Seba_LDZ Opublikowano 4 Października 2010 Autor Opublikowano 4 Października 2010 Nie chcę się wymądrzać, ale na zimę powinny być najwęższe możliwe opony przewidziane dla danego auta. Związane jest to z tym, że nacisk jednostkowy na powierzchnię jest największy (masa pojazdu rozkłada się na stosunkowo niewielką powierzchnię styku opony z nawierzchnią) co przekłada się na lepszą przyczepność auta na śliskiej nawierzchni. W przypadku opon szerszych ta powierzchnia styku jest większa, co zmniejsza tenże nacisk jednostkowy, zwiększając prawdopodobieństwo utraty przyczepności (po prostu siła tarcia pomiędzy oponą a nawierzchnią jest mniejsza). No i się wymądrzyłem no to cie ponieslo i to mocno albo ja sie zgubilem albo Ty bo gadamy caly czas o letnich oponach a swoja droga na zime tez mam ten sam rozmiar niestety jeden komplet felg mam tylk oalu ;(
Kimi Opublikowano 4 Października 2010 Opublikowano 4 Października 2010 Nie chcę się wymądrzać, ale na zimę powinny być najwęższe możliwe opony przewidziane dla danego auta. Związane jest to z tym, że nacisk jednostkowy na powierzchnię jest największy (masa pojazdu rozkłada się na stosunkowo niewielką powierzchnię styku opony z nawierzchnią) co przekłada się na lepszą przyczepność auta na śliskiej nawierzchni. W przypadku opon szerszych ta powierzchnia styku jest większa, co zmniejsza tenże nacisk jednostkowy, zwiększając prawdopodobieństwo utraty przyczepności (po prostu siła tarcia pomiędzy oponą a nawierzchnią jest mniejsza). No i się wymądrzyłem no to cie ponieslo i to mocno albo ja sie zgubilem albo Ty bo gadamy caly czas o letnich oponach a swoja droga na zime tez mam ten sam rozmiar niestety jeden komplet felg mam tylk oalu ;( No to ja się zgubiłem bo to o zimowych było Maj fałlt
Seba_LDZ Opublikowano 4 Października 2010 Autor Opublikowano 4 Października 2010 :bicz3: :bicz3: nie czytasz wczesniejszych wypowiedzi oj chyba chcesz dostac karnego jezyka
Kimi Opublikowano 4 Października 2010 Opublikowano 4 Października 2010 ehh zima idzie Czytam czytam :bicz3: :bicz3: nie czytasz wczesniejszych wypowiedzi oj chyba chcesz dostac karnego jezyka Jeżyk dostać to może najwyżej w zęby
Kimi Opublikowano 4 Października 2010 Opublikowano 4 Października 2010 na pal z nim Z jeżykiem? Chcesz nabić to biedne zwierzątko na pal?
Bartas Opublikowano 4 Października 2010 Opublikowano 4 Października 2010 mamy nadzieje ze nie doczyta tego Jezyk a zimowki mam wezsze
Seba_LDZ Opublikowano 4 Października 2010 Autor Opublikowano 4 Października 2010 a co wogole z Jezykiem ?? sie dezaktywowal chlopak calkowicie
Magdalenah Opublikowano 4 Października 2010 Opublikowano 4 Października 2010 przeciez lodz jest kolebka dopalaczy :gwizdanie: I staramy się tę kolebkę obalić. :gwizdanie:
DeeJay_Kill Opublikowano 4 Października 2010 Opublikowano 4 Października 2010 Seba, dawaj fotki P.S. Dzień Dobry Państwu;)
Seba_LDZ Opublikowano 4 Października 2010 Autor Opublikowano 4 Października 2010 dobry nastepny nie czyta starszych wiadomosci zdjecia nie wyszly tzn jest ich 18 ale nie ma na nich nic fajnego tzn Wy jestescie za ciemno bylo :/
DeeJay_Kill Opublikowano 4 Października 2010 Opublikowano 4 Października 2010 Przeczytałem pobieżnie, bo sam wiesz, że to czasochłonne zajęcie w przypadku spotów łódzkich;D No, chyba że działa tu coś w rodzaju F3
Seba_LDZ Opublikowano 4 Października 2010 Autor Opublikowano 4 Października 2010 heheh no chyba nie tzn moze zadziala ale pewnie Ci troche tego wywali
Kimi Opublikowano 4 Października 2010 Opublikowano 4 Października 2010 http://moto.gratka.pl/tresc/audi-a4-zadbana-1-6-benzyna-11965125.html#f98d2e324aa344fd,1 Idę go obejrzeć dzisiaj 1.6, ale przeżyję to jakoś
Kimi Opublikowano 4 Października 2010 Opublikowano 4 Października 2010 huhhh... jestem Spokojnie, wdech - wydech, wdech - wydech...
Adrenalina Opublikowano 4 Października 2010 Opublikowano 4 Października 2010 kurde... zajadą mnie w tej robocie [br]Dopisany: 04 Październik 2010, 16:06_________________________________________________ huhhh... jestem Spokojnie, wdech - wydech, wdech - wydech...
Rekomendowane odpowiedzi