grabson765 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 witam mam takie pytanie. musze wymienic gorne wahacze w passacie i pytanie bede musial wyjac mocowanie amortyzatora do wymiany czy potem bede musial ustawiac zbieznosc bo wiadomo bede musial tykac koncowke drazka?
Pucek Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 a po co będziesz kręcił końcówką drążka? ją się tylko odkręca, a nawet jej nie trzeba odkręcać, chyba że w passacie jest inaczej mocowane zawieszenie, ale wątpię odkręcasz 3 górne śruby, 1 na dole amora i jedną śrubę trzymającą 2 górne wahacze niektórzy też wymieniają te wahacze bez odkręcania amora od budy poszukaj w dziale WARSZTAT - tam jest temat o wymianie wahaczy
martin_rs4 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 ten link moze Ci pomoze: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=10195.0;highlight=wymiana+wahaczy przy wymiania gornych wahaczy nie musisz ruszac koncowek drazkow. ja wymianialem u siebie pare dni temu i spokojnie zeszlo i weszlo bez wiekszych problemow. niby sie zaleca po tym ustawic zbieznosc ale to juz jak kto chce...
grabson765 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2011 dzieki juz wszytsko wiem, chodzilo mi oto czy jak rozłączę koncowke drazka z mocowaniem amora moge przestawic zbieznosc wychodzi ze nie, wiec mozna zamknac temat:wink4:
kograman Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Dobry poradnik, chociaż powiem szczerze, że nie rozumię sensu rozkręcania mcpersona. Ja odkręcałem tylko śrubę mocującą te 2 górne wachacze i idealnie wyszło.
f1mlody Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Dobry poradnik, chociaż powiem szczerze, że nie rozumię sensu rozkręcania mcpersona. Ja odkręcałem tylko śrubę mocującą te 2 górne wahacze i idealnie wyszło. kolego a napisz jak wyciagnołes te wachacze bo bez wyjecia raczej nie da rady nawet sruby z tyłu nie wyjmiesz
mosquitosound Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 wszystko się da zrobić , jestem świeżo po wymianie górnych wahaczy i osłon przegubów i odkręcałem tylko górne i dolne wahacze a potem przegub do wyczyszczenia i założenia nowej osłony
f1mlody Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 wszystko się da zrobić , jestem świeżo po wymianie górnych wahaczy i osłon przegubów i odkręcałem tylko górne i dolne wahacze a potem przegub do wyczyszczenia i założenia nowej osłony a po co odkrecac dolne jak mozna wyjac przegub bez rozpinania dolnych wachaczy
kograman Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 a po co odkrecac dolne jak mozna wyjac przegub bez rozpinania dolnych wahaczy Górne odkręciłem bez najmniejszego problemu, dostęp był w miarę dobry i można odkręcić. A co do przegubów to dolne raczej się wybija żeby wyciągnąć przegub.
rikardo Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 wszystko się da zrobić , jestem świeżo po wymianie górnych wahaczy i osłon przegubów i odkręcałem tylko górne i dolne wahacze a potem przegub do wyczyszczenia i założenia nowej osłony Oryginalnie śruba w górnym przednim wahaczu jest tak zamontowana, że bez demontażu amortyzatora z podpora się nie obejdzie gdyż wyciągniecie śruby w całości jest niemożliwe. Jak ktoś wymieniał już wcześniej ten wahacz i obrócił śrubę to się zgodzę że oba wahacze odkręci się bez ruszania amora.
kograman Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Oryginalnie śruba w górnym przednim wahaczu jest tak zamontowana, że bez demontażu amortyzatora z podpora się nie obejdzie gdyż wyciągniecie śruby w całości jest niemożliwe. Jak ktoś wymieniał już wcześniej ten wahacz i obrócił śrubę to się zgodzę że oba wahacze odkręci się bez ruszania amora. zgadza się
andrewsc Opublikowano 6 Maja 2011 Opublikowano 6 Maja 2011 Jestem po wymianie całej góry z wyciąganiem amora - geometria przedniego zawieszenia została ok.
Rekomendowane odpowiedzi