Rafi83 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 witam dzis odkręciłem dolot powietrza do przepustnicy,olej pojawia się od odmy,troche mnie to dziwi,czy takie zdażenie ma miejsce czy możliwe jest by olej dostawał się dp przepustnicy,jak mam wyczyscic przepustnice teraz i czy muszę do czyszczenia ją wykręcac i jak ograniczyc dostęp oleju w odmie
grucha1 Opublikowano 20 Listopada 2011 Opublikowano 20 Listopada 2011 Ja też w swojej a4 mam olej w dolocie do przepustnicy pochodzacy z odmy.ja czyściłem przepustnice bez odłącznia jej od chłodzenia i wtyczki, odchyliłem z jednej i drugiej strony i jakoś było.
?uki1984 Opublikowano 20 Listopada 2011 Opublikowano 20 Listopada 2011 Też mam tam olej ale słyszałem że to normalne, też jestem ciekaw czy to prawda i jak to wyczyścić
Wandej Opublikowano 20 Listopada 2011 Opublikowano 20 Listopada 2011 Lekkie przedmuchy to normalne... sa nawet jakies preparaty do czyszczenia przepustnicy chyba CRC
Ja_Sha_Taan Opublikowano 21 Listopada 2011 Opublikowano 21 Listopada 2011 są preparaty, ja zawsze używam środków do czyszczenia gaźników w sprayu i wszystko pięknie złazi. Osobiście polecam ściągać przepustnice bo tylko wtedy dobrze ją wyczyścisz. Nie raz musiałem użyć palucha i szmatki by zetrzeć brud. Potem tylko adaptacja i będzie git. Syfu oczywiście też mam pełno w dolocie to normalne
wojtek79 Opublikowano 21 Listopada 2011 Opublikowano 21 Listopada 2011 Tutaj dawno temu opisałem dokładnie czyszczenia przepustnicy: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=16943.0;highlight=wojtek79
Rekomendowane odpowiedzi