guardian Opublikowano 29 Grudnia 2007 Opublikowano 29 Grudnia 2007 Witam Jestem tuż po wymianie mojej paskudnej kierownicy 4-ramiennej na 3-ramienna Podczas wymiany nie wyciągałem wogóle taśmy kierownicy i nie kręciłem nią. Po ponownym złożeniu okazało się że wprawdzie kontrolka Air Bagu gaśnie to świeci się cały czas kontrolka ESP. Jest jeszcze drugi problem: przedtem otwieranie i zamykanie zamków z pilota rzy kluczyku działało normalnie a teraz mogę zamknąć/otworzyć samochód tylko kluczykiem. Oczywiście cała wymiana poduszki i kierownicy odbywała się przy odłączonym zasilaniu z aku. Ktoś pomoże? pozdrawiam Tomek
KrzyHo Opublikowano 29 Grudnia 2007 Opublikowano 29 Grudnia 2007 Podłącz VAG i zobacz czy nie ma błędów. Może podczas wymiany ruszyłeś jakieś przewody i teraz coś nie łaczy??
guardian Opublikowano 29 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2007 ESP samo sie juz naprawilo - moze jest jakas procedura adaptacji przez komputer... pozostaje problem "rozkodowanego" nadajnika w kluczyku - nie mylic z immo bo samochod normalnie mozna odpalic
Musashi Opublikowano 29 Grudnia 2007 Opublikowano 29 Grudnia 2007 po rozlaczeniu akumulatora zawsze pali sie kontorlka ESP. trzeba uruchomic silnik. ruszyc kierownica pol obrotu w lewo, w prawo, przejechac sie kawalek az zgasnie. a co pilota spradz baterie moze akurat zbieznosc. podlacz do w VAG.ew. sprawdz bledy w module komfortu.
guardian Opublikowano 29 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2007 dzieki za info - jest dokładnie jak napisałeś A wiesz może jak to może być z tym kluczykiem?
szogun0 Opublikowano 29 Grudnia 2007 Opublikowano 29 Grudnia 2007 Po odłączeniu komputera musisz dopasować pilota aby otwierał centralny zamek. ESP samo się naprawiło bo podczas jazdy przeprowadziłeś adaptację czujnika kąta skrętu kierownicy.
guardian Opublikowano 29 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2007 ...no właśnie jak dopasować pilota na nowo?
Musashi Opublikowano 29 Grudnia 2007 Opublikowano 29 Grudnia 2007 wykonywalem podobne czynnosci przy montazu manetki wycieraczek. i pilot dzialal bez problemow. sprobuj moze jeszcze raz rozlaczyc akumulator, poczekaj z 10 min. podlacz go ponownie, ale zdecydowanie. u kolegi zwyczajnie sie zawiesil modul. ew. VAG powinien wykazac blad. i jak pisalem sprawdz baterie. byc moze masz nieoryginalny system alarmowy zintergrowany z eletronika samochodu. wtedy trzeba poszperac w instrukcji alarmu.
Gość trueogre Opublikowano 29 Grudnia 2007 Opublikowano 29 Grudnia 2007 Miałem ten sam problem z kluczykiem po wymianie akumulatora, po prostu się roztroił zrobił mi to koleś taki spec od alarmów ale on mieszka w Niepołomicach więc to cie nie urządza. Spróbuj tak : jeden kluczyk wsadź w stacyjkę i włącz ją ( nie zapalaj ), drugi w drzwi i najpierw otwórz i przytrzymaj kluczyk w pozycji otwartej kilka sekund, potem zamknij i również przytrzymaj w tej pozycji kilka sekund. U mnie jakoś tak zrobił parę razy i wszystko było ok, nie wiem dokładnie jakiej kombinacji użył bo się zasłaniał ale popróbuj a nóż się uda, Możesz też spróbować sposobu z instrukcji, cytuję : synchronizacja: -nacisnać przycisk odblokowania w kluczyku z pilotem -umieścić kluczyk w wyłączniku zapłonu i włączyć zapłon -ponownie wyłączyć zapłon i wyjąć kluczyk -nacisnąć przycisk odblokowania Powodzenia
Cuber Opublikowano 30 Grudnia 2007 Opublikowano 30 Grudnia 2007 guardian jak sobie nie poradzisz to przyjedz do Galeri Kazimierz na spota coś zawsze wymyślimy ,weźmiemy vaga jak coś .....
guardian Opublikowano 1 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2008 dzięki chłopaki za zaoferowaną pomoc ale już wszystko jest w porządku zadziałała opcja zakodowania kluczyka wg instrukcji: nacisnac otwieranie wlaczyc zaplon nacisnac otwieranie ...banał ale sam bym na to nie wpadł thx i temat zamknięty
Gość trueogre Opublikowano 1 Stycznia 2008 Opublikowano 1 Stycznia 2008 dzięki chłopaki za zaoferowaną pomoc ale już wszystko jest w porządku zadziałała opcja zakodowania kluczyka wg instrukcji: nacisnac otwieranie wlaczyc zaplon nacisnac otwieranie ...banał ale sam bym na to nie wpadł thx i temat zamknięty cieszę się że wszystko gra, pozdro rulez !!
Rekomendowane odpowiedzi