krystian821 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Witam oto wykresy mojego auta po wizycie w EcuProject. Seria: jak widac maly bonusik od fabryki :> no i po modyfikacji : Wynik 170,5 KM i 379 Nm to chyba niezly wynik ,jazda nie ta sama. Prosze o ocene wykresu.
reikeb Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Bonusik od fabryki całkiem spory Ci sie trafił, a raczej zdrowy motor po prostu, tylko pozazdroscić Po programie też całkiem sympatycznie pewnie róznica w jeździ spora a jak zawieszenie daje rade przy tej mocy?
rusektdi Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Jesli bonus taki wielki to ogolny wynik sredni. grat bonusu
vronka Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Opublikowano 26 Kwietnia 2011 no wynik bardzo ładny. Jak dla mnie to wartość bonusu z fabryki nie ma żadnego wpływu na wynik końcowy - przecie to ten sam silnik tylko program fabryczny lepszy. Jedyne co się różni to odczucie kierowcy, który ma 25km więcej a nie 40km.
rusektdi Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Opublikowano 26 Kwietnia 2011 A moze i masz racje ;d ale to i tak bedzie malo pozdrawiam
Jarol Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Opublikowano 26 Kwietnia 2011 przecie to ten sam silnik tylko program fabryczny lepszy. Program fabryczny jest identyczny w każdym AVFie.
wrclaguna Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Ponoc AVF siedza czasem AL i dlatego takie bonusy
rusektdi Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Co kraj to obyczaj gdzies czytalem z tylko w pasatach i to tylko 2001 teraz ze czytam ze audi tez ale czemu tylko avf
krystian821 Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Bonusik od fabryki całkiem spory Ci sie trafił, a raczej zdrowy motor po prostu, tylko pozazdroscić Po programie też całkiem sympatycznie pewnie róznica w jeździ spora a jak zawieszenie daje rade przy tej mocy? Bonus pewnie dlatego taki bo auto ma 80000 km przejechane,zawieszenie daje rade bo jest 1BV,roznica spora bo na fabrycznym programie przy Q bylo slabo.No i mam maly problem bo juz mi malo :>.taki maly OT na jaki kolor pomalowalibyscie ori felgi s line 17 na czarno czy srebrno?auto jest niebieskie.
Tomson Opublikowano 19 Maja 2011 Opublikowano 19 Maja 2011 Bonusik od fabryki całkiem spory Ci sie trafił, a raczej zdrowy motor po prostu, tylko pozazdroscić Po programie też całkiem sympatycznie pewnie róznica w jeździ spora a jak zawieszenie daje rade przy tej mocy? Bonus pewnie dlatego taki bo auto ma 80000 km przejechane,zawieszenie daje rade bo jest 1BV,roznica spora bo na fabrycznym programie przy Q bylo slabo.No i mam maly problem bo juz mi malo :>.taki maly OT na jaki kolor pomalowalibyscie ori felgi s line 17 na czarno czy srebrno?auto jest niebieskie. wal na czarno, będzie inaczej niż zwykle
krystian821 Opublikowano 3 Marca 2012 Autor Opublikowano 3 Marca 2012 No i d... turbo sie rozsypalo troche dziwne bo wczeniej nie bylo zadnych objawow,a tu nagle auto nie jedzie do 3000 obr potem ladnie idzie za chwile przeladowanie,gasze auto ponownie odpalam auto znow nie jedzie to daje mu gazu do ok 3500 obr i nagle lup i siwy dym.po rozebraniu okazuje sie oderwal sie kawalek wirnika strony zimnej prawdopodobnie zaklinowal wirnik,plyta az przepchnieta na druga strone tak ze wirnik goracy sie przesunol i jego tez zmielilo,na koncu os pekla na pol-taka teza goscia od turbin po ogledzinach zwlok,co ciekawe lozysko nie ruszone,jak myslicie co moglo byc przyczyna?
tommy-cichy Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Kolego piłowałeś go jakoś szczególnie że Ci się te turbo posypało?
nandoz Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Nie ma co pękać , Brd , fmic i 200 pęknie. Jak już zrobisz to uważaj na ciemne a4 avant w chrompakiecie na gostyńskich blachach Pozdrawiam.
krystian821 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Musze cie zalamac wlatuje gtb1756vk,dp 2,5 cala, fmic juz siedzi.
nandoz Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 uuu kolego , kiedy ,kiedy ?? Jak będzie gotowe , podlecę zobaczyć Sprzegło avf troche mocniejsze ,ale czy da radę ??
krystian821 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Juz rzezbie od 2 tyg,zostalo mi uspawac dp i przerobic sterowanie turbiny,wymiana oleju itp. mysle ze w przyszlym tygodniu skoncze,sprzeglo ponoc trzyma do 420 Nm a jak nie to cos sie wymysli.A skad jestes?
daniels Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 sprzęgło AVF u mnie nie wytrzymuje niuta 425,przy 5 i 6 biegu uślizg był przy mocniejszym depnięciu
krystian821 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zobaczymy co bedzie,ponoc od brd sa mocniejsze,zawsze mozna sprzeglo do radzikowskiego oddac na przerobke.
nandoz Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Juz rzezbie od 2 tyg,zostalo mi uspawac dp i przerobic sterowanie turbiny,wymiana oleju itp. mysle ze w przyszlym tygodniu skoncze,sprzeglo ponoc trzyma do 420 Nm a jak nie to cos sie wymysli.A skad jestes? Gostyn ,więc rzut beretem. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi