Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana soczewki z odbłyśnikiem bixenon Valeo na soczewki z Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To już konkret, a myślałem, że moje były mocno wypalone, gdzie tak czarna była tylko ta dolna ścianka..

Opublikowano

H7 też można przerobić na bixy z B8? Niedawno zmieniłem na ori bixy od S4 i te H7 tak leżą bezczynnie :-)

wysłane z Commodore 64

Opublikowano

Można, ale to już większa przeróbka. Trzeba odblask przyciąć i wywiercić 4 otwory pod mocowanie. Ja przerabiałem w swojej b7, tylko założyłem projektory z górnej półki F-XR wersja 3.0. d2s i przetwornice koito.

Takie projektory są bardziej wydajne od ori, świecą jaśniej i szerzej. Dają bardzo fajną poświatę niebieską na odcięciu.

8vkxmxga.jpg
qa87kgjy.jpg
z6eldfwd.jpg

Edytowane przez plxhorrorx

Opublikowano

Nooo to mi się podoba :-)

Nie chciałbyś się pobawić z lampami od B6?

wysłane z Commodore 64

Opublikowano

Gdyby to zamontować do bixów od B6...

Opublikowano

w czym problem?

pytanie tylko czy sie nadaja do jazdy w trasie?

czy powyzej odciecia jest totalna ciemnosc? bo jesli tak jest to tylko lans...

Opublikowano

Na drugim zdjeciu widac jak swieci w nocy. Niebieski odcien jest spowodowany gladkimi szklami soczewki. Ori projektor hella z b6 czy b7 to podstawowa i mało wydajna konstrukcja. W b6 sa juz soczewki wiec bez ciecia mozna założyć kwestia czy wejdą projektory fxr. Ma ktos wymiary ori projektora b6 ? Ja jeszcze nie mam założonych markowych żarników, co by zwiększyło jasność swiecenia. Jak by ktos chciał zobaczyc jak swieci w Warszawie moge pokazać.

Opublikowano

Ja obstawiam że sie nie zmieści . Linie światła/cienia w innych soczewkach też można modyfikowac.

Edytowane przez kris-krzysztof

Opublikowano

Dopóki ktoś nie zmierzy soczewki to się nie dowiemy czy wejdzie.

Ponawiam pytanie: czy powyżej linii odcięcia jest totalna ciemność czy nie? I co za tym idzie czy nadają się do jazdy w nocy na mijania.

Widzę co jest na zdjęciu ale chodzi o np. znaki drogowe. Ktoś pisał w temacie że gładkie szkło soczewki powoduje "zanik" światła powyżej linii.

wysłane z Commodore 64

Opublikowano

Witam, pamieta ktos roznice pomiedzy otworami w mm?

Opublikowano

Nikt nic nie pamięta i nikomu się nie chce zmierzyć :-)

wysłane z Commodore 64

Opublikowano

Linia odcięcia jet bardzo ostra i wszystko oświetla, znaki, pasy.Co najważniejsze daleko i jasno świecą. Jeżdżę już trochę na tych projektorach i jeszcze nie miałem problemu z miganiem czy oślepianiem kogoś. Przegląd bez problemu zero pytań. Projektor jest duży i ma 3 cm soczewkę, wiec spora. Jest też wersja z 2,5 cm o podobnych parametrach

Parametry techniczne:
WYMIARY
Głębokość: 150mm
Szerokość: 112 mm
Wysokość: 95 mm
Średnica szkła soczewki: 3″

Na YouTubie jest trochę filmików i informacji o projektorach fxr.

Ja sprowadzałem ze stanów ale jest już w Polsce importer który sprzedaje różne projektory. http://hidretrofit.pl/

Naprawdę jak chcemy poprawić widoczność w nocy to warto zainwestować. Wcześniej miałem w focusie zamontowane projektory mini h1 pod gniazdo h7 z firmy morimoto. Bez wiercenia i cięcia. Byłem mega zadowolony.

Ale teraz postanowiłem zainwestować w fxr i nie żałuje. Było trochę pracy, cały weekend. W moim przypadku wycinka odblasku w reflektorze i mierzenie, wiercenie.

Opublikowano

plxhorrorx dzięki za odpowiedź :-)

O to właśnie mi chodziło jak świecą powyżej linii.

Stronę którą podałeś już wcześniej odwiedziłem. Oferują też montaż soczewek malowanie lamp itd. Krótko mówiąc full serwis.

Odklejałeś szkło u siebie?

wysłane z Commodore 64

Edytowane przez elmer80

Opublikowano

plxhorrorx dzięki za odpowiedź :-)

O to właśnie mi chodziło jak świecą powyżej linii.

Stronę którą podałeś już wcześniej odwiedziłem. Oferują też montaż soczewek malowanie lamp itd. Krótko mówiąc full serwis.

Odklejałeś szkło u siebie?

wysłane z Commodore 64

Rozklejenie reflektora b7 to max 10 min, ja używałem opalarki. Sklejałem na ten sam klej i nic nie paruje.

Teraz mam zamiar montować ledy.

http://hidretrofit.pl/sklep/swiatla-do-jazdy-dziennej-led-segmentowe/

Zobaczymy jaki będzie efekt.

Chciałbym uzyskać coś podobnego na wzór audi r8..

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/426ab82aab11e4a6.html

Edytowane przez plxhorrorx

Opublikowano

Też o tym myślę że jak już rozbiorę lampę to założyć ledy do świateł dziennych ale w stylu A6 C6. Prosty pasek diód.

Mam nadzieję że nie dają zakłóceń tak jak moje aktualne żarówki led w halogenach jako dzienne.

W trakcie rozgrzewania rozchylasz czymś żeby się ponownie nie skleiło czy grzejesz całość i zdejmujesz szkło?

acha no i czym konkretnie malowałeś wnętrze? jakiś spray?

Opublikowano

Też o tym myślę że jak już rozbiorę lampę to założyć ledy do świateł dziennych ale w stylu A6 C6. Prosty pasek diód.

Mam nadzieję że nie dają zakłóceń tak jak moje aktualne żarówki led w halogenach jako dzienne.

W trakcie rozgrzewania rozchylasz czymś żeby się ponownie nie skleiło czy grzejesz całość i zdejmujesz szkło?

acha no i czym konkretnie malowałeś wnętrze? jakiś spray?

Nagrzewam i podważałem śrubokrętem płaskim. Bez problemu odkleja się szkło. Najpierw zmatowiłem papierem ściernym a potem sprej czarny mat który kupiłem w castoramie. Jak do tej pory nic się nie dzieje.

Opublikowano

Bez problemu to masz racje rozkleja sie b7 ale nie b6 i samo podgrzewanie nic nie da.

Opublikowano

Koledzy kogo polecacie do regeneracji odbłyśników?

wysłane z Commodore 64

Opublikowano

Ktoś obcinał uchwyt (nie mocowanie śruby) soczewka-projektor? jak wiadomo dwa dolne profile trzymające "szkło" mają wybrzuszenia, co bym nie dociął to i tak mi haczy, starając się przyłożyć soczewkę do ringu bez blaszek tak aby do niego doszła jest to samo (nie dochodzi równo do końca) haczy mi lewy dół o plastik wystający w ringu, soczewki mam 07.2013, możliwe że w młodszych są jakieś minimalne różnice w wymiarach? jedyne rozwiązanie widzę w wycięciu mocowania...

6f4e297dd6eb.jpg

Fotka uchwytu z widocznymi śladami haczenia, podniesienie soczewki wyżej nie pomoże (brak miejsca)