Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4-KLUB.GERMANY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja tam cały czas na pl blachach jeżdżę i jeszcze krzywda mi się nie stała.

a jesteś zameldowany w DE?

No ja tez. Ale mam tez na niemieckich blachach 2 auta, ale jezdze najczesciej tym na polskich. Przepis jest taki: "wlasciciel samochodu ma go zarejestrowac tam gdzie mieszka na stale a nie tymczasowo."

jeździsz autem na PL blachach bo tak jak mówisz nie jest auto zarejestrowane na ciebie, a ja mówie o przypadku kiedy auto byłoby zarejestrowane na ciebie.

z tym przepisem masz prawie racje ale szkopuł jest w tym, że jeśli jesteś zameldowany tymczasowo w DE ale przebywasz tu więcej niż 3 miesiące w roku to automatycznie jesteś tu na stałe, a nie tymczasowo więc auto musi być tu zarejestrowane:wink:

Opublikowano

Ja jestem zameldowany w DE od kwietnia.

Wiem że czasami się czepiają o to że jak przebywasz dłużej niż 3 miesiące w DE to powinno mieć przerejestrowane auto. Na moje szczęście mieszkam na takim zadupiu że policję to widziałem tutaj może z 2 razy.

Opublikowano

a ja mam to szczęście że poznałem tutaj polaka który zameldowany w DE jeździł sobie autem na polskich blachach przez dłuższy czas i jak go zatrzymali i sprawdzili to ma w tej chwili do zapłaty 1500 € (tłumaczenie: okradanie skarbu państwa na podatku)

Opublikowano
a ja mam to szczęście że poznałem tutaj polaka który zameldowany w DE jeździł sobie autem na polskich blachach przez dłuższy czas i jak go zatrzymali i sprawdzili to ma w tej chwili do zapłaty 1500 € (tłumaczenie: okradanie skarbu państwa na podatku)

tak ale pewnie na niego było auto rejestrowane, nikt mu nie udowodni jakby jeździł czyimś autem

Opublikowano

Oskarzenie to jedno- a wyrok to drugie.

Jak kombinujesz to rob to z glowa, a po drugie to jest takie ruskie przyslowie: "tisze jediesz, dalsze budiesz!"

Pozdrawiam

:D

Opublikowano

tak ale pewnie na niego było auto rejestrowane, nikt mu nie udowodni jakby jeździł czyimś autem

czyli wszystko już jasne:wink:

Opublikowano

czyli wszystko już jasne:wink:

czyli jednak auto było na niego tak? ja piszę z doświadczenia kolegi który siedzi w DE, pobiera zasiłki a auto na tatusia w PL:wink:

Opublikowano

no skoro jego auto to i na niego było zarejestrowane tak jak u mnie:wink:

a co do zasiłku to można je pobierać i mieć auto i jeszcze zapłacą za ubezpieczenie:whistling:

Opublikowano
pozdrowienia z Dissen

Dissen? Kolo Osnabrück? :naughty:

Opublikowano

Tak dokladnie Dissen am Teutoburger Wald

Opublikowano

No to 60km ode mnie :)

Opublikowano

Witam,koledzy czy ktoś był w heide park soltau? Mam zamiar jechać , proszę o jakieś opinie :hi:

Opublikowano

Pozdrowienia z Hamburga...

Opublikowano
Witam,koledzy czy ktoś był w heide park soltau? Mam zamiar jechać , proszę o jakieś opinie :hi:

Bylem ladnych pare lat temu i powiem ci ze tak sobie. sa duzo lepsze parki w DE. najlepiej wspominam Europa park i Holyday park. Fantasialand tez byl ok.

Pozdrowienia z Frankfurtu a.M

Opublikowano

pany, a był ktoś na wycieczce w Ingolstadt? jak tam wygląda sprawa wejscia, ile € i jak z godzinami odwiedzin?

Opublikowano

Na stronie audi jest wszystko

Audi Forum erleben > Ingolstadt > Audi Foren > Audi Deutschland

Muzeum jest otwarte 7 dni w tygodniu od 9-18

wstep 2 euro solo, a z przewodnikiem 4 euro

---------- Post dopisany at 16:23 ---------- Poprzedni post napisany at 16:20 ----------

a od 15 sierpnia jest jakis Sonderausstellung na temat historii Audi w DTM

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

witam, ostatnio widzialem we frankfurcie a4 b7 na rej. ELA... naklejka klubowa na klapie dokladnie dzielnica Nida oesterstr.

Opublikowano

grzesiek88 jestes z FFM?

Opublikowano
grzesiek88 jestes z FFM?

jestem i czesto widze właśnie towje autko weekendy spedzam obok twojej ulicy