Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spociki Łódzkie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a ktos wytłumaczy mi o czym mówicie??

T-rex ale ja nie chce wyć na pół miasta tylko własnie chce taki pomrók uzyskać:P no ale dobra założe to się przekonamy jak to współgra wszystko ze sobą

• Odpowiedzi 76,8 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Nie przekonamy się, bo obiecałeś, że przy nas będziesz to zapychał :polew:

Opublikowano

no zwracam honor etka sie instaluje i instaluje i instaluje i 0% :P

Opublikowano

widze zlot tanich tunerów :kox:

Opublikowano

Pomyślmy o jakimś grillu najlepiej;)

Opublikowano

ważne tylko żeby gorzołka była :naughty:

Opublikowano

i kajaki. Jeden żeby grill nie utonął.

Bartek dziwnie mi się zachowują te temperatury. Do tej pory wyglądało to tak. Odpalam auto i nie może się rozgrzać zimą. Chłodnica ciepła, wiadomo termostat. Nawiew nie może dogrzać kabiny. Wymieniam i od razu auto dogrzewa się do 90 i w kabinie ciepło.

Ale jak zaczyna się temperatura otwierania termostatu, to gwałtownie stygnie do 60st. Chyba termostat powinien się od razu zamknąć i nie dopuścić do tak dużego spadku. Od razu też czuć to w kabinie, że chłodniej dmucha. Musiałem trochę ostudzić auto, żeby ta temperatura znów szła do 90. Czyli gaszę silnik na trochę i odpalam. Inaczej nie poszła w górę. Wnioskuję, że termostat otwierał się w poprawnej temperaturze ale nie zamykał się poprawnie tylko do zamknięcia potrzebował niskiej temperatury. Taki wniosek do dziś, bo dzisiaj mam zimny nawiew, a temperatura na budziku 90. Czyli identyczny objaw ale budzik pokazuje 90. Po jakimś czasie robi się cipło czyli jak poprzednio z gaszeniem auta. To samo co na budziku pokazuje kod 51 w klimie. Podpinam Vaga i tylko w bloku 003 mogę odczytać dwie temperatury. Jedna 90, druga ok 80. Nie mam możliwości przegrzać auta i nie rozumiem tego. Nawet na postoju. Na dodatek jadąc wszystko gra i na budziku i Vagu i klimie :( Jak zwykle coś się uparło podczas testu. Druga temperatura w Vagu podczas szybkiej jazdy spadła do 40. Co to za temperatura? Duży obieg? Na koniec co jest dziwne. Gaszę auto i wiadomo temperatury rosną. Ale tylko w Vagu i tylko do 99st. Klima i budzik cały czas pokazuje 90. Powinna chyba też lecieć w górę.

Vag wyświetlił mi też błąd chwilowy czujnika temperatury G62. Termostat otworzył się, bo rury od chłodnicy gorące. Pewnie się też zamykał, bo inaczej podczas szybkiej jazdy temperatura spadłaby.

No i jeszcze jedna sprawa. Vag nie wiem czemu nie potrafi się połączyć z klimą. Nie było tak wcześniej. Może coś się pokopało zabawą z kodami w klimie? Da się jakoś zresetować klimę?

Kurna nie wiem czy coś zrozumiesz z tego, ale moim zdaniem to nie tylko termostat, ale i lub jeszcze któryś czujnik.

Opublikowano

czy podczas uruchamiania chlupie płyn w nagrzewnicy :mysli:

może być jeszcze uwalony czujnik temp. (g62/g2)

wyniki na klimie i budziku nie zawsze pokazują prawde, są orientacyjne :wink4:

Opublikowano

Nic nie chlupie. Nawet jak wymieniałem termostat, to się zdziwiłem, że samo się ładnie odpowietrzyło.

A co to jest ta druga temperatura, która podczas jazdy tak maleje? No i co ma czujnik temperatury cieczy do klimy? Jest jakieś powiązanie? Wiem, że auto się przegrzewa, to klima puści gorący nawiew. To samo jak czujnik okłamuje i pokazuje przegrzanie.

Opublikowano
:hi: pany leci jutro jeszcze ktos na tulipana oprocz Mariusza "MISIA" :tongue4::decayed:
Opublikowano

cześć, jestem nowym użytkownikiem forum i świeżym posiadaczem a4 :naughty: kiedy jakiś spocik w Łodzi?

Opublikowano

siemanko :hi:kfiat_man podjedź dziś na Tulipana ok.18.00 - poszukuj :a4fan: E0 MISIE będę ja i Tomek - "klysek89" to pogadamy :good:

Opublikowano
  • Autor

:bry:

tak nei sledzielm wszystkiego od poczatku

czy podczas uruchamiania chlupie płyn w nagrzewnicy :mysli:

ale u mnie chlupie :D a wlasciwie sie przelewa :) tak jakby z butelki do miski :) poprzelewa sie troche i ustaje

a caly czas walcze z zapowietrzonym ukladem ;) a coz to moze byc ??

Opublikowano

:bry:

widziałem wczoraj zajebiaszczą eSe B5 wersja ameryka :slina:[br]Dopisany: 20 Maj 2010, 09:47_________________________________________________

siemanko :hi:kfiat_man podjedź dziś na Tulipana ok.18.00 - poszukuj :a4fan: E0 MISIE będę ja i Tomek - "klysek89" to pogadamy :good:

czemu mówicie, że was dwóch tylko będzie :chytry:

Opublikowano

:hi:

ale u mnie chlupie :D a wlasciwie sie przelewa :) tak jakby z butelki do miski :) poprzelewa sie troche i ustaje

a caly czas walcze z zapowietrzonym ukladem ;) a coz to moze byc ??

Jeszcze tego nie naprawiłeś? Jak się przegrzewa to jest może cały czas zapowietrzony. No i chlupie, to ma powietrze.

Opublikowano

na forum winiarskim nazywaja to fermentacja :polew:

Opublikowano

No dokładnie! Seba podjedź do mnie, to ci dam taką rurkę od balona. Taką wiesz od wina i wodę sobie tam nalejesz to ci będzie bulkać tą rurką hehehe :)

O Bartek jaki szpieg z krainy deszczowców hehe :naughty:

Opublikowano

a co sie bede szczypał :naughty: