Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Jaki fabryczny/sportowy zawias ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Swoja droga... malik masz dziwny rozmiar opon :cool:

Opublikowano

Flyer dzięki za wyczerpujące info :thumbup:

Opublikowano

Swoja droga... malik masz dziwny rozmiar opon :cool:

Hehe, rzeczywiście, już poprawione :)

Opublikowano

Podjechałem nawet specjalnie na spocik w KRK aby porównać z autkiem cubera, które jest faktycznie -20mm. Jak stanąłem obok to na oko wyglądało, że moja siedzi dużo niżej niż 10mm. Dlatego pomyślałem, że mam - 40/50mm.

Tutaj podobno bylo -40 + felga 18". Podejrzewam, ze jakby do mnie, czy do verusa zalozyc 18", to efekt bylby dokladnie ten sam.

audi4.jpg

Pamietam ta B6 z allegro, a nowy wlasciciel udziela sie czasem na forum... No i zmienil zawieche zostawiac podpis "sprzedam sprezyny obnizajace -40mm APEX" :)

Opublikowano
Pamietam ta B6 z allegro, a nowy wlasciciel udziela sie czasem na forum... No i zmienil zawieche zostawiac podpis "sprzedam sprezyny obnizajace -40mm APEX"

Po przesiadce na na takie coś można doznać szoku. Ja na początku też od razu zamierzałem zmieniać na wyższe. Dwa razy pogruchotałem osłone, oberwałem spoiler, a na każdym progu, krawężniku dobijałem do dna. Dopiero po pół roku nauczyłem się jeździć po tych zasranych drogach. No i plus jest taki w PL, że trzeba jeździć powoli na sportowym zawieszeniu :kox: Gdybym często nie jeździł w długie trasy na zachód nie miałbym gdzie tego docenić.

Opublikowano

Well.. nie traktowalbym tego jako wiarygodnej informacji, poza tym to B7.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Czesc

Sory, że odkopuje stary temat, ale nie chcialem zakladac nowe o tej samej tematyce.

Otóż znajomy ma Audi a4 AWX avant + 235/35r19.

Autko stoi wysoko i chce je zglebic o jakie -30mm, co polecacie zeby nic nie obcieralo ?? z tego co sie widzialem to chyba Weitec-a czy tak ?

Pozdrawiam

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Mam pytanko... odświeżające temat :)

Zamierzam na wiosne pod fele 18tki zakupic gdzies springi -20mm najlepiej jakby to bylo od s-line'a... bo zreszta chyba innej firmy -20 bedzie ciezko znalesc.. ale do rzeczy: Co mam wpisac w Ebayu niemieckim zeby znalesc jakies sprezynki o ktorych linijke wczesniej napisalem?? oczywiscie rozwazam glownie kupno dorych uzywiek.. wczoraj dzwonilem do ASO i mi zawolali od sztuki 263 zl na przod a 262zl na tyl..

Opublikowano
  • Autor

a4 spring , czy cos takiego , powinno wyskoczyc , nawet amory ze sprezynami trafisz dosyc tanio :good:

Opublikowano

aha, no dzięki wielkie :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

# Auto & Motorrad: Teile >

# Auto-Tuning & -Styling >

# Fahrwerke >

# Tieferlegungsfedern >

# Audi >

# Suchergebnisse

w takiej kolejnosci kategori na ebay.de dojdziesz do sprezyn Audi

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam mam pytanko oriętujecie sie czy zawieszenie z A4 B7 sedan podejdzie do A4 B6 avant

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jako, że po niemieckiemu nie kumam ani słowa prosze o małą pomoc.

Jakoś znalazłem na eBay.de komplet amortyzatory+sprężyny (interesują mnie -20mm, lub -35mm) ale wszystko nowe a gdzie szukac używek :mysli:

[br]Dopisany: 16 Kwiecień 2009, 21:39_________________________________________________Znalazłem na Allegro takie sprężynki

http://moto.allegro.pl/item607841191_sprezyny_progresywne_30mm_audi_a4_01_07_sedan.html

Co o nich sądzicie :mysli:

Opublikowano

Jako, że po niemieckiemu nie kumam ani słowa prosze o małą pomoc.

Jakoś znalazłem na eBay.de komplet amortyzatory+sprężyny (interesują mnie -20mm, lub -35mm) ale wszystko nowe a gdzie szukac używek :mysli:

[br]Dopisany: 16 Kwiecień 2009, 21:39_________________________________________________Znalazłem na Allegro takie sprężynki

http://moto.allegro.pl/item607841191_sprezyny_progresywne_30mm_audi_a4_01_07_sedan.html

Co o nich sądzicie :mysli:

z tego co mi wiadomo ta firma za bardzo nie góruje jesli chdozi o springi.. wejdz na weitec.pl tam sa bodajze za 800 caly komplecik do b6.
Opublikowano

podziękować :)

Opublikowano

no i jak paulo77 coś już wybrałeś? ja też się zastanawiam nad wrzuceniem springów -30/-30mm i nie wiem co wybrać. Daj znać jak się na coś zdecydujesz

Opublikowano

witajcie ! powiedzcie mi czy jesli bede chcial obnizyc auto majac felgi 17'' (rozmiar opon 225/45/r17) audi a4 sedan 1.9tdi, to obnizajac furke tył +przód wklada sie same nowe springi czy amory tez musza byc razem z nimi wymienione (planuje tak o -30 obnizyc, sadze ze juz bedzie fajnie wygladac) oraz czy lepiej kupic ori od np s-line zawieszenie te 1BE czy z jakiejs innej firmy np tej WEITEC (ktos z was wymienial na zawieche tej firmy, wogole to jedna z lepszych firm ?) teraz bylem na stronce weitec i tam za komplet (przód +tył -- springi + amory trzeba dac niecale 2tys) ktos wie z was ile trzeba by dac jesli bym chcial wymienic na zawieche ori w ASO (ktos tam wymienial z was)?? (ponoc same springi tył+przód to 1000zł?? a do tego amory ;/ wiec chyba tez ponad 2tys wyjdzie) piszcie co polecacie i jak najlepiej obnizyc. pozdrówki

Opublikowano

Witam

Panowie powiedzcie mi jaki jest , że tak powiem "idealny" Weight Range dla sprężyn do Avanta?

Opublikowano

no i jak paulo77 coś już wybrałeś? ja też się zastanawiam nad wrzuceniem springów -30/-30mm i nie wiem co wybrać. Daj znać jak się na coś zdecydujesz

tommylee, mi udało się wyrwać komplet zawieszenia H&R na Allegro (amortyz+sprężyny)

zakładam w przyszłym tygodniu, to się zobaczy jak będzie :mysli: