CUB@ Opublikowano 30 Marca 2011 Opublikowano 30 Marca 2011 Słoneczko się pojawiło ciepełko postanowiłem sprawdzić czy klima jest sprawna włączyłem niby chłodzi z tym że sprężarka załancza się na pól minuty i wyłancza i tak w koło - coś mi sie zdaje że tak nie powinno być?
Maxcudo Opublikowano 30 Marca 2011 Opublikowano 30 Marca 2011 Sprawdź czy załącza się wentylator klimatyzacji. Jeśli się nie włącza, to w układzie klimatyzacji powstaje zbyt duże ciśnienie i czujnik sam automatycznie wyłącza klimę, żeby nie doszło do uszkodzenia. Jak tylko ciśnienie zmaleje, to automatycznie włącza z powrotem i tak w kolko. Dzieje się tak, iż nie działający wentylator nie schładza układu
CUB@ Opublikowano 30 Marca 2011 Autor Opublikowano 30 Marca 2011 Sprawdź czy załącza się wentylator klimatyzacji. Jeśli się nie włącza, to w układzie klimatyzacji powstaje zbyt duże ciśnienie i czujnik sam automatycznie wyłącza klimę, żeby nie doszło do uszkodzenia. Jak tylko ciśnienie zmaleje, to automatycznie włącza z powrotem i tak w kolko. Dzieje się tak, iż nie działający wentylator nie schładza układu wentylator na chłodnicy kręci cały czas po załączeniu
Maxcudo Opublikowano 30 Marca 2011 Opublikowano 30 Marca 2011 Sprawdź czy załącza się wentylator klimatyzacji. Jeśli się nie włącza, to w układzie klimatyzacji powstaje zbyt duże ciśnienie i czujnik sam automatycznie wyłącza klimę, żeby nie doszło do uszkodzenia. Jak tylko ciśnienie zmaleje, to automatycznie włącza z powrotem i tak w kolko. Dzieje się tak, iż nie działający wentylator nie schładza układu wentylator na chłodnicy kręci cały czas po załączeniu Wentylator od klimatyzacji tak? Nie układu chłodzenia silnika.To nie wiem, może czynnika mało w układzie?
CUB@ Opublikowano 30 Marca 2011 Autor Opublikowano 30 Marca 2011 Sprawdź czy załącza się wentylator klimatyzacji. Jeśli się nie włącza, to w układzie klimatyzacji powstaje zbyt duże ciśnienie i czujnik sam automatycznie wyłącza klimę, żeby nie doszło do uszkodzenia. Jak tylko ciśnienie zmaleje, to automatycznie włącza z powrotem i tak w kolko. Dzieje się tak, iż nie działający wentylator nie schładza układu wentylator na chłodnicy kręci cały czas po załączeniu Wentylator od klimatyzacji tak? Nie układu chłodzenia silnika.To nie wiem, może czynnika mało w układzie? od klimy
Maxcudo Opublikowano 30 Marca 2011 Opublikowano 30 Marca 2011 A sprawdź może błędy na klimatroniku, jak możesz
sajmon8526 Opublikowano 30 Marca 2011 Opublikowano 30 Marca 2011 jedź i nabij klime.Za malo gazu bedzie to tak sie bedzie zachowywac.Dobijesz do odpowiedniego stanu i bedzie chodzic
Rekomendowane odpowiedzi