aerjot Opublikowano 23 Marca 2011 Opublikowano 23 Marca 2011 może i głupie pytanie ale od jakiegoś czasu mnie nurtuje ...czy można zmianić przełożenie z "D" na "S" w trakcie jazdy? zawsze robiłem to na postoju bo wymaga wciśnięcie przełacznika na dzwigni zmiany biegów ... ale czasem przydałoby sie mienić w trakcie jazdy ...
paulpk Opublikowano 23 Marca 2011 Opublikowano 23 Marca 2011 Ja się na tym nie znam ale " S " oznacza tryb sport tak ?? bo jeśli tak jak w innych autach jest to tryb sport to naturalnie ze podczas jazdy można go zmieniać , w końcu do tego służy.
aerjot Opublikowano 23 Marca 2011 Autor Opublikowano 23 Marca 2011 w teorii masz rację ... ale wolałbym by wypowiedział sie ktoś to "sie zna" bo jesli to tak oczywiste to po co jest blokada miedzy "D" a "S"
majkel_majki Opublikowano 23 Marca 2011 Opublikowano 23 Marca 2011 Można zmieniać program z trybu S na D w czasie jazdy i odwrotnie.
paulpk Opublikowano 23 Marca 2011 Opublikowano 23 Marca 2011 Tak tez myślałem ... nigdy nie jeździłem audi z automatem ale Honda tak i normalnie z D na S przełączałem ... z logicznego punktu widzenia wygląda to tak : jadę sobie spokojnie i nadchodzi moment na wyprzedzanie , przełączam na tryb " sport " co by auto żwawsze się zrobiło i ogień A ta twoja blokada pomiędzy D i S służy także do P, N i jak masz 1,2,3 czyli do wszystkiego nie tylko do S ... Temat może być chyba zamknięty Pozdrawiam
Arturoo Opublikowano 24 Marca 2011 Opublikowano 24 Marca 2011 Można zmieniać program z trybu S na D w czasie jazdy i odwrotnie. czasem nawet trzeba
aerjot Opublikowano 24 Marca 2011 Autor Opublikowano 24 Marca 2011 dzięki za odpowiedz ... temat do zamknięcia ...
Rekomendowane odpowiedzi