Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Vulkanschwarz Avant (GWINT,17',SOFT,216',t.AVF,POLIFT)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pokaż no te kubły:naughty: Fajny avant no i kreski też ładne...powiedz czy przy tym setupie konieczna jest wymiana dwumasu?

Opublikowano
Pokaż no te kubły:naughty: Fajny avant no i kreski też ładne...powiedz czy przy tym setupie konieczna jest wymiana dwumasu?

Ogarne srodek to jakas fote wrzuce. Konieczna pewnie nie jest, ale moj sie rozlecial, dlatego zmienilem komplet na calkiem nowy.

Opublikowano

No no no widze wielkie zmiany na + :wink: musze sprawdzic jak to teraz smiga:) pozdro

Opublikowano

takie małe zapytanie

po samym programie,

przy 1800obr masz 240NM

przy 2000 masz ponad 300

po zmienie wtrysków i turbo

przy 1800obr masz 240NM

przy 2000 masz 270

tak chciałeś np dla dobra sprzęgła ? czy może turbo AFN wcześniej się budzi ?

Opublikowano

Tak dokładnie, chcialem, zeby moment był wyżej, bo wsadzilem nowy dwumas i sprzeglo, wiec tak profilaktycznie zostalo to bardziej rozciagniete.

---------- Post dopisany 01-05-2013 at 22:57 ---------- Poprzedni post napisany 09-04-2013 at 15:09 ----------

Przegladajac forum KA oraz watek Gracjana :kox: uznalem, ze warto by bylo ogarnac troche kurz pod maska. Szalu nie ma, ale widzialem gorsze :grin::grin:

IMAG0089.jpg

IMAG0090.jpg

Opublikowano

to u Ciebie...??:whistling:

...jak tak, to ładnie... :smiley:

Opublikowano

No u mnie :grin: FMIC coraz blizej, na razie mam łączniki i opaski :facepalm::grin::grin::grin::grin:

Opublikowano
:grin: mnie chodziło o to pod maską...ja mam czysto lecz nie tak kolorowo:decayed:
Opublikowano

Kolorowo musi byc, bo ceny ori wezy zabijaja :wallbash:

Opublikowano

oj tam...ja na Twoim miejscu bym się nie martwił:decayed: też bym tak zrobił jakby coś było "nie ten tegez"

...

Opublikowano
oj tam...ja na Twoim miejscu bym się nie martwił:decayed: też bym tak zrobił jakby coś było "nie ten tegez"

...

Nie wiem co chcesz powiedzieć, ale zdaje sie, że nie masz pojecia co i dla czego jest zrobione :wink:

Opublikowano

...

Nie wiem co chcesz powiedzieć, ale zdaje sie, że nie masz pojecia co i dla czego jest zrobione :wink:

nie że nie wiem...lecz kiedyś tam wspominałeś, że nie domaga Ci "wielkośrednicowy" wąż (dziurka wielkości główki szpilki). A że wiem, jakie są ceny ORI węży...czyt. cena zabija, to rozumiem, że znalazłeś tańszą alternatywę...też bym tak zrobił:wink:

...jak się myle to popraw

Opublikowano

:decayed: pękniecie dlugosci 2cm to nie taka glowka szpilki :wink:

Nie, to wtedy chodzilo, o lacznik miedzy ssacym a ori plastikiem dolotowym, teraz jest zupelnie inaczej. Od kiedy jest nowe turbo trzeba bylo zmienic czujnik g71 bo stary wychodizl poza zakres ( ori afn/ajm mierzy do 1,55 bara) a prz ydoladowaniu rzedu 1,45 niewielki pik i koniec zakresu.

Dlatego tez udalo mi sie trafic po taniosci g71 ale z poprzeczniaka, a tam jest inne gniazdo i stary plastik wypadl, a po odpowiednim dociecu siedzi ten z poprzeczniaka stad tyle kolanek i laczen :decayed: niestety, nie mieli tego w czerni wiec musi byc ozywione niebieskim :decayed:

Pozytywna strona jest taka, ze juz mam wszystko do montazu FMIC'a, tylko potrzebuje tanio pospawac nierdzewke :decayed:

Opublikowano

no i wszystko jasne....nic tylko dalej rezać. Moje rezanie wstrzymane...auto pomalowałem, teraz Polo robię...poczekam aż się coś sypnie w ałłdi wtedy ruszę:wink::decayed:

Opublikowano
no i wszystko jasne....nic tylko dalej rezać. Moje rezanie wstrzymane...auto pomalowałem, teraz Polo robię...poczekam aż się coś sypnie w ałłdi wtedy ruszę:wink::decayed:

Powiem Ci, ze ja juz też nie wkladam :wink:

Siadam do, i czuje sie wygodnie i dobrze, wiec po co ladowac kasiore :wink:

Aaa sorry, musze kupic zarowki 12v21/5w :wink:

Opublikowano

Powiem Ci, ze ja juz też nie wkladam :wink:

Siadam do, i czuje sie wygodnie i dobrze, wiec po co ladowac kasiore :wink:

Aaa sorry, musze kupic zarowki 12v21/5w :wink:

:facepalm::polew:

Opublikowano

Zawsze wiedziałem ,że mój kolorek Ci sie podoba...ale ,że se go dasz pod maską - to nie przypuszczałem :decayed:

Opublikowano

Ktoś kiedyś chciał zdjęcia foteli, doszedlem do zrobienia ich, ale tylko telefonem :grin::grin:

IMAG0125.jpg

IMAG0126.jpg

IMAG0130.jpg

IMAG0131.jpg

IMAG0146.jpg

A tu czeka na dokonczenie :decayed:

IMAG0115.jpg

Opublikowano

Daniel buchneles mi zmachol:polew: taki sam mam:wink: fajnie to porobiles, pozdr0:naughty:

Opublikowano

Hehe no jeszcze jeden musze kupic zeby przod napedzic :)