Gość mmcv Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Po Audi przyszedl czas na zmiane. Jako ze B6 (choc piekne w srodku) troche mi sie opatrzylo , B7 jest takie samo, a dopasione b8 bylo chwilowo poza moim zasiegiem wybor padl na E91 320D. Rowniez dlatego ze zawsze chcialem miec ten samochod Oczywiscie na forum zostaje bo sie z nim zzylem, do BMW klubu rzadko zagladam i mam nadzieje ze czesciej z przyczyn "samochodowych" zagladac nie bede musial Rok 2005 , przebieg 128kkm :> :> Kolor czarny (jak widac ) . Z ponadstandardowego wyposazenia : - Navi PRO - Bluetooth - Panoramiczny dach - Sportowe fotele + pompowane boczki - Podgrzewane fotele - PDC tyl z wyswietlaniem na Navi - Bi-Xenony + spryski - System SOS - Sterowanie glosem(jeszcze nie rozkminilem sprawy) - Wykonczenie "aluminowe" - fele mpakiet 17 Nie jest to jakas super doposazona wersja, ale ma wszystko co potrzeba. Naglosnienie choc standardowe (z tego co udalo mi sie ustalic) , nie jest najgorszej jakosci - spodziewalem sie badziewiaka. Kilka spostrzezen po pierwszych 200 km i kolejnych 3tys : Na Plus: - super pozycja za kierownica (choc mojej kobiecie nie bardzo odpowiada mowi ze zabardzo ja przygniata) - fajnie sie motor kreci i jak na 4gary gra calkiem przyjemnie - swietnie polyka zakrety , genialnie sie prowadzi !! mimo normalnego zawiasu - dziala na emocje - tylne nawiewy - fajna ergonomia (wszystko pod reka) - kiera lezy genialne w rekach w A4 nie mialem wprawdzie Sline kiery , ale jezdzilem w B8 z taka i jest wieksza , w 3er zgrabniejsza. - kiera przekazuje wszystko co sie dzieje pod kolami - ma to niestety tez i minusy , szczegolnie dla kobiet i komfortu . - po programie zasuwa :kox: Na minus: - twarde jak cholera (mialem sline ale to nie to ) - malo miejsca w srodku , do schowka to chyba mozna chowac okulary i rekawiczki i na tym koniec . Ogolnie na tylnej kanapie jest podobnie jak w B6 ale nie czuc tak przestrzeni w samochodzie - Ciezkie wspomaganie (przydalaby sie aktywna kierownica ). Mi to jako tako nie przeszkadza juz sie przyzwyczailem natomiast ... kobieta ciezej - nie lakierowane klamki drzwi Do zmodzenia : - Zmiana opon bo denerwuja - Audio , w planach 8 glosnikow i 2 suby pod fotelami - wgranie mp3 - program - Czarne nerki czesciowo sa :> - mpakiet zew - wymiana galki biegow - zmiana tarcz + klocki. Doszly tarcze ATE PD - nacinane + klocki Zimmerman , wymiana plynu hamulcowego M-PAKIET :kox: Wykres
dziadek Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 dobrze że nie sedan bo przed liftem tył wygląda jak lanos fajne plany co do modzenia, bezawaryjności[br]Dopisany: 17 Kwiecień 2011, 11:45_________________________________________________trochę dziwne te twoje porównanie osiągów z b8 2.0tdi. w/g danych fabrycznych twoja buda ma 0.8sek lepiej do 100km/h więc albo coś u ciebie "nieteges" albo audi modzone bo te 0.8 to spora różnica
Gość mmcv Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 No Audi ma katalogowo 9.4 a Beta 8.6 to jest 0.8s wg fabryki a jak jest naprawde ... nie wiadomo. Audi moze ma bonus od producenta. Pojade na hamownie to bede wszystko wiedzial . Porownania osiagow sa prosto z trasy wiec tu nie bylo zadnego swirowania , zaskoczylo mnie troche jak to Audi jezdzi ale jak kumpel pojedzie na moda to bedziemy wszystko wiedziec. Zdziwilo mnie ze A4 puszczalo baczka ... przeciez tam jest DPF ...wiec albo zostalo cos zmodzone albo DPF wyciety :mysli: . U mnie podobno czysciutko z tylu
dziadek Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Audi ma katalogowo 9.4 a Beta 8.6 to jest 0.8s wg fabryki a jak jest naprawde ... nie wiadomo. Audi moze ma bonus od producenta. Bm-ki też mają bonusy od fabryki ale tak jak mówisz wyjdzie na hamowni. Nie widziałem jeszcze bmk-i z dpf żeby nawet najmniejszy dymek z rury poleciał to samo mówił Rogal jak kiedyś byłem u niego b6-ską na wirusie co do Audi i jego DPF-ów to się nie wypowiadam bo nie mam żadnej wiedzy.[br]Dopisany: 17 Kwiecień 2011, 11:54_________________________________________________aha byłbym zapomniał - pamiętaj o klapkach w kolektorze dolotowym :gwizdanie:[br]Dopisany: 17 Kwiecień 2011, 12:44_________________________________________________te ringi białe to 3-ki mają tak w standardzie? bo w e60 to dopiero po lifcie
T-żółw Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 fajna faktycznie bmw, szczególnie moje, sporo twardsze niż audi z 1BE w audi miałem Potenzy i w bmw też mam RE 050 i jestem zadowolony a mojej żonie zdecydowanie lepiej jeździ się dresowozem niż audi w audi było jej średnio wygodnie a w bmw czuje się jak w domu no i steptronic robi swoje z wygodą jazdy
Gość Damian A4 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Piękne audi :good: To rejestruj ją i jedziemy na camp Nou
jedrekx Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 ładna sztuka.. mimo, że bmw bezawaryjności życzę i szybkiego powrotu do Audi
Gość mmcv Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 no zobaczymy czy bedzie powrot, poki co z checia do Audi wrocila by moja kobieta(ze wzgledu na komfort i deske rozdzielcza) , ja narazie niebardzo . Z kazdym kilometrem i zakretem coraz bardziej lubie ten samochod i polykajac luki banan na twarzy coraz szerszy... Uklad kierowniczy jest zaskakujacy , czujesz wszystko co sie dzieje z przednimi kolami Prowadzi sie lepiej niz B8 z FWD napewno :good:
wojtas-audi Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Fajna zmiana, piekne autko [br]Dopisany: 17 Kwiecień 2011, 22:28_________________________________________________Troche lepiej wyglada ta deska niz w e46 :>
Gość mmcv Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 te ringi białe to 3-ki mają tak w standardzie? bo w e60 to dopiero po lifcie ktos to zmienial przedemna bo mialy dopiero od 2008 roku. Takze narazie tematu nie drazylem, mam inne zmartwienia .Poki co mi to nieprzeszkadza wrecz przeciwnie z daleka wyglada kozacko (fajniej niz ledy ktore sie zwiesniaczyly troszke :gwizdanie: :gwizdanie: ). Slyszalem ze klapki to problem 3.0d a nie 2.0d , ale poczytam i sprawdze sprawe. p.s. mnie sie deska bardzo podoba i zegary... przemawiaja do mnie , natomiast mojej Kobiecie przeciwnie , mowi ze dla niej jest starsze niz audi w srodku. Fakt ze deska w b6/7 jest piekna , ale sa gusta i gusciki .
dziadek Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Slyszalem ze klapki to problem 3.0d a nie 2.0d , ale poczytam i sprawdze sprawe. niestety 2.0d też ma te nieszczęsne klapki :gwizdanie:
Gość mmcv Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Slyszalem ze klapki to problem 3.0d a nie 2.0d , ale poczytam i sprawdze sprawe. niestety 2.0d też ma te nieszczęsne klapki :gwizdanie: tak czytalem wlasnie ale problem zeby sie urywaly wystepuje niezwykle rzadko . Moze we wtorek tam zajrze i zobacze w jakim stanie jest kolektor jak z sadza i zagladne do odmy .
Skyliner89 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Bardzo fajna E91 . Jak dla mnie za ponuro w środku . Na pewno wrażenie z jazdy większe niż w Audi A4 B6 .
sokolnh Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Sprawdzalem sie cala droge powrotna z b8 Sline 2.0 143 mojego kolegi ... i moje spostrzezenia: do 100 ida podobnie , moze beta ciut ciut zwawiej. Potem do 160 ida rowno , potem Audi delikatnie odjezdza... Nie wiem czego jest to wynikiem, ale moga byc opony (te ktore teraz mam zabkuja i hucza), moze byc to waga (wiozlem dodatkowe 50kg + roznica w wadze samochodow na korzysc audi (ok 50-60kg) ). Moze to byc spowodowane przelozeniami i duzym momentem w krotkim zakresie obrotow w Audi. Albo poprostu tym ze Audi to sedan i opory w becie inne . Sam nie wiem co o tym myslec. Pojade na hamownie to bede wiedzial. bmkę się inaczej kręci niż Audi może jeszcze nie umiesz rób chipa, wtedy dopiero fajnie się tym jeździ mamy praktycznie takie samo wyposażenie choć szyberdachu nie mam hamulców nie ma sensu zmieniać, dla mnie są wystarczające nawet przy 200 KM
Gość mmcv Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 sokol obstawiam zapchany kolektor albo filtry przy elektrozaworach - wczoraj cos o tym na forum czytalem i objaw deko podobny ze po pewnej predkosci on slabnie - nie tak ochoczo nabiera obrotow. Przeczysze sprawe , sprawdze Odme i zobaczymy wtedy . Potem oczywiscie programik obowiazkowo ale zaczyna mi sie coraz bardziej podobac charakterystyka tego silnika
KOval81 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Jeszcze raz gratuluję zakupu Betki Mati Mam nadzieję, że będzie dobrze służyła i konowąły się nie będą dotykać do niej bo to jednak nie Audi i nie każdy zrobić potrafi :gwizdanie: Porób podstawowe rzeczy i jazda na sofcik - ogólnie wrażenia widzę pozytywne po przesiadce z B6? Zdjęcia w końcu zrób z wiosennego pleneru, a nie te handlarskie wrzuciłeś
Gość mmcv Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Nie mam czasu na zdjecia ani veny ... jak przyjdzie to porobie ale dopiero po modach raczej [br]Dopisany: 18 Kwiecień 2011, 09:56_________________________________________________ Piękne audi :good: :mysli:
KOval81 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Nie mam czasu na zdjecia ani veny ... jak przyjdzie to porobie ale dopiero po modach raczej [br]Dopisany: 18 Kwiecień 2011, 09:56_________________________________________________ Piękne audi :good: :mysli: :polew:
Gość mmcv Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Panowie Dunlop SP01 dobre gumy? bo musze wymienic tyl i padlo na to ... KOval81 - wrazenia po przesiadce z b6 sa takie... inny komfort jazdy - tzn twardziej ale bez stukow . Troche przez koleiny sie skacze - taki urok 225 (w audi mialem 205). Jakos wykonania bardzo dobra , porownywalnie to co w b6/b7 lepiej niz w b8. Jezdzi mi sie osoboscie lepiej :good: - wiecej czuje tym samochodem , wiem co i jak . Powiem szczerze ze nawet lepiej niz b8 , przejechalem porownywalny dystans , a w becie z kazdym zakretem jest coraz fajniej
Rekomendowane odpowiedzi