Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 APU] Moja mała ciemna radość 1.8T....Poznań

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chłopaki dajcie już spokój :cool1:

Opublikowano

ja juz skonczylem dawno,niech wklei wlepke z bagaznika,temat zamilknie i bedzie wiadomo,dodatkowo mozesz zdjecia szyb zrobic,i wszystko bedzie wiadomo.Choc jak wczesniej pisalem nie uwazam ze to przedlift,typowy polift

Opublikowano

Cała ta rozmowa tylko udowadnia jak oryginalne masz auto i jak dużo pracy ktoś w niego włożył.

Zdjęć było dużo i w niezłej jakości a nikt nie potrafił (włączając mnie) znaleźć dowodu, że jest to przedlift, chociaż większość z nas temat raczej ogarnia.

Pozostaje pogratulować autka

hehe no i właściwego silnika w aucie - kto nie jeździł zdrowym 1.8t może tylko żałować :)

Opublikowano

Cała ta rozmowa tylko udowadnia jak oryginalne masz auto i jak dużo pracy ktoś w niego włożył.

Zdjęć było dużo i w niezłej jakości a nikt nie potrafił (włączając mnie) znaleźć dowodu, że jest to przedlift, chociaż większość z nas temat raczej ogarnia.

Pozostaje pogratulować autka

hehe no i właściwego silnika w aucie - kto nie jeździł zdrowym 1.8t może tylko żałować :)

No nie ma wątpliwości kiera jest przedliftowa :gwizdanie:

Opublikowano

No nie ma wątpliwości kiera jest przedliftowa :gwizdanie:

:blink::facepalm: Widziałeś kidykolwiek 3 ramienną kierę przedliftową? :rolleyes:

Przed chwilą jeszcze raz fotki oglądałem i jeden element mnie ciekawi:

(zaznaczony w kółku)

6194f37a89d7a213x.th.jpg

a raczej jego brak :mysli: dlaczego nie ma tego plastiku od listw progowych (po obu stronach nie ma) :mysli:

Kolejny szok: 579de6a44218384ex.th.jpg

No dobra trochę przegiąłem :decayed:

Ale kontynuując:

37ecad26311794cdx.th.jpg

Wykładzina jest z polifta (sposób mocowania dywaników) Ktoś przekładał wykładzinę? Musiał to robić bardzo dawno temu (jakieś 400 tys. km temu) skoro aż tak się zniszczyła :decayed: Kolejna sprawa, te połamane plastiki... Szyby tylne boczne od kufra z naklejkami informującymi o alarmie, z tego co kojarzę pojawiły się dopiero w poliftach przynajmniej ten typ naklejki. Drzwi kompletne od polifta boczki drzwi też od polifta bo w przedlifcie nie było diody przy "rygielkach" drzwi (drzwi od kierowcy). Ogólnie wnętrze 100% polift nie licząc gałki zmiany biegów.

Jak to jest z antenkami od gpsa? da się je zamontować w dachu przedlifta? chociaż głupie pytanie - wszystko się da :good:

Ogólnie ja nadal twierdzę że to cała buda z polifta, jedyne ale to te brakujące elementy które zaznaczyłem wyżej w kółku :wink4:

Czekam na rocznik szybek od kufra i foto bolców od tylnej kanapy :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Doczekasz się :) Ale jeszcze nie teraz :good:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Doczekasz się :) Ale jeszcze nie teraz :good:

No i? :naughty: już prawie miesiąc :polew: Sorry ale temat mi się przypomniał :kox::bag:

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Czas na ukazanie tego i owego. :tongue4:

A więc, auto jednak zostaje u mnie, z czego jestem bardzo zadowolony. Dodam iż: FIS'a brak, mam tylko zegary z FIS, ale nie działa niestety, stad zwykła manecia. Do tego systemu zwanego ASR również nie posiada, obecnie podłaczony tam spryskiwacz swiateł. Kiera multifunkcyjna tez nie bangla niestety. Do tego auto bylo u dwóch elektrykówi nie poradzili oni sobie z zamontowanie FIS'u dlatego go nie mam. Pompa ABS ktora posiadam również nie ma opcji zadnych systemów.

Obecnie auto stoi u mnie i moge robic fotki ect aby po czesci udowodnic moje zdanie, iż jest to przedlift robiony na polift. W zależności od czasu bede wrzucał fotki o ktore napewno bedziecie prosic, zeby udowodnich moją racje. Czekam na propozycje co chcecie zobaczyc. Dodam iż w watku na temat sprzedarzy auta dodałem kilka fotek wyjaśniające kilka rzeczy. :gwizdanie:

Pozdrawiam,

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Sami przerabiają przedlifty na polifty, ale nie do tego stopnia

No nie wiem... sam szukam maski poliftowej i przednich błotników. Drzwi już mam wszystkie kupione w kolorze jak i lampy przód, tył. Środek także mam po pełnym lifcie nielicząc wykładziny, ale gdybym musiał zmieniać (tak jak drzwi czy maskę, błotniki) to zmieniłbym na po lifcie :decayed: Wszystko zależy od tego kto za ile kupił to auto wcześniej, a później części. Ja do swojego i tak musiałem kupić drzwi, bo jakiś Holender dolne listwy na gwoździe poprzybijał! Maska ma odpryski, a czasami idzie kupić taniej w kolorze niż malować :>[br]Dopisany: 23 Listopad 2011, 21:52_________________________________________________Ta jest ewidentnie przed liftem, nawet przed mini, bo nie ma tych krótkich listewek wykończeniowych na tylnym błotniku... Gdyby ktoś odczepił była by dziura po nicie...

Opublikowano
  • Autor

Ja to wiem, Ty to wiesz i inni nieliczni tutaj :cool1:

Reszta nie widząc auta twierdzi ze to przeszczep :wallbash:

Opublikowano

przeszczep :wallbash:

Co najwyżej ulep jak niedługo mój :decayed::naughty:

Opublikowano
  • Autor

To się będzie trzeba spotkać i ofotkować siostry ulepy :przebiegly:

Opublikowano

Maxcudo, nie świruj :tongue4:

Dobrze wiesz, dlaczego początkowo wszyscy myśleli że to niezły przekręt.

Dopiero później się wyjaśniło tzn. udowodniłeś, że miałeś rację :good:

Niestety żyjemy w dzikim kraju - dlatego nie dziw się, że jeśli ktoś widzi auto z 97 wyglądające jak typowy polift - myśli kradziony, przekręt z papierami etc.

Opublikowano
  • Autor

Co racja to racja :wink4:

Armi, co ze scyzorykiem :bicz3:

Opublikowano

no i wyjasnilo sie, ze to poliftowy przedlift :naughty:

swoja droga...nic tylko gratki zlozyc, ze takie cos Ci sie udalo zdobyc, bo nie ktorzy nie dojda do takiego zaawansowanego poliftowego stanu swoich przedliftow :cool1:

Opublikowano
  • Autor

fajny egzemplarz, mega ten jasny środek mi się podoba :decayed:

Mi też, ale szukam kubłów w tym kolorku i 2DIN na wiosnę :good:
Opublikowano

Będzie ciężko w tym kolorze... Jasnego 2din jeszcze nie trafiłem... a miałem czarny, szary, czarny wpadający w niebieski, i niebieski :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Będzie ciężko w tym kolorze... Jasnego 2din jeszcze nie trafiłem... a miałem czarny, szary, czarny wpadający w niebieski, i niebieski :decayed:

2DIN czarny, taki jaki mam obecnie 1DIN, ale kubły w kolorku obecnej skóry i ofc również skórzane :naughty:
Opublikowano

2DIN czarny, taki jaki mam obecnie 1DIN, ale kubły w kolorku obecnej skóry i ofc również skórzane :naughty:

Ale mi chodzi o ten jasny plastik/konsole, bo z "jeden" din nie pasuje...