Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 APU] Moja mała ciemna radość 1.8T....Poznań

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie :hi: Dziś chciałbym Wam przedstawić moja Audi A4(vulkanschwarz perleffekt), model B5 z silnikiem 1.8T(APU). Jestem jej posiadaczem od lipca 2010r. Podczas kilku miesięcy użytkowania, z reguły nie sprawiała mi problemów. Jedynym największym problemem był poprzedni silnik 1.8T AEB. Po kupieniu i przejechaniu ok. 6tys. km coś zaczęło w nim stukać. Po doszukaniu się, co nie gra, okazało się iż z panewki na 1 korbowodzie zostały tylko wióry w misce olejowej. Stad obecnie Audi posiada silnik APU, gdyż taki kupiłem i zaopatrzyłem go całego w osprzęt od AEB. Jak na razie odstukać, śmiga doskonale. Moja ciemna radość zaopatrzona jest w:

-zawieszenie 1BE

-seryjne 16" aluminiowe felgi

-ori xenon(teraz już Bi)

-spryskiwacze świateł

-podgrzewane spryskiwacze

-podgrzewaną wkładkę zamka drzwi kierowcy

-elektryczne lusterka

-podgrzewane lusterka

-elektryczne szyby przód

-elektryczny szyberdach

-elektryczna regulacja odcinka lędźwiowego

-podgrzewane stołki

-skóra

-climatronic

-wielofunkcyjna kierownica(niestety od automatu, a więc nie bangla :disgust:)

-mała navi

-halogeny przód/tył

-ABS

-manualna skrzynie biegów ze sportowymi przełożeniami(wg. kodów wyposażenia)

-4 poduszki powietrzne

-jakiś tam pakiet light w drzwiach i nogi

-podłokietnik i ręczny w skórze

Wydaje mi się, że wymieniłem wszystko :good: Plany, co do modyfikacji poniżej :notworthy:

Planowane mody:

- hebelki 312mm

- Bi-ksenon + DRL H7 :good:

- FIS

- quattro

- eSowy grill :good:

- eSowy zderzak przód

- eSowe progi

- 2 DIN :good:

- radio Symphony :good:

- nowe turbo :decayed:

- tempomat

- emulator do Symphony, wyjście Jack :good:

- oświetlenie wnętrza LED :good:

Teraz czas na fotki(marzec 2010):::

7f3fbb54ac41d834m.jpg 1f723452c771bcc0m.jpg 4804e987caca1248m.jpg 26b77cf6c01baf6fm.jpg

bb29cab25249e4cam.jpg e32f618942355bc2m.jpg a9dd59a9a81c9e26m.jpg 5d8fd64465025705m.jpg cad45c7ba44b8074m.jpg a> <a  href=http://images49.fotosik.pl/786/932f718477bef222m.jpg' alt='932f718477bef222m.jpg'> 6578ffc1c335aa1bm.jpg e901a8499faa207bm.jpg 5ca5f538a0e8a0a0m.jpg df6fafd86fdb5d44m.jpg 8c411d3f69d2c43dm.jpg 469005eed02f41f0m.jpg a1f78bddaefa6494m.jpg 453c39afcba6539cm.jpg 19cec39190a8afd7m.jpg 37ecad26311794cdm.jpg 70797a43d0584251m.jpg 57b1130e829c552am.jpge52bafe8f61c6b22m.jpg 579de6a44218384em.jpg

Październik 2011:

e489ef111c674023m.jpg 103856b0cd9b581dm.jpg 0603995cad916cbfm.jpg dfc9a9e0bebfe708m.jpg

Nowa zabaweczka :naughty:

cef99cf404e83dc5m.jpg561d97072a7cd12cm.jpg

Mała sesyjka z choinką :kox: 17.12.2011r

ac95374672189081m.jpg741c5e86420b7f96m.jpg

2 DIN + Symphony :wink4: 17.12.2011:::

7334b6cc92591716m.jpg

Pozdrawiam Michał,

Opublikowano

no nie widac

Opublikowano
  • Autor

Kombinuje, sorka za małe problemy techniczne :/

Na razie są linki, potem zrobię żeby były cały czas fotki :)

Opublikowano

Z tylu masz chyba zderzak od s4 :mysli:

też to zauważyłem[br]Dopisany: 08 Kwiecień 2011, 15:40_________________________________________________

jak dodajesz na fotosika to wklej adres z pozycji

Miniaturka na forum (zdjęcie otworzy się w pełnym rozmiarze)

bo teraz wklejasz Link do samego zdjęcia 500px i są tylko odnosniki

Opublikowano
  • Autor

Z tylu masz chyba zderzak od s4 :mysli:

też to zauważyłem[br]Dopisany: 08 Kwiecień 2011, 15:40_________________________________________________

jak dodajesz na fotosika to wklej adres z pozycji

Miniaturka na forum (zdjęcie otworzy się w pełnym rozmiarze)

bo teraz wklejasz Link do samego zdjęcia 500px i są tylko odnosniki

Dzieki :) Zaraz pozmieniam :)[br]Dopisany: 08 Kwiecień 2011, 15:44_________________________________________________

Zegar od s4, kiera od s4 z multifunkacja ?

Fotele troche styrane, Relingi w chrom beda pasowac do luster.

Ona ma 210tys. autentycznego przebiegu :)
Opublikowano

nie chce osadzac,ale to nie przeszczep??? bo wozek jest po 2lifcie a nie 97rok

Opublikowano
  • Autor

nie chce osadzac,ale to nie przeszczep??? bo wozek jest po 2lifcie a nie 97rok

Nawet nie zwrocilem uwagi ze to 97 rok. Myslalem ze polift :decayed:

Bo to jest 97r.
Opublikowano

foty chodzą

fajna fura :good:

Opublikowano

yy... :mysli: ?? wytlumaczcie mi jedno...rocznik '97 a calutka buda z polifta tzn drzwi, blotniki, maska, grill, wnetrze, lampy... jak to jest mozliwe :shocked: ??

o co kaman :co: :?: :?:

Opublikowano

kiedy wpadniesz na spota w Poznaniu?

Opublikowano
  • Autor

kiedy wpadniesz na spota w Poznaniu?

W ta niedziele nie dam rady, ale w następna chyba się pokaże :good:[br]Dopisany: 08 Kwiecień 2011, 19:13_________________________________________________

yy... :mysli: ?? wytlumaczcie mi jedno...rocznik '97 a calutka buda z polifta tzn drzwi, blotniki, maska, grill, wnetrze, lampy... jak to jest mozliwe :shocked: ??

o co kaman :co: :?: :?:

Nie wiem, kupując to tak szczerze nie widziałem, że taką kupuje ,bo zbytnio jeszcze nie siedziałem w temacie, ale z czasem dopatrywałem się pewnych różnic :P Z tego co wiem o historii auta, to było one lekko stuknięte w przód, tzn dostała lewa lampa, zderzak i błotnik, Reszta cala :good:
Opublikowano

Albo ta a4 jest jakaś szemrana albo ktoś wpakował worek pieniędzy żeby ją przerobić na polifta.

Wszystko wymienione na polifta. Jedyne co jest przedlifta to gałka zmiany biegów :blink:

Ssprawa tego auta nie była przypadkiem poruszana na bezwypadkowe.net :mysli: ?

Sprawdź sobie vin, wyposażenie z nalepki w bagażniku tak dla pewności.

Opublikowano
  • Autor

Albo ta a4 jest jakaś szemrana albo ktoś wpakował worek pieniędzy żeby ją przerobić na polifta.

Wszystko wymienione na polifta. Jedyne co jest przedlifta to gałka zmiany biegów :blink:

Ssprawa tego auta nie była przypadkiem poruszana na bezwypadkowe.net :mysli: ?

Sprawdź sobie vin, wyposażenie z nalepki w bagażniku tak dla pewności.

A co mi da sprawdzenie wlepki w bagażniku, jak poprzedni właściciel dokonał pewnych zmian we wnętrzu? To tak się nie będzie zgadzać. Auto przyjechało już takie 3 lata temu ze Szwajcarii.
Opublikowano

Ogólnie niezłe jaja :decayed: furka na bank polift, kiera chyba od automacika? :mysli: a tu manual z gałką od przedlifta :gwizdanie: Kolego jaki masz rocznik wszystkich szybek w tym aucie? szczególnie tej bocznej z kuferka :gwizdanie:

'97 to może być tylko wspawana ścianka z VINem :decayed: :gwizdanie:

Opublikowano

Ogólnie niezłe jaja :decayed: furka na bank polift, kiera chyba od automacika? :mysli: a tu manual z gałką od przedlifta :gwizdanie: Kolego jaki masz rocznik wszystkich szybek w tym aucie? szczególnie tej bocznej z kuferka :gwizdanie:

Na 100%.

Ale jak to się mówi mniej wiesz - lepiej śpisz.

Opublikowano
  • Autor

To akurat na bank nie, bo gdy wymieniałem silnik to miałem całego golasa z przodu, żeby właśnie spojrzeć na ta sytuacje, a jest taka, jaka ja fabryka wypuściła :)[br]Dopisany: 14 Kwiecień 2011, 10:54_________________________________________________Apropo szyb, to akurat przez najbliższe kilka dni, nie mogę sprawdzić, gdyż auto tymczasowo siedzi u mechaniora, na rożnego rodzaju malutkich poprawach, typu czujnik temp etc. :decayed:
Opublikowano

Albo niezły wałek albo ktoś wsadził wchój kasy zeby przerobić przedlifta w automacie na polifta w manualu :good:

Opublikowano

To akurat na bank nie, bo gdy wymieniałem silnik to miałem całego golasa z przodu,

wymieniałeś silnik? a wcześniej miałeś automacik czy manual? :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

Albo niezły wałek albo ktoś wsadził wchój kasy zeby przerobić przedlifta w automacie na polifta w manualu :good:

Raczej wsadził duuużo kasy, bo gdyby powiedzmy wyszła taka w ori to raczej instalacje pod fisa, navi etc by miała, a jak kupiłem to było brak i to wszystko nie działało, dopiero ja wszystko doprowadziłem do porządku :notworthy:[br]Dopisany: 14 Kwiecień 2011, 11:14_________________________________________________

To akurat na bank nie, bo gdy wymieniałem silnik to miałem całego golasa z przodu,

wymieniałeś silnik? a wcześniej miałeś automacik czy manual? :gwizdanie:

Ja kupiłem ją już taka jaka jest i miała 1.8T AEB w manuału, który padł i wsadziłem 1.8T APU.
Opublikowano

Auto konkretnie przerobione na polifta :good:

Ciekawe czy rzeczywiście masz 6 poduszek czyli masz kurtyny po obu stronach bo w 97 max było 4 poduchy to raczej chyba niemożliwe.

Ogólnie fajne wyposażenie.