Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPOTY WARSZAWSKIE - każdy wtorek g. 19:00.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

poprostu jestem miły, a po tym wszystkim co..... ups bym się wygadał ;) to wypada jej prawic komplementy :naughty::P

Zgadza się ... :th:

• Odpowiedzi 84 tys.
  • Wyświetleń 2,8 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

poprostu jestem miły, a po tym wszystkim co..... ups bym się wygadał ;) to wypada jej prawic komplementy :naughty::P

Zgadza się ... :th:

;)

zobaczcie pościg za bmw, bilans bmw uciekło, mondeo rozbite. http://gazetaolsztynska.wm.pl/Wypadek-policyjnego-mondeo,39127

Opublikowano

zobaczcie pościg za bmw, bilans bmw uciekło, mondeo rozbite. http://gazetaolsztynska.wm.pl/Wypadek-policyjnego-mondeo,39127

Tych policjantów natychmiast bym zwolnił dyscyplinarnie z pełnienia służby - co za debile żeby tak ryzykować pościg za idiotą, przecież to się mogło skończyć tragicznie, a i tak ucierpiał na tym inny użytkownik drogi. Przecież oni po 1 minucie powinni dać sobie na luz tym bardziej jak było ślisko - kretyni i tyle, a wiem, że mają zakaz pościgów w razie kiepskich panujących warunków jazdy lub jak grozi niebezpieczeństwo dla innych użytkowników drogi - brak rozsądku i rozumu.

Opublikowano

no niestety taka mamy policję, umiejętności policjantów nie idą w parze z techniką którą mają do dyspozycji i to za pieniądze podatników :kwasny:

Opublikowano

no niestety taka mamy policję, umiejętności policjantów nie idą w parze z techniką którą mają do dyspozycji i to za pieniądze podatników :kwasny:

Nie chodzi o ich umiejętności tylko nieodpowiedzialność.

Opublikowano

Nie chodzi o ich umiejętności tylko nieodpowiedzialność.

to też miałem na myśli ;)

Opublikowano

Chłopaki chcieli chociaż raz poczuć się jak na filmie. No i im się udało, bo na filmach policjanci tak właśnie kończą. :D

Opublikowano

powinni mieć kursy przygotowawcze "jak zachowywac się w momencie pościgu" :polew:

Opublikowano

Pytanie za 1000 puntów i order uśmiechu - był ktoś kiedyś na -Giełda Żerań ul. Płochocińska 33, ????

Czy ktos cos o tej giełdzie słyszał ?

Opublikowano

Pytanie za 1000 puntów i order uśmiechu - był ktoś kiedyś na -Giełda Żerań ul. Płochocińska 33, ????

:decayed:

Opublikowano

Panowie!

Z tego co mi wiadomo po pączkach to paniom d..y rosną i jeszcze podobno jakiś wałeczków dostają :polew: :polew: :polew:[br]Dopisany: 01 Luty 2008, 00:45:12_________________________________________________Moi mili koledzy!

Myślę, że Wasza opinia na temat pościgu nie do końca jest przemyślana.

Przede wszystkim policjant jest zobowiązany do podjęcia działań w przypadku naruszenia przepisów prawa.

Starczy?

Jeżeli nie to lecim dalej.

Nie wiem, czy moi naprawdę wspaniali koledzy wiedzą, że zgodnie z przepisami prawa, zaniechanie działania ( w tym przypadku pościgu) jest zagrożone odpowiedzialnością karną. (Panowie jeżeli zobaczycie naruszenie prawa i nie zadziałacie np powiadomicie właściwych organów to też podlegacie odpowiedzialności karnej) No to co, policjanci olali zdarzenie i hurrra. No nie tak.

Będąc na ich miejscu postąpiłbym identycznie. No może prawie identycznie ( może nie rozwałbym auta).

Żeby wydać opinię to musimy znać wszystkie szczegóły pościgu ( czego w tym przypadku brak).

Nie wierzę, że policjanci działali sami. W 100% powiadomili stanowisko kierowania komendy wojewódzkiej o pościgu. Wtedy sa organizowane blokady itp.

Natomiast ścigający radiowóz ma obowiązek siedzenia na d*pie ściganemu i informowaniu wszystkich innych radiowozów gdzie sie znajdują. Niestety w tym przypadku nie wyszło (Ford to nie samochód :polew:).

Ale więcej jest przypadków, gdzie uciekający przed policją kończy jazdę jak w tym przypadku policjanci.

Więc proponuje nie zwalniać ich ze służby :) lecz zastanowić się nad przebiegiem zdarzeń.

Opublikowano

no jest - przejeżdzam tamtędy czasmi. Kiedyś tętniła życiem - teraz możesz tam bardziej kupić trochę gołębi niż dobre auto ( genaralnie masa cwaniaków handlujących szrotem )

Opublikowano

Nie wiem, czy moi naprawdę wspaniali koledzy wiedzą, że zgodnie z przepisami prawa, zaniechanie działania ( w tym przypadku pościgu) jest zagrożone odpowiedzialnością karną. (Panowie jeżeli zobaczycie naruszenie prawa i nie zadziałacie np powiadomicie właściwych organów to też podlegacie odpowiedzialności karnej) No to co, policjanci olali zdarzenie i hurrra. No nie tak.

I tu pokazujemy wszystkim jakie mamy prawo - czyli do d... - może nie do d..., ale źle upraktykowane.

Będąc na ich miejscu postąpiłbym identycznie. No może prawie identycznie ( może nie rozwałbym auta).

Jasne - rozwaliłbyś się szybciej, bo oni i tak długo jechali ...

Druga rzecz - i to źle, bo ja bym pierd... pościg jeżeli miałbym narazić swoje życie dla jakiegoś idioty - swoje życie, kolegi ze służby i może kogoś przypadkowego. Wiem, że służba policjanta jest niebezpieczna, ale pewne rzeczy trzeba interpretować zgodnie z rozsądkiem, a nie powalonymi przepisami.

Wolałbym iść siedzieć za niewykonanie czegoś niż mieć na sumieniu czyjeś życie.

Natomiast ścigający radiowóz ma obowiązek siedzenia na d*pie ściganemu i informowaniu wszystkich innych radiowozów gdzie sie znajdują. Niestety w tym przypadku nie wyszło (Ford to nie samochód :polew:).

Mogli powiadomić, ale nie lecieć na łeb na szyję łamiąc wszystkie możliwe zasady - pamiętaj, że przez część drogi nie jechali na kogutach jako pojazd uprzywilejowany !!!!!

Ale więcej jest przypadków, gdzie uciekający przed policją kończy jazdę jak w tym przypadku policjanci.

Więc proponuje nie zwalniać ich ze służby :) lecz zastanowić się nad przebiegiem zdarzeń.

A ja bym ich wywalił razem z tym kretynem, który im kazał tak zrobić, a nie inaczej.

Opublikowano

wszystko pięknie, doceniam Wasze wartości wynikające z powyższejh dyskusji i troskę o życie innych userów PL dróg ale Panowie ..... nie róbcie z siebie teraz aniołków. Wam się nie zdarzyło w przypływie emocji zapierd.... z grubo wyższą V choćby w terenie zabudowanym :naughty:

facet miał żyłke rajdowca i za niskie umiejętności, za słabe auto albo brak szczęścia ... testując nasze audiany po chipsie też może się zdarzyć niekontrolowany bok i co wtedy ... wsadzisz się do pudła tak na wszelki wypadek żeby Cię znowu nie skusiło :kwasny:

prosze nie odbierajcie tego osobiście - po prostu nie cierpie komentarzy w stylu co by bylo i co ja bym zrobił

EOT

Opublikowano

wezwanie - czyli zatrzymac się nie udało. Ci byli zgodni z przepisami :wallbash:

Opublikowano

prosze nie odbierajcie tego osobiście - po prostu nie cierpie komentarzy w stylu co by bylo i co ja bym zrobił

Me too. I moim zdaniem ten poscig byl sluszny, a ze sie skonczyl tak czy inaczej - zdarza sie, przypadek, pech, zdarzenie losowe. Gdyby tak kazdy policjant zastanawial sie, czy warunki sprzyjaja poscigowi, to by w ogole nikogo nie lapali...

Opublikowano

Na tym filmiku subaru wyprzedza beczkę z napisem "Kijas" - tymi beczkami jeździłem. :decayed:

Opublikowano

:thumbup:

no dobra a gdzie foty nowego Q 1,8T ..... zółwiu ???

Opublikowano

:thumbup:

no dobra a gdzie foty nowego Q 1,8T ..... zółwiu ???

wlasnie mialem to samo napisac ....

gdzie sa foty ????? :rant: