Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AKN] Silnik 2,5 v6 a blowoff

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałm sie dowiedzieć czy ktoś z was próbował założyć blowoffa do dizelka do silnika 2,5 v6, jeżeli tak to poprosze o jakieś porady co i jak..

dzieki wielkie i czekam na odpowiedzi :audi: :audi:

Opublikowano

Ale po co??W TDI nic nie daje jedynie psss psss ale w TDi to troche dziwacznie brzmi...Ale sie da na sieci jest filmik z czyms takim w TDI

Opublikowano

A slyszales 2.5 V6 TDI podczas jazdy? Przeciez to nie klasyczny klekot...

Opublikowano

zawór blow-off ma na celu zmniejszenie nadcisnienia w kolektorze ssacym po puszczeniu pedału gazu w silnikach benzynowych zamykasz przepustnice i rozkrecona turbina pompuje powietrze w zamkniety kolektor ssacy wytwarzajac spore nadcisnienie ktore ja natychmiast wyhamowuje. wtedy ponownie dodajac gazu musisz poczekac jak turbina znow złapie obroty. gdy masz zawór blow-off on otwiera sie i nadmiar powietrza jest usuwany a turbinka rozpedem dalej sie kreci, ponownie dodajac gazu ma swoje obroty od razu doładowując silnik.

w silnikach TDI nie ma przepustnicy, nie ma nadcisnienia, wiec nie ma co wypuszczac. pedałem gazu w uproszczeniu regulujesz dawke wtrysku.

Opublikowano

A slyszales 2.5 V6 TDI podczas jazdy? Przeciez to nie klasyczny klekot...

Trudno zebym nie slyszal :kox: Zrobisz jak zechces,Ja tylo napisalem ze to nie ma sensu....Jak zalozysz to daj na forum chetnie posluchamy
Opublikowano

Ja nie zakladam :cool: ...ale jak ktos obok V6 chce miec pssst to jego sprawa :cool:

Opublikowano

Ja nie zakladam :cool: ...ale jak ktos obok V6 chce miec pssst to jego sprawa :cool:

No tak to nie Ty zakladasz :D Ostatnio mi sie cos po glowie wali :D
Opublikowano

Panowie ja tylko zapytałem czy to jest wykonalne, i jak to sie sprawuje. jestem zadowolony z pracy V6 więc temat odchodzi w niepamięć:):)

Opublikowano

ja tez o to pytałem i dokładnie takie same reakcje były. filmik nawet ja wrzuciłem .ale ten film z 1.9 tdi nijak sie ma do 1.9tdi w nowym audi . tylko na wolnych obrotach słychac ze to diesel. a tu w tym seacie to klekot .