Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zamiana radia symphony II na concert III

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

sprawdz kostki zielona i niebieska w liczniku pewnie niebieska nie ma kabla w pinie 1 i dlaego nie wyswietla

Opublikowano

Przeciez pierwszy pin w niebieskiej to czujnik plynu spryskiwaczy.

Sent from my HTC One X using Tapatalk

Opublikowano

Jak patrzylem w kostce radia to can h jest odlaczony nie ma pinu to przewiduje ze w liczniku tez pewnie nie ma.Tylko jak dobrac sie do licznika i skad takie piny wziasc?

Opublikowano

<a href=http://zapodaj.net/bec33bc70fafd.jpg.html>_DSC0103 (2).JPG</a>

na zdjęciu widać wolne miejsce na pin 16, w 15 są połączone 2 piny, czy mam przenieść te 2 złączone piny w miejsce 16 ?

Opublikowano

Nie wiem ja mialem normalnie 1 kabelek w 15 pinie 16 byl pusty dolozylem zmostkowalem i gra, jakie ty masz radio?

Opublikowano

Concert III

Opublikowano

Ja akurat nie pomoge chyba ze rozlaczysz je odzielnie i jeden podepniesz pod 16 pin .W 15 jak dobrze pamietam to mam zolty wiec ten drugi pod 16

Opublikowano

Ten drugi kabel z pinu 15 może iść na zasilanie zmieniarki. Sprawdź oba kable i zobacz do jakich pinów w starych wtyczkach idą.

Ktoś wcześniej pytał o 4 wtyczkę, są w niej 3 piny, tel mute, tel + i tel -, czy kable od zestawu głośnomówiącego.

Opublikowano

Ktoś wcześniej pytał o 4 wtyczkę, są w niej 3 piny, tel mute, tel + i tel -, czy kable od zestawu głośnomówiącego.

Dokladnie 3 piny:) Dziekuje, to bylem ja.

Opublikowano

Sprawdziłem i tak jak szeryf piszesz jeden kabel idzie do zmieniarki czyli ten od zmieniarki zostawić na swoim miejscu a drugi przełożyć do 16?

Opublikowano

Nie, nie przekladaj, tylko zrob mostek, polacz razem 15 i 16.

Opublikowano

Witam a u mnie w radiu w kostce C dokladnie w c 7 nie ma pinu jest wolne miejsce wiec gdzie mam go dolozyz pod b5? a b5 gdzie w takim razie w ktora kostke i pin?

Opublikowano

w C7 nie ma pinu, bierzesz go z B5.

Edytowane przez OskiUK

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie a dużo jest zachodu zmienić RNS-D na Concert III ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Potrzebujesz: http://allegro.pl/adapter-antenowy-fm-rns-e-rnse-audi-diversity-i4624869367.html (ten z linku kupujesz jeśli masz w planie zmienic również wzmacniacz antenowy na ten z końcówką AF, jeśli zostawiasz stary wzmacniacz wystarczy pojedyńcza przejściówka) oraz http://allegro.pl/przejsciowka-iso1-na-iso2-iso2-audi-rns-e-quadlock-i4652643597.html

W adapterze do rns-e trzeba poprzepinac kilka przewodów, dołożyc i zmostkowac jeden pin, który raczej nie będzie obsadzony, podłączyc CAN'y (można wykorzysta/zmostkowac te przy tunerze tmc i wracające do radia jako cany bosch?).

Odłączyc przewody antenowe od tunera tmc i połączyc ze sobą.

Warto wymienic wzmacniacz antenowy na ten z końcówką AF (tyle,że nie będziesz miał wtedy AM'u, ale jak komuś zależy to i ten problem zwalczy tyle,że nie wiem po co), jak zostawisz stary też będziesz odbierał bezproblemowo mocne stacje. Przy kupnie wzmacniacza (jeśli wybierzesz tą opcję) warto wybrac taki z wtyczkami w komplecie, coby je sobie póżniej popodmieniac (same obudowy w sensie), ponieważ te od starego wzmacniacza nie pasują do wzmacniacza AF, ale można na upartego zrobic tak, że będą pasowały i te stare jak kupisz wzmacniacz bez wtyczek.

Pozdr

Edytowane przez staniek

Opublikowano

Dlaczego po wymianie wzmacniacza na AF ma nie nie mieć AM?

Opublikowano

U mnie był wzmacniacz z końcówką B, podejrzewam, że u Kolegi jest taki sam (ale dobrze by było żeby napisał jaki ma).

W moim przypadku trza by albo dołożyc pin do tej wtyczki 3pin i zmostkowac z anteną fm, albo podpiąc jako antenę am antenę fm z prawej bocznej szyby.

Na foto widac dokładnie o co kaman ;)796221662720e823m.jpg

Pozdr

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Kupiłem przejściówkę z allegro pod RNS-E. Chciałbym podłączyć Chorusa III 2din. Przejściówka oczywiście tak jak wcześniej napisane przez kolegów, pin 16 pusty a w 15 jest kabel czerwony i pomarańczowy wrzucony razem. Nie bardzo natomiast rozumiem, jak to podłączyć?
Tak jak jest teraz podłączone, radio nawet się nie uruchamia. Co mam dokładnie osadzić w pinie 16? Przełożyć ten czerwony kabel z 15 do 16? Czy może mam się po prostu wpiąć w czerwony kabel i pociągnąć go także do pinu 16? Czyli w pinie 15 dwa kable w kolorach czerwony i pomarańczowy a dodatkowo w pinie 16 tylko czerwony? Tak powinno być?

Opublikowano

Pin 15 zostawiasz tak jak jest, do pinu 16 doprowadzasz napięcie z pinu 15.

Opublikowano

Szeryf dziękuję. Czyli zrobić tak jak na tym w pełni profesjonalnych schemacie który stworzyłem? Chcę mieć tylko pewność, że dobrze zrozumiałem.

Untitled.gif