menthol Opublikowano 3 Stycznia 2008 Opublikowano 3 Stycznia 2008 Witam. Mam problem z predkością wycieraczek: otóż na każdym "biegu" chodzą tak samo powoli, wyczytałem w podobnych wątkach że przyczyną mogą być śruby, ale czy jest możliwość że to wina jakiegoś przekaźnika, albo przełącznika wycieraczek?? Po raz kolejny zmieniam Twój temat, następne źle nazwane wylądują w Koszu [spedyt]
wit.s Opublikowano 3 Stycznia 2008 Opublikowano 3 Stycznia 2008 Jeśli chodzą z trudem/przeskakując ja bym się dopatrywał przyczyny w zaśniedzeniu trzpieni. Szukaj na forum, nawet w dziale warsztat jest opis jak odkręcić i wyczyścić. Generalnie troche roboty jest
mcm Opublikowano 3 Stycznia 2008 Opublikowano 3 Stycznia 2008 ja smarowałem cięgna pod szyba i sworznie mocowania trzpienie bez odkręcania WD :th: 40 pomogło
krzyniek Opublikowano 4 Stycznia 2008 Opublikowano 4 Stycznia 2008 lepiej wszystko rozebrac i nasparować wd pomaga na krótko tak jak pisze Wiciu lub jak w moim przypadku w ogóle nie pomogło.
ralph Opublikowano 5 Stycznia 2008 Opublikowano 5 Stycznia 2008 Miesiąc temu również miałem ten problem, 2h roboty i wycieraczki chodzą jak nowe. Problem jest w mizernym uszczelnieniu trzpieni (tylko oring), przez który dostają się zanieczyszczenia powodujące zapiekanie się trzpieni w tulejkach. Podwijaj rękawy i do dzieła - powodzenia :th:
Daras Opublikowano 5 Stycznia 2008 Opublikowano 5 Stycznia 2008 taki mały OT... dziś ściągałem jedno ramie wycieraczki (konieczne przy zakladaniu alarmu) i moge powiedziec ze to robota dla cierpliwego za cholere nie chcialo zejść z trzpienia ale pol godziny kombinowania i menda puściła
pre_pl Opublikowano 6 Stycznia 2008 Opublikowano 6 Stycznia 2008 zamykam, są przynajmniej dwa tematy gdzie o tym pisaliśmy... I to więcej szczegółów tam jest
Rekomendowane odpowiedzi