą uszczelke czujnika temp. w zwykłym motoryzacyjnym? Jak to nazwać zeby wiedzieli w sklepie o co mi chodzi i ile mnij więcej kosztuje? pozdrawiam Jak powiesz po prostu "uszczelka pod czujnik temp." to raczej na pewno zrozumieją. Powinieneś dostać ją bez problemu wszędzie jeśli znasz wymiary, jeśli nie znasz to szukaj lepiej sklepu zaopatrzonego w Etkę
adadur Opublikowano 9 Stycznia 2008 Opublikowano 9 Stycznia 2008 na dole chłodnicy jest szybkozłonczka może sie poluzowała pozdro Dokładnie przyjrzał bym się dolnemu wężowi i połączeniom.
szymek Opublikowano 12 Stycznia 2008 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Witam a więc dzisiaj przy okazji wymianu oleju postanowiłem zabrać się za problem ubywającego płynu. Okazało się ze dolna nakrętka dokręcająca ten plastik, w którym siedzi czujnik jest niedokręcona tak się poluzowała ze dwa pełne obroty dokręciłem w palcach a resztę kluczem mam nadzieje ze problem z ubywającym płynem już się skończył. Pozdrawiam
adadur Opublikowano 14 Stycznia 2008 Opublikowano 14 Stycznia 2008 "ten plastik" piszesz o plastikowym króćcu wychodzącym z bloku silnika? "gdzie siedzi czujnik" nie czujnik tylko termostat?
szymek Opublikowano 14 Stycznia 2008 Opublikowano 14 Stycznia 2008 Tak pisałem o tym plastiku z tyłu bloku. To możliwe ze to jest obudowa termostatu w takim razie mój błąd, ale po dokręceniu tej nakrętki jest już chyba spokój z płynem. Pozdro
MoKrY Opublikowano 14 Stycznia 2008 Opublikowano 14 Stycznia 2008 nie chce mi sie czyatac co koleddzy napisali powyzej, ale mi cieklo na kolankach od instalacji gazowej, widze ze ty tez takowa posiadasz wiec watro obejrzec przewody przy parowniku, powodem tego sa nadlewy na plastikowych elementach
Rekomendowane odpowiedzi