Opublikowano 6 Marca 20179 l -Skrzynie z wysprzeglikiem i zawleczkami śruby -półosie lewa prawa -poduszka skrzyni z łapą -belka pod skrzynie-dystans miedzy skrzynie-sprzęgło kompletne-rozrusznik-dźwignia zmiany biegow z wyciszeniem gąbka -gałka mieszek z ramką -przewód do wysprzęglika z uszczelką-kostka do wstecznego ze skrzyni odcięty zapasem kabla-czujnik sprzęgła z kostka odcięty z zapasem kabla
Opublikowano 6 Marca 20179 l 4 godziny temu, bit4you napisał: -Skrzynie z wysprzeglikiem i zawleczkami śruby -półosie lewa prawa -poduszka skrzyni z łapą -belka pod skrzynie -dystans miedzy skrzynie -sprzęgło kompletne -rozrusznik -dźwignia zmiany biegow z wyciszeniem gąbka -gałka mieszek z ramką -przewód do wysprzęglika z uszczelką -kostka do wstecznego ze skrzyni odcięty zapasem kabla -czujnik sprzęgła z kostka odcięty z zapasem kabla A pedały??alu osłona pod dwumas?Nie chcę żeby czegoś brakowało bo pozniej robota stanie i będzie jezdzenie za częściami...
Opublikowano 6 Marca 20179 l A pedały??alu osłona pod dwumas?Nie chcę żeby czegoś brakowało bo pozniej robota stanie i będzie jezdzenie za częściami... Dwumas docisk sprzęgło pedały europejskie to chyba oczywiste z czujnikami .Zawleczki od przewodu wysprzeglika. Osłona jest ale do półosi
Opublikowano 6 Marca 20179 l Ok dzieki za odpowiedz bo właśnie siedzę i chcę zamówić części.A powiedz mi jeszcze dlaczego sprzęgło dwumas i docisk mają być europejskie?Przecież chyba nie ma żadnej różnicy w tych częściach?
Opublikowano 6 Marca 20179 l Pedaly europejskie , reszta to nie ma różnicy moze byc od anglika najlepiej wszystko z jednego auta Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 9 Marca 20179 l Jakie oznaczenia ma mieć skrzynia biegów 6 do a4 b6 1.9tdi 130km?Fya na pewno pasuje ,ale jest też HCF z a4 b7 2.0tdi.Coś jeszcze pasuje?
Opublikowano 10 Marca 20179 l Ok ,a więc kupiona skrzynia HCF z a4 b7 2.0tdi. Skrzynia 6 Półosie Podpora skrzyni + poduszka Wybierak Gałka+mieszek+osłona plastikowa Wygłuszenie lewarka biegów śruby Pedały eu Brakuje: Dwumas komplety Przewód wysprzęglika i pompki sprzęgła Coś jeszcze??? Mam skrzynie HCF z audi a4 b7 2.0tdi jaki to ma byc dwumas dokładnie?Dwumas ma być dobrany do skrzyni HCF czy silnika AVF? Może ma ktoś w sprzedaży w dobrej cenie komplety dwumas?
Opublikowano 13 Marca 20179 l Panowie w końcu zakładam skrzynie manual. Kupilem od 3.0 asn quattro i mam problem. Mianowicie gdzie wpiac czujnik wstecznego oraz predkosci? ( auto to 03 bfb tak wiec czujnik predkosci to chyba nie potrzebny bo po abs leci? ) Skrzynia ma 2 kostki, jedna kolo polosi a 2 na gorze skrzyni.
Opublikowano 13 Marca 20179 l Widzę że ciężko uzyskać odpowiedzi w temacie swap na manuala.Mało kto odpisuje i pomaga...
Opublikowano 16 Marca 20179 l Mam Exeo z silnikiem 2.0tdi CAGA i chce zmienić na manual. Pytanie jakie sprzęgło tam wstawić skoro jest to silnik w zasadzie już od b8.
Opublikowano 17 Marca 20179 l Dnia 16.03.2017 o 19:28, davidlive napisał: Mam Exeo z silnikiem 2.0tdi CAGA i chce zmienić na manual. Pytanie jakie sprzęgło tam wstawić skoro jest to silnik w zasadzie już od b8. W tym dziale raczej nie licz na odpowiedz.
Opublikowano 17 Marca 20179 l Dzięki. W sumie sam poszperałem po nr części i faktycznie od brd pasuje. I wydaje mi się ze chyba rozrusznika tez nie musze kupować chyba ze w automacie jest całkiem inny.
Opublikowano 23 Marca 20179 l Dnia 10.03.2017 o 19:50, A4 B6 Multi napisał: Ok ,a więc kupiona skrzynia HCF z a4 b7 2.0tdi. Skrzynia 6 Półosie Podpora skrzyni + poduszka Wybierak Gałka+mieszek+osłona plastikowa Wygłuszenie lewarka biegów śruby Pedały eu Brakuje: Dwumas komplety Przewód wysprzęglika i pompki sprzęgła Coś jeszcze??? Mam skrzynie HCF z audi a4 b7 2.0tdi jaki to ma byc dwumas dokładnie?Dwumas ma być dobrany do skrzyni HCF czy silnika AVF? Może ma ktoś w sprzedaży w dobrej cenie komplety dwumas? A więc odpowiadam sobie sam na pytanie: Dwumas dobieramy w tym wypadku do skrzyni biegów 5 lub 6.Do 6 biegów dwumas ma być 240mm do 5 230mm Dwumas pasuje do skrzyni HCF z Audi a4 b6 6 bieg a4 b7 2.0tdi superb 2.0tdi passat 2.0tdi 6 bieg. Zawartość dodana 3 minutes later Teraz kolejne pytanie[mam nadzieje że nie będę sam sobie na nie musiał odpowiadać]: Czy czujnik sprzęgła musze zakładać jeżeli nie mam tempomatu?Jeżeli tak to za co on jeszcze odpowiada??i gdzie go podłączyć? Co dokładnie muszę przekodować a4 b6 1.9tdi z automatu na manual??Jakim programem to da się zrobić? Rozumiem że jak mam prędkość czytaną z czujnika abs to po przekodowaniu licznik będzie działał prawidłowo?
Opublikowano 28 Marca 20179 l Jeszcze jedno pytanie,który przekaznik muszę zmostkować żeby rozrusznik działał w 1.9tdi b6 avf?
Opublikowano 29 Marca 20179 l Dołączam sie do pytania z tymże co zmostkować w 1.8t bfb bo nie kręci;(
Opublikowano 29 Marca 20179 l Dnia 28.03.2017 o 14:06, A4 B6 Multi napisał: Jeszcze jedno pytanie,który przekaznik muszę zmostkować żeby rozrusznik działał w 1.9tdi b6 avf? A więc odpowiadam sobie sam po raz kolejny na pytanie: Trzeba zmostkować przekaznik nr 369 od rozrusznika który znajduje sie pod komputerem ECU pod podszybiem.Wsteczny także podłączamy pod te piny. Edytowane 29 Marca 20179 l przez A4 B6 Multi
Opublikowano 30 Marca 20179 l Dokładniej to trzeba zmostkować czerwono czarne grube kable;p Bestia ożyła heheh
Opublikowano 30 Marca 20179 l Dzięk iKolego A4 B6 Multi za bezcenne informacje. Przykre trochę, że nie ma zainteresowania ale chyba temat multitronika umiera śmiercią naturalną. Z zainteresowaniem śledzę Twoje wpisy ponieważ sam mam muliti. Co prawda dawno przerobione na 7 płytek ale jednak cały czas liczę się z tym, że i mnie dopadnie. Również jak wielu z nas postanowiłem kolejny raz nie inwestować w ratowanie automatu i jak zdechnie to przełożę to na manual Ostatnio znowu spędza mi sen z oczu, bo w zimę coś mu odbiło i nie chce ruszać jak jest zimny po odpaleniu. Trzeba dodać gazu i dopiero przy około 1800 obr/sek rusza. Poniżej tych obrotów nie reaguje na gaz. Jak już ruszy to przez jakieś 100-150 metrów jakby jechał na jedynce, kręci się na 2 tys/obr i dopiero potem zmienia biegi. Przed mrozami tego nie było. Oczywiście po przejechaniu kilometra dwóch objaw ustępuje aż do całkowitego ostygnięcia w temperaturach poniżej zera. Olej wymieniany zawsze na czas, zawsze tylko na oryginał. 40 tys temu skrzynia była robiona u Bartka we Wrześni i do tej zimy było oki. Nie ganiam dziada, nie cisnę, ma ze mną spokojne życie a jednak jest ścierwo niewdzięczne
Opublikowano 2 Kwietnia 20179 l Ja kupiłem teraz Exeo, ori 54600 km przejechane i już skrzynia padaka. Nie będę się chyba z tym pierd****lił i wsadzę od razu manual z quattro. Nie na sensu. Jak coś to kieraz z łopatkami będzie do sprzedania