nazarAudi Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Chlopaki mam taki dylemat, mam ten super silnik 2.0 ALT co nie bierze ani kropelki oleju i wogole jest fajnie ale mniejsza o to. Mam pytanie odnosnie katalizatora, czy jest ona tam wogole potrzebny?? wydaje mi sie ze jest zapchany, bo na checku mi pokazuje ze cos zwiazane z wlotem katalizatora czy takie cus a niema sensu go czyscic bo i tak znowu po jakims czasie bedzie taki sam. Chodzi mi o strumiennice czy ktos w tym modelu to robil wymienial, sa jakies lepsze efekty, bo wiem ze cos trzeba kobinowac z sondami bo sa dwie.
martin_rs4 Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Opublikowano 30 Kwietnia 2011 strumenice sobie daruj, tylko pogorsza sprawe . juz lepiej wyciac kata :> a sondy lambda musisz sprawdzic gdzie sa umieszczone. ja tez mam dwie, ale sa umieszczone w rorze miedzy kolektorem a katalizatorem no i sam sie do tego musze zabrac w koncu.
nazarAudi Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2011 wyciac kata no i na jej miejsce wstawic zwykla rurke xD ? jeden mam w katalizatorze drugi na koncu albo na poczatku xD a da ta rura z 1 KM + :gwizdanie:
martin_rs4 Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Opublikowano 30 Kwietnia 2011 z ta rorka to sa podzielone zdania. mozna, nie trzeba - musisz poczytac, pelno tego tu. w kazdym razie ja mialem audi 80 coupe i tam wycialem kata bez wstawiania zadnej rorki i bylo fajniutko + do tego sportowy filtr K&N i byla odczuwalna roznica. to samo planuje teraz [br]Dopisany: 30 Kwiecień 2011, 17:45_________________________________________________tzn... albo wytniesz kata wstawisz rorke, albo tylko wyczyscisz go w srodku, zaspawasz i wsadzisz z powrotem. sugerowalbym to drugie ze wzgledu na przeglad :gwizdanie: chyba ze masz kogos znajomego
nazarAudi Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2011 a jak wyjme srodek wywale wogole i zostawie sama obudowe ;d powiem tyle znajomosci sie znajda zawsze i wszedzie :gwizdanie:
martin_rs4 Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Opublikowano 30 Kwietnia 2011 no wlasnie o to chodzi powiem jeszcze ze ta siatke co jest w srodku w kacie mozna sprzedac nalejpiej calego kata (cala puche) troche PLNow mozna zyskac. sam srodek jest tanszy, ale mimo to kasa jest
nazarAudi Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2011 pewnie bedzie na jakiegos jabola albo na robocizne dla zula jakiegos
Wandej Opublikowano 4 Maja 2011 Opublikowano 4 Maja 2011 a jak wyjme srodek wywale wogole i zostawie sama obudowe ;d powiem tyle znajomosci sie znajda zawsze i wszedzie :gwizdanie: Tak najlepiej... A po za tym jak chcesz wyciac kata jak jest na sruby?? Zrob to bo ja tez sie przymierzam ale w moim aucie kat jest ok jeszcze Zagadaj do jakiegos tlumikarza na forum to Ci zrobi taki zamiennik. A i bedziesz musial wylaczyc druga sonde bo bedzie check wyrzucac
nazarAudi Opublikowano 4 Maja 2011 Autor Opublikowano 4 Maja 2011 a ja wiem czy sruby czy inne ustrojstwa najpierw pytam ludzi potem bede palce wsadzal jak cos tu na forum jeden koles wycial wlasnie ale nie moge sie z nim skontaktowac, chcialem zapytac o opinie
martin_rs4 Opublikowano 4 Maja 2011 Opublikowano 4 Maja 2011 ja lece jutro do znajomego wywalam obydwa katy i wstawiam rurki przelotowe..i wsio. a katy sprzedam w calosci, dostane jakies 300pln i bedzie no cos nowego
nazarAudi Opublikowano 4 Maja 2011 Autor Opublikowano 4 Maja 2011 to ty masz dwa juz mi sie pomieszalo napiszesz co i jak
martin_rs4 Opublikowano 4 Maja 2011 Opublikowano 4 Maja 2011 napisze, napisze sam jestem ciekaw jak to bedzie, bo w mojej poprzedniej Audi Coupe bo wycieciu nawet fajnie smigala, tzn, dalo sie to minimalnie odczuc ze kata nie ma
Rekomendowane odpowiedzi