Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zamiana radia symphony II na concert III

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak :)

Opublikowano

Dzięki.

Podłączyłem tak jak pisałeś i radio ożyło. Dziękuję. Jest tylko jeszcze problem z tym, że po włączeniu zapłonu radio samo się nie uruchamia, natomiast po wyjęciu kluczyka radio się wyłącza więc tu jest ok. Pokombinuje może coś w VCDSie.

Edytowane przez cinkers

Opublikowano

A podświetlenie działa jak włączysz światła?

Opublikowano

Tak, podświetlenie jest.

Opublikowano

Czyli na FISie też pokazuje :)

U mnie radio się nie włącza samo, jak przed wyłączeniem zapłony wyłączę je ręcznie.

Opublikowano

Zgadza się, natomiast ja nie wyłączam radia przed wyjęciem kluczyka. Radio gra, wyjmuję kluczyk i samo się wyłącza więc tu jest prawidłowo. Ale po ponownym włożeniu i przekręceniu zapłonu, radio już się nie uruchamia samo tylko trzeba ręcznie włączyć. Spróbuje może dzisiaj jakieś kodowanie w VCDS ustawić, co by być pewnym ale być może to coś jednak z kablami związane jeszcze?

Oprócz tego wydaje się że wszystko działa - dzięki szeryf :notworthy:

Opublikowano

Nie wiem czy w kodowaniu coś znajdziesz, może w adaptacjach? Ale warto sprawdzić. Nic innego mi do głowy nie przychodzi.

Opublikowano

A co powiecie na to, że nie mogę radia włączyć bez przekręconej stacyjki? Chyba tak nie powinno być? Musi być kluczyk w stacyjce żeby móc włączyć radio. Po zgaszeniu auta radio działa, ale po wyjęciu kluczyka samo się gasi i nie można włączyć ponownie ręcznie.

Które kable tutaj mogą mieć znaczenie?

Dzięki.

Opublikowano

A co powiecie na to, że nie mogę radia włączyć bez przekręconej stacyjki? Chyba tak nie powinno być? Musi być kluczyk w stacyjce żeby móc włączyć radio. Po zgaszeniu auta radio działa, ale po wyjęciu kluczyka samo się gasi i nie można włączyć ponownie ręcznie.

Które kable tutaj mogą mieć znaczenie?

Dzięki.

:(

Edytowane przez silnik

Opublikowano

Nikt nie ma pomyslu, ktore kable moga byc winne temu, ze bez kluczyka nie odpale radia?

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Opublikowano

Jakie radio miałeś w oryginale?

Możliwe, że trzeba poprzepinac jakieś piny w przejściówce.

Opublikowano

Oryginalnie był Concert CD 1 DIN.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Opublikowano

Wieczorem zerknę, może coś poradzim ;)

Sorry, że w takiej formie, ale nie potrafię ładniej tego posklejac ;)

Zadanie na niedzielę dla Ciebie, to weryfikacja połączeń (pin po pinie) w przejściówce, którą kupiłeś. Możliwe, że coś jest namieszane i dlatego radio startuje jedynie po kluczyku.

Ciężko na odległośc inaczej pomóc, tym bardziej, że przejściówka jest u Ciebie.

Opis wtyczek Twojego starego Concerta

1. 76b04168907998d6m.jpg 2. 212a42674b52327em.jpg 3. c9fbea6c89e0564fm.jpg

Opis wtyczek Twojego obecnego Chorusa

1. bd7607cb1fb8509em.jpg 2. 6d457e7ff1a561fcm.jpg 3. 2375d04d70b9c58bm.jpg

Pozdr

Opublikowano

U mnie był wzmacniacz z końcówką B, podejrzewam, że u Kolegi jest taki sam (ale dobrze by było żeby napisał jaki ma).

W moim przypadku trza by albo dołożyc pin do tej wtyczki 3pin i zmostkowac z anteną fm, albo podpiąc jako antenę am antenę fm z prawej bocznej szyby.

Na foto widac dokładnie o co kaman ;)796221662720e823m.jpg

Pozdr

Wracam bo mnie trochę nie było

Wzmacniacz antenowy mam chyba z końcówką AF

Mówię chyba bo jak odpinałem go kiedyś to pamiętam że miał złącze od szyby wpinane od góry.

Z tego co widziałem w linku

http://allegro.pl/adapter-antenowy-fm-rns-e-rnse-audi-diversity-i4815255789.html

jest tam jeszcze jedna wtyczka ta mniejsza i mam pytanie gdzie się ją wpina w conert III?

Kolejna sprawa to czy trzeba coś kodować/adaptować przy zmianie radia?

Opublikowano

Nie trzeba nic kodowac.

Do Concerta II+ wpinasz podwójną wtyczkę antenową, a te pojedyńcze do przewodów antenowych ze wzmacniacza antenowego, i tutaj: jeżeli zostawiłeś stary wzmacniacz to podłączasz tylko jeden ten z większym wtykiem (w tym wypadku lepiej/taniej kupic pojedynczy adapter), a jeśli wymieniłeś na ten z końcówką AF to oba.

Pozdr

Opublikowano

Nie trzeba nic kodowac.

Do Concerta II+ wpinasz podwójną wtyczkę antenową, a te pojedyńcze do przewodów antenowych ze wzmacniacza antenowego, i tutaj: jeżeli zostawiłeś stary wzmacniacz to podłączasz tylko jeden ten z większym wtykiem (w tym wypadku lepiej/taniej kupic pojedynczy adapter), a jeśli wymieniłeś na ten z końcówką AF to oba.

Pozdr

No dobra a jak mam z końcówka AF to gdzie podłączyć ten przewód co jest na zdjęciu z linku skierowany do dołu??

Opublikowano

Jakie radio miałeś w oryginale?

Opublikowano

Jak nie miałeś Chorus II+, Concert II+, Symphony II+ to nie masz wzmacniacza z końcówką AF.

Opublikowano

W oryginale mam RNS-D

Opublikowano

mam wzmacniacz z końcówką B +concert II+,wyświetla mi błąd 2 anteny i radio słabo ściąga fale więc jedynym rozwiązaniem będzie kupno wzmacniacza AF