elmer80 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Cugier Kościan http://paaw.nazwa.pl/reg1/regeneracja-2/ Dzięki kolego. Właśnie dzwoniłem do Kościana ale chyba do konkurencji firma TMC-MC?wysłane z Commodore 64
Rzeznik533 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Opublikowano 4 Stycznia 2015 (edytowane) jesli cchesz robic swapa to daj sobie spokoj z projektorami z a5 bo wypadaja blado na tle tych z b8 Projektory z A5 nie sa takie same jak z B8 pytam bo chciał bym zamontowac w moim aucie i wygladem sa prawie identyczne tak mi sie wydaje ? Edytowane 4 Stycznia 2015 przez Rzeznik533
Lukasz_N Opublikowano 27 Stycznia 2015 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Czy ktoś z forumowiczów dysponuje szablonem albo wymiarami przejściówki (dystansu) do montażu soczewek B8?
elmer80 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Czy ktoś z forumowiczów dysponuje szablonem albo wymiarami przejściówki (dystansu) do montażu soczewek B8?Jednak będzie B8 :-)Ile dałeś? Co z palnikiem? wysłane z Commodore 64
Lukasz_N Opublikowano 28 Stycznia 2015 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zdecydowałem się jednak Palniki pasują P&P PW
aleksbend Opublikowano 31 Stycznia 2015 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Pany mam takie soczewki zakupione... http://hidretrofit.pl/sklep/soczewki-bosch-al-bi-xenon/ jak wygląda ich montaż ? wszystko P&P ? wszystkie otwory na zamocowanie soczewki pasują jak w ori soczewce ? czy trzeba jakieś dystanse lub płskowniki stosować ?
bart3kk Opublikowano 31 Stycznia 2015 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Sa do b8 czyli bez jakis adapterkow zmieniajacych rozstaw sie nie obejdzie Wysłane z mojego GT-S7710 za pomocą Tapatalk 2
aleksbend Opublikowano 31 Stycznia 2015 Opublikowano 31 Stycznia 2015 (edytowane) a ma ktoś jakieś wzory tych adapterów tak żeby podeszły do ori bixa ? Edytowane 31 Stycznia 2015 przez aleksbend
bart3kk Opublikowano 31 Stycznia 2015 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Pytaj kris-krzysztof . Ja u niego kupowalem zestaw do samodzielnego montazu. Polecam Wysłane z mojego GT-S7710 za pomocą Tapatalk 2
Lukasz_N Opublikowano 2 Lutego 2015 Opublikowano 2 Lutego 2015 Pytanie, do wszystkich, którzy montowali soczewkę od B8: Wszystko mam poustawianie idealnie, ale zauwazylem, ze na szkle reflektora mam taka poświatę. Nie wiem jako to wytłumaczyc. Wyglada to tak, jakby swiatlo z soczewki padało na szklo reflektora i powstaje na nim taka biala plama swiatla. Ogolnie to swiatła swieca idelanie, odcięciecie ksiązkowe,tylko ta plama mi nie daje spokoju, bo nieładnie to wyglada. Miał ktoś podobnie??? a ma ktoś jakieś wzory tych adapterów tak żeby podeszły do ori bixa ? Ja coś próbuję wydłubać. Jak będę miał skończone, to zapodam tutaj na forum szablon.
elmer80 Opublikowano 2 Lutego 2015 Opublikowano 2 Lutego 2015 Proponuję w porę zrobić na to patent Lukasz_N :-) Czekam na przesyłkę więc wymiary wkrótce. wysłane z Commodore 64
Lukasz_N Opublikowano 3 Lutego 2015 Opublikowano 3 Lutego 2015 Razem z kolegą elmer80 działam w temacie. Musimy najpierw wypróbować patent u siebie. Jak się sprawdzi, to się znajdzie na forum
elmer80 Opublikowano 3 Lutego 2015 Opublikowano 3 Lutego 2015 Dokładnie... soczewki już są także jeszcze dziś wieczorem pomierzę :-) wysłane z Commodore 64
aleksbend Opublikowano 3 Lutego 2015 Opublikowano 3 Lutego 2015 no to ładnie moje soczewki czekają na montaż
emilk89 Opublikowano 7 Lutego 2015 Opublikowano 7 Lutego 2015 Koledzy i jak podrzuci ktoś wymiary tych adapterów?
bart3kk Opublikowano 7 Lutego 2015 Opublikowano 7 Lutego 2015 Rozmiarów nie pamiętam bo mam już zamontowane, ale wstawiam Wam fotke jak to u mnie wyglądało podczas montażu. Adapterki były wycinane na CNC i wszystko grało
Lukasz_N Opublikowano 7 Lutego 2015 Opublikowano 7 Lutego 2015 (edytowane) Koledzy i jak podrzuci ktoś wymiary tych adapterów? Profesjonalny adapter już się robi. Jest już projekt, teraz tylko testy prototypu i niedługo będzie na forum. Będzie to wyglądało mniej więcej, tak, ze wszystko będzie przykręcane P&P, tzn nie trzeba będzie się bawić w ustawianie kąta tych blaszek i odległości soczewki. Odkręcamy starą soczewkę, przykręcamy adapter, do niego nowa soczewkę bez żadnego kombinowania. Powinno to znacznie ułatwić wymianę. Edytowane 7 Lutego 2015 przez Lukasz_N
bart3kk Opublikowano 8 Lutego 2015 Opublikowano 8 Lutego 2015 Jeśli będzie tak jak piszesz to będzie miód malina bo ja przy montażu soczewek z B8 straciłem z 10 lat swojego życia przy ustawianiu tych blaszek. Jak będziesz sprzedawać to może też się skuszę po pewnie będzie lepiej leżeć niż na tych moich adapterkach
Rekomendowane odpowiedzi