ciahciah Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 na przeładowywanie też, kat blokuje wylatywanie sadzy, a jak wiadomo za dużo sadzy vgt nie lubi, choć patrzeć z drugiej strony jak kat blokuje wylot spalin to wytwarza się w vgt większa temperatura co znowu też jest korzystne dla vgt, no ale nadmiar sadzy jest najgorszy, według mnie często dzieje się tak że ktoś jeździ za delikatnie ileś tam lat i turbo się nie zapieka, z biegiem lat pierwszy zatyka się kat, a przez kata za jakiś czas tubo no i w takim przypadku samo wyczyszczeniu turbo jest na krótko bo przytkany kat zrobi robotę i za rok powtórka z rozrywki, no ale ja jestem przeciwny kastracjom jeżeli nie ma potrzeby najpierw turbo trzeba ogarnąć, potem zrobisz logi i będzie wiadomo czy kat out pytanie zagadka czemu w octaviach pd 105km przy agresywnym gnieceniu słychać z wydechu takie ryknięcie/skrzypnięcie przy zmianie biegów
vauxhall95 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 jak turbo czyszczone podmienione,to od kata sie nie zapiecze od razu
francis Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2011 a czy może być tak że środek kata jest oberwany i to moze byc przyczyna przeladowania? (słyszalem takie opinie)[br]Dopisany: 07 Kwiecień 2011, 16:50_________________________________________________mam jeszcze jedno pytanie: mechanik wykrecal przy turbinie ogranicznik ruchu sztangi, czy mogl tym zabiegiem uszkodzic turbine?
przemik Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Moze nie tyle uszkodzic co rozregulowac...
francis Opublikowano 4 Maja 2011 Autor Opublikowano 4 Maja 2011 witam ponownie przy aucie nic nie było ostatnio robione, mam pytanie: czy zawór zwrotny oznaczony na schemacie nr 23 jest potrzebny? (u mnie jest wymontowany-jest sprawny, przepuszcza powietrze w jedna strone) i jak powinien byc zamontowany (w którą strone czarnym a w ktora bialym koncem)? http://figurel.w.interia.pl/podcisnienieAFN.jpg
francis Opublikowano 27 Maja 2011 Autor Opublikowano 27 Maja 2011 Witam ponownie, auto naprawione, problemem okazał sie brak kompetencji mechaników:) okazalo sie że były zagiete wezyki, i zapieczone kierownice, pozdrawiam i dziekuje za sugestie
Rekomendowane odpowiedzi