olovski Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 siemka o jakiegos czasu cos mi stuka z prawej strony ewidentnie z bagazniku pod tapicerka oproznilem bagaznik wyjalem trojkat i dalej to samo sprawdzilem pompke centralnego ale jest w takiej jakby piance, poruszalem nim to nie to co tam jeszcze jest pod tapicerka co moze stukac?? dziwek jakby cos plastikowego sie obijalo wystepuje to przy np. przejezdzaniu przez jakies nierownosci poprzeczne ale po katem oraz powiedzmy ze jade 10-15km/h i dynamicznie zaczynam skrecac prawo lewo jak slalomem tylko szybko slychac jak cholera ale nie moge namierzyc tematu mial ktos cos podobnego??
zdzis Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Coś ci tam odpadło albo wpadło, jakiś pierdolniczek i ci tam lata po wolnej przestrzeni. Wsadź kogoś w bagażnik niech zlokalizuje te dźwięki i zdemontuj tapicerkę w tamtym rejonie i wyjmij
olovski Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Coś ci tam odpadło albo wpadło, jakiś pierdolniczek i ci tam lata po wolnej przestrzeni. Wsadź kogoś w bagażnik niech zlokalizuje te dźwięki i zdemontuj tapicerkę w tamtym rejonie i wyjmij hehe no wlasnie nie mam kogo wsadzic hehe nie wiem czy wpadlo czy cos sie wypielo nie wiem co tam jest wogole leza przewody od pompki ale co wiecej nie wiem jak sciagnac bok w bagazniku zeby nic nie urwac sa tam jakie wkrety albo spinki czy zatrzaski???
markus85 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Bok ściągasz odkręcając tą listwę poprzeczną, potem musisz odchylić siedzenia, wykręcić ten bolec za który zatrzaskuje się kanapa, boczek jest na zatrzaskach, koło pasów są bodajżę śrubki do wykręcenia, ogólnie nic skomplikowanego, ale co do stukania w jakich momentach się to dzieje, jedziesz po równej drodze i też stuka? może tłumik Ci o podłogę wali, albo łożysko na kole, wątpie żeby coś wpadło i stukało
olovski Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2011 lozysko szumi ale to wiem na prostej drodze jest ok dopiero na nieroznosciach poprzecznych sprawdzalem to tak na prostej drodze jade 10km/h i zaczynam skrecac szybko raz w prawo raz w lewo i slychac ewidentne stukanie obijanie sie plastiku o cos dzwiek dobiega napewno z tylu i napewno z prawej strony to tak jakby powiesci cos na snurku w drzwiach i na zakretach by sie obijalo u mnie taki objaw ale stukanie tylko przyszybkich skretach i krotkich no i przy przejezdzaniu np. przez tory zastanawialem sie na drzwiami ale po otwarciu i gwaltownym szarpaniu nic nie slychac wiec chyba tylko bagaznik zostal
P_R_Z_E_M_O Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Mam to samo , ja myśle że to jest coś od amortyzatora , nie wiem sam zresztą. Tak jak mówisz na ostrym szybkim zakręcie walkie szybko pare razy i tyle. Jak dojdziesz do tego daj znac .
olovski Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2011 od amora chyba nie to bylby badziej metaliczny albo gluchy dziwek u mnie wyraznie cos plastikowego jutro bede sie bawil moze cos znajde hehe moze jakis element w drzwiach od podnoszenia szyb sie poluzowal albo faktycznie cos w bagazniku dam znaka jak namierze bydle
lukaszooo Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 panowie mam ten sam problem ....... dziś zdjąłem tapicerkę klapy bagażnika i tapicerkę wewnątrz bagażnika i nic ........... wszystko ścisło ........
olovski Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2011 nie wiem czy to je to hehe ale kur... znalazlem zielona dluga szczotke do sniegu nie wiem skad sie wziela pod tapicerka napewno nie ja jestem a raczej bylem jej wlascicielem hehe jade zobaczyc to to bylo to hehe
ranyjulek Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 podepnę się pod temat U mnie też stuka podczas ostrzejszego skręcania, Na 100% jest to coś w środku. Rozebrałem słupek, tapicerkę drzwi z przodu i z tyłu, tapicerkę bagażnika i nic... ;( Czy jakimś cudem mogło wpaść coś do progu? Jeśli tak, to jak to można wyjąć? Mogło też odpaść coś w fotelu?
Gość Brytol Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 jade zobaczyc to to bylo to hehe I co? To była ta szczotka? Bo nie wiem czy powinienem takiej pod swoją tapicerką szukać ;]
olovski Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2011 jade zobaczyc to to bylo to hehe I co? To była ta szczotka? Bo nie wiem czy powinienem takiej pod swoją tapicerką szukać ;] dokladnie tak hehe wszystko ustalo hehehe
ranyjulek Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 jade zobaczyc to to bylo to hehe I co? To była ta szczotka? Bo nie wiem czy powinienem takiej pod swoją tapicerką szukać ;] dokladnie tak hehe wszystko ustalo hehehe Dobrze Ci tak Kurde a ja nie mogę zlokalizować pukania. Nie mam pojęcie co jeszcze mogę zdemontować
olovski Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2011 wsadz kogos na tylna kanape i kieruja prawo lewo a ten ktos niech szuka jak nie w srodku to fotele zloz i do bagaznika z nim
ranyjulek Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Wsadzałem już kolegę, mówił, że tylne drzwi. Rozebrałem drzwi i nic. Wsadziłem jeszcze raz kolege, mówił, że to w słupku. Rozebrałem słupek i nic. Rozebrałem tapicerkę bagażnika, w nadziei, że coś tam znajdę i okazało się, że "nadzieja matką głupich"... czu w mechaniźmie zkładania kanapy albo w fotelu przednim jest coś co się może oderwać i latać?
olovski Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2011 moze zamek tylnej kanapy moze pompka centralnego moze przewody pompki centralnego moze cos z roleta hmm... moze otworzyc i potrzasnac klapa i zobaczyc czy cos w niej stuka to samo z drzwiami gwaltowne szapranie cos powinno ujawnic moze to tylko trojkat w mocowaniu czesto sie wyrabia ten zaczep heh a moze z druiej strony tam gdzie ramka ze zmieniary i navi sprawdz czy cos pod zapas nie wpadlo albo w styropianie nie wylecialo jak mi cos wiecej przyjdzie do glowy napisze
ranyjulek Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Sprawdzę jutro trójkąt i pompkę centralnego zamka. Jutro jeszcze spróbuję wyjąć tylne oparcie i pojeździć bez niego. Pozostałe rzeczy już sprawdzałem. Jakbym miał też drugi fotel kierowcy to bym podmienił i sprawdził czy to nie w nim.
olovski Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2011 nie no fotel to chyba bys wiedzial tym bardziej kierowcy hehe sprawdz czy pompka jest w takiej otulinie z gabki moze jej brak i sie obija jak nie trafisz pisz bedziem myslec dalej
ranyjulek Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Pompka jest w gąbce. [br]Dopisany: 05 Kwiecień 2011, 09:28_________________________________________________Dziś wyjąłem fotel. Odgiąłem tylny plastik i z fotela wyleciała sprężynka. Długość około 2cm + po jednym haczyku z każdego końca, średnica 16mm. Myślałem, że to ona mi się obija, ale niestety stukanie słychać dalej. Co ta sprężynka przytrzymuje? Czy bez niej może mi się coś obijać o fotel? Foto: Uploaded with ImageShack.us
P_R_Z_E_M_O Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Panowie a czy wchodzi w gre wysłużony amortyzator i obniżenie samochodu ? Może inne stuki słyszycie u siebie ja jestem pewny że przyczyna jest gdzieś od zawieszenia prawego tylnego koła. Czy może łożysko jest aż w tak złym stanie ?
Rekomendowane odpowiedzi