kopar Opublikowano 24 Marca 2011 Opublikowano 24 Marca 2011 witam. odblokowalem pełny fis w mojej A4 B6 Avant 2002r 1.9 po zamontowaniu nowej manetki. Wydawoło mi sie na początku że wszystko jest ok, jest wskaznik płynu spryskiwaczy, przełącznik tylnej wycieraczki działa, oraz przełączanie pomiedzy funkcjami z tym że wyświatla mi się jedynie chwilowe spalanie, dystans do przejechania na paliwie i czas jazdy. z twgo co wyczytałem powinno byc jeszcze co najmniej średnie spalanie. kodowanie przeprowadziłem zgodnie z opisem na forum, może w tym jest błąd, czy może ktoś zerknąc i cos doradzic: 17 instruments kanał 10 adaptacja ustawiłem kod 01001 16 sterering whel grupa 07 recode kod 00012 chyba że wszystko jest ok
krupson Opublikowano 3 Lipca 2011 Opublikowano 3 Lipca 2011 Panowie mam ten sam problem z tym ze miałem juz oryginalnie zainstalowany przełacznik , wszystko mialem ( pełen komputer ) odpiełem kleme wysypalo sie pól ustawien wszysto udało mi sie poustawiac z powrotem tylko z fisem mam proble wyswietla mi sie 2 w rogu i tylko dystans do przejechania . Ustawialem także jak kolega wyzej wedlug opisu z forum i nic nie przełacza sie ustawienia mam tak jak kolega wyzej . Jaka moze byc przyczyna ? Prosze o pomoc Pozdrawiam
antonio Opublikowano 4 Lipca 2011 Opublikowano 4 Lipca 2011 Panowie mam ten sam problem z tym ze miałem juz oryginalnie zainstalowany przełacznik , wszystko mialem ( pełen komputer ) odpiełem kleme wysypalo sie pól ustawien wszysto udało mi sie poustawiac z powrotem tylko z fisem mam proble wyswietla mi sie 2 w rogu i tylko dystans do przejechania . Ustawialem także jak kolega wyzej wedlug opisu z forum i nic nie przełacza sie ustawienia mam tak jak kolega wyzej . Jaka moze byc przyczyna ? Prosze o pomoc Pozdrawiam bo ty kolega wyżej skopaliście kodowanie w liczniku zmieniasz wartość w Adaptacjach w kanale 19 a nie 10tym
krupson Opublikowano 19 Lipca 2011 Opublikowano 19 Lipca 2011 Antoni sory ale sie mylisz , kodowanie na kanale 19 mialem ok to ze mi nie przezucal to zmiana kanalu 60 ja mialem opcje 450 a powinno byc 3331 po tej zmianie fis zaczol przelaczac sie i dostep był pełny . Pozdrawiam
mariuszcop Opublikowano 20 Lipca 2011 Opublikowano 20 Lipca 2011 witam. odblokowalem pełny fis w mojej A4 B6 Avant 2002r 1.9 po zamontowaniu nowej manetki. Wydawoło mi sie na początku że wszystko jest ok, jest wskaznik płynu spryskiwaczy, przełącznik tylnej wycieraczki działa, oraz przełączanie pomiedzy funkcjami z tym że wyświatla mi się jedynie chwilowe spalanie, dystans do przejechania na paliwie i czas jazdy. z twgo co wyczytałem powinno byc jeszcze co najmniej średnie spalanie. kodowanie przeprowadziłem zgodnie z opisem na forum, może w tym jest błąd, czy może ktoś zerknąc i cos doradzic: 17 instruments kanał 10 adaptacja ustawiłem kod 01001 16 sterering whel grupa 07 recode kod 00012 chyba że wszystko jest ok 17 instruments powinno być grupa 10 adaptacja i kanał 19 16 sterering whel grupa 07 recode i zmieniasz przedostatnią cyfrę na 1 ( jeśli bez tempomatu)
albi1g Opublikowano 14 Lipca 2015 Opublikowano 14 Lipca 2015 Witam, mam taki problem. Po wymianie manetki od wycieraczek i aktywacji pełnego fisa przestały mi działać spryski od bixenonów. Co może być przyczyną, czy jest jakieś kodowanie na spryski.
Rekomendowane odpowiedzi