Ciepły Opublikowano 18 Grudnia 2007 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Chcialbym poznac wasze zdanie na temat usunieciu granic i strefa schengen? Ja osobiscie uwazam ze zacznie sie masakra....
ykk Opublikowano 18 Grudnia 2007 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Ciepły ja osobiscie uwazam, ze to co sie dzialo przez ostatni czas z granicami to byla szopka. Ciekawe moze sie zrobic dopiero, jak Uklad z Schengen bedzie funkcjonowac na portach lotniczych. Najbardziej to sie wycwanili Brytyjczycy. Oni nie weszli do strefy, takze do nich i tak beda kontrole. A jak jakis Angol opusci granice, to moze sobie fruwac po calej Europie. Powinni cos z tym zrobic.. Ale i tak nie jest powiedziane, ze mobilna sluzba celna nie bedzie Cie trzepac w strefie przygranicznej..
pet3r Opublikowano 18 Grudnia 2007 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Prezes będzie zły jak zobaczy ten temat
Gość Murzyn Opublikowano 18 Grudnia 2007 Opublikowano 18 Grudnia 2007 jaka znowu masakra sie zacznie?? Cieply ty dzis naogladales sie za duzo aut na necie i chciales RR z OOOO robic, teraz pewnie horrory i jakas masakra Ci sie sni
Ciepły Opublikowano 18 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2007 Prezes będzie zły jak zobaczy ten temat Dlaczego bedzie zły? jaka znowu masakra sie zacznie?? Cieply ty dzis naogladales sie za duzo aut na necie i chciales RR z OOOO robic, teraz pewnie horrory i jakas masakra Ci sie sni Maskra z tym ze tak jak napisal ykk zaczna sie wbijac do nas no i ludzie z ukrainy, rosji itd beda sie pchac Jakos tak mi do glowy wpadlo wiec pomyslalem ze sie dowiem co myslicie
pet3r Opublikowano 18 Grudnia 2007 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Prezes będzie zły jak zobaczy ten temat Dlaczego bedzie zły? bo nie lubi gadki o polityce. wiem, że kiedyś tematy związane z polityką leciały od razu do kosza albo utrzymywały się przez chwilkę
Ciepły Opublikowano 18 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2007 z polityka to jest napewno zwiazane ale mi bardziej chodzilo czy jestescie optymistycznie nastawieni do tego ze mozna smigac gdzie sie chce i kiedy sie chce bez zadnych problemow
666mada Opublikowano 18 Grudnia 2007 Opublikowano 18 Grudnia 2007 A ja się cieszę że wchodzimy do strefy schengen . Jako że poluje i mam broń w nietypowym kalibrze, do której niemożna kupić amunicji w Polsce to musiałem ją sprowadzać z Niemiec a z tym były problemy i pełno formalności a teraz sobie wsiądę w samochód, pojadę do Berlina i bez problemu kupię amunicję . Pozdro
ykk Opublikowano 18 Grudnia 2007 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Maskra z tym ze tak jak napisal ykk zaczna sie wbijac do nas no i ludzie z ukrainy, rosji itd beda sie pchac Niby gdzie..?
Gość Trzeniu Opublikowano 18 Grudnia 2007 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Cieply ty dzis naogladales sie za duzo aut na necie i chciales RR z OOOO robic, teraz pewnie horrory i jakas masakra Ci sie sni Murzyn pisz większymi literami , nie każdy ma lupe
Gość Murzyn Opublikowano 18 Grudnia 2007 Opublikowano 18 Grudnia 2007 no ja tez nic nie kumam - dawno nie ogladalem zadnych wiadomosci itd - moze cos mnie ominela
Piterex Opublikowano 18 Grudnia 2007 Opublikowano 18 Grudnia 2007 W jaki sposób zaczną się wbijać ludzie z Ukrainy i Rosji...? Przecież to im wzrosną koszty wiz i ciężkość ich otrzymywania...
ono Opublikowano 18 Grudnia 2007 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Plusem strefy będzie odliczanie 22 % vatu od samochodów sprowadzonych na firme a nie jak do tej pory tylko 6 tyś zł
pieer Opublikowano 18 Grudnia 2007 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Strefa Schengen jest ok , jezdze czesto z Belgii do Francji i wiem jak to wyglada : puste baraki na granicy,zero kontroli ( prawie, chyba ze jest jakas akcja) wiecej kontroli jest na bramkach od platnej autostrady.Kiedys przejechalem granice 80km/h a ograniczenie jest10km/h.
Italiano Opublikowano 18 Grudnia 2007 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Co do samochodów o 22% vat to nie sądzę żeby to tak łatwo przeszło, polscy politycy na pewno coś wymyślą żeby utrudnić biednemu mieszkańcowi.
bratpit Opublikowano 19 Grudnia 2007 Opublikowano 19 Grudnia 2007 Polacy są the best - są granice - narzekają , znoszą też narzekają zamiast się cieszyć że będziemy pełnowartościowymi członkami unii i niebędziemy musieli na granicy sie tłumaczyć co wieziemy po co i gdzie , mnie to zawsze tak wkurw.... że ho ho. A co do ludzi z Ukrainy , Rosji itd to oni akurat maja gorzej bo ceny wizy im wzrosną z 0 lub 10 euro na 35 euro a to dla niektórych sprawa niedoprzeskoczenia i pojadą na słowacje gdzie wizy są dużo tańsze. A ci co się przebiją przez las to tylko przejadą Polske wzdłuż i wjadą sobie do Niemiec , Austrii bo po grzyba siedzieć w Polsce jak mozna swobodnie przełknac później prawie całą europe bez kontroli granicznej. Tym co sie to nieuda zostaną w Polsce
tropico Opublikowano 19 Grudnia 2007 Opublikowano 19 Grudnia 2007 jak wszystko ma swoje "plusy" i "minusy"... najbardziej to się boją Niemcy z przygranicznych miejscowości ( głównie przestępczości), mi osobiście trochę to nie pasuje bo tak to miałem prawie zawsze dokładną kontrole auta na granicy: dokumenty itp i dalej był spokój a teraz to będą zapewne czatować w 1-szej wiosce ...
Reggi Opublikowano 19 Grudnia 2007 Opublikowano 19 Grudnia 2007 Co z tego , że nie sprawdzą mi papierów na granicy .. ale złapie mnie szkop na pirwszym lepszym parkingu i skontroluje , Austrijak wychaczy z bramki autostradowej przy pomocy lornetki i zawinie na parking na przepyrke całkiem podobnie jak Włoskie Muncipi lub Carabinieri Ostatnio przepraczałem Czesko-Polska granice to postawili "młodych" narwanych , ktorszy jeszcze rwali sie do sprawdzania , ale starzy celnicy machali juz tylko rękami zeby przejezdzać
hhacek Opublikowano 19 Grudnia 2007 Opublikowano 19 Grudnia 2007 ja bede jechal za pare dni przez nasz zachodnia granice i mam nadzieje ze juz jej nie bedzie , napewno beda kontrole celne na parkingach i stacjach jak to jest w niemczech
Rekomendowane odpowiedzi