Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] !!! NA SPRZEDAŻ !!! Black Devil by Re!keB S-line 170KM/390Nm > PW

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Bym zapomiał :D tak autko się prezentowało na spocie czwartkowym w Piasecznie :evil:

film0006.jpg

film0007.jpg

:decayed:

Taki mały mod :naughty:

I dzięki koledze domin79 niunia zyskała pełny FIS , a zabieg trwał może z 20 min :notworthy:

Opublikowano

ładna sztuka, sedanik, dieselek :good: audio już robisz znowu, więc będzie napewno świetnie grało :cool1:

Opublikowano

Zamierzasz coś dalej wygłuszać czy tylko bagażnik? Ja wygłuszyłem narazie tylko sam bagażnik i daje radę tylko teraz muszę znaleźć sposób aby zabić brzęczenie maskownicy oryginalnego subwoofera w półce bo strasznie rzęzi ale nie mam pomysłów... Coś polecasz? :cool1:

Opublikowano
  • Autor

Cały bagażnik to na pewno, bo przemawia ostro jak jest granie :D do tego jeszcze przednie drzwi, może podłoge ale jeszcze zobacze ;)

W b5 na przęczenie półki i tego co sie na niej znajdowało to zastosowalem gdzieniegdzie mate i powsadzalem zwykłą gąbke żeby odsunąć obucie półki od metalu i innych rzeczy ;)

Od kilku dni już siedze w garażu i dlubie, narazie pociągłem zasilanie pod wzmacniacze ( moje cieniutkie kabelki :evil:), troche zabawy było ale nie jest źle, tylko ledwo się mieszczą w progach i będzie trzeba zdjąć fotele i podloge aby cacy w tunelu ułożyć :)

Kilka zdjęć z działania :

img4567a.jpg

img4566e.jpg

img4506g.jpg

img4505x.jpg

img4503m.jpg

Do tego już mam rozłożony bagażnik i jutro biore się za wygłuszanie i lokowanie drugiego akumulatora :kox:

Porobie foty i będe dawał info na bieżąco :notworthy:

Opublikowano

to jest 21mm2? mi takie w b5 bez problemu progami się mieściły :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Hehe w b5 kable szly progami a w b6 mam tunel kolo siedzeń i jest gorzej ale dalem rade :cool1:

Ten czerwony to jest 20mm2 ale ten czarny to 95mm2 wiec troche gorzej :kox:

Opublikowano

aha no tak, ale powiedz mi co konkretnie prowadzisz tym czarnym kablem?

Opublikowano
  • Autor

aha no tak, ale powiedz mi co konkretnie prowadzisz tym czarnym kablem?

Czarnym kabelkiem idzie zasilanie do drugiego akumulatora co będzie w bagżniku :kox:

Z tego drugiego aku będą szły 2 zasilania do wzmacniacza :evil:

Kolejne newsy z dlubania :D

A mianowicie wygłuszyłem już praktycznie cały bagażnik oraz ulokowałem dodatkowy akumulatorek :evil:

img4507ot.jpg

img4508q.jpg

img4509i.jpg

img4564wz.jpg

Troche się przy tym zeszło ale warto było bo różnica już odczułem, bagażnik nie przemawia i na zewnątrz praktycznie nic nie słychać a w środku :kox:

Do tego położyłem kable sygnałowe z lewej strony, progami oraz zrobiłem porządek z bluethoofem, podłączyłem tak że działą po przekręceniu kluczyka bo drażnił mnie ciągle świecący na biało pilot od niego :shocked:

Narazie to tyle z postępów :naughty:

Opublikowano

no pół auta rozkręcone :decayed: no ale nie da się inaczej :good:

przynajmniej jest fun z własnoręcznej roboty :wink4:

Opublikowano

Fajna seria :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Mały up od ponad tygodnia śmigam na ori 17 audi wiec trzeba było zrobić jakieś foty, a że odwiedził mnie kolega Musti wiec sesja zbiorowa sie zrobiła :D Musi być pamiętka bo w garażu czekają już nowe kółeczka a te tylko pozyczone ;)

img4511u.jpg

img4517y.jpg

img4518o.jpg

img4521u.jpg

img4525s.jpg

img4526o.jpg

img4531kd.jpg

img4533b.jpg

img4535t.jpg

img4538a.jpg

img4561kr.jpg

img4559d.jpg

img4554ex.jpg

img4551u.jpg

Miłego oglądania :hi:

Opublikowano

Reikab musze przyznac ze 2 miesiace szukania za owocowalo w super bryczke:)Gratulacje powodzenia w modzeniu

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Witam ponownie :D

Dawno mnie tu nie było, tzn w moim temacie, jakoś czasu brakowało a poczyniłem małe postępy, jakoś postaram sie nadrobić :D

A więc tak prawie ukończyłem jedną część systemu car audio a mianowicie sekcję bassu :decayed: Teraz zosało jeszcze wygłuszenie przednich drzwi, zamontowanie systemu 2 drożnego odseparowanego w drzwi który będzie grał po wzmacniaczem i puki co chyba to będzie na tyle ;)

Oczywiście już zdążyłem odwiedzić jedne zawody a mianowicie Auto Moto Show w skaryszewie :) nie było źle, w sowjej kategorii super street 1-2 zająłem II miejsce z wynikiem 143.9dB wiec nie jest źle :cool1: Brałem też udział w bass race gdzie zająłem 4 miejsce a gralem pierwszy raz na tym sprzecie wiec nawet byłem zadowolony bo konkurencja była spora, koło 18 osób startowało :rolleyes: Tak wiec 2 i 4 miejsce dla klubu a4 zdobyte :D

Teraz walczę ze skrzynią na zawody i myśle co zrobić żeby było te 145dB to taki był minimalny plan, ale sedna nie jest dobry niestety do tej zabawy :tongue4:

To może kilka zdjeć z postępów :

Tak wygląda skrzynia na zawody zajmująca cały bagażnik :blink: nawet nie pytajcie jak ją tam wsadziłem :gwizdanie:

img4578.jpg

Jako że trzeba też czegoś słuchać na codzień to zrobiłem drugą skrzynię troszeczke miejszą i częściową zabudowe :

img4653e.jpg

img4658bg.jpg

Teraz możę troche fotek z zawodów:

img4645d.jpg

img4644a.jpg

img4636m.jpg

1307391728a87ff679a2f3e.jpg

No i coś dla umilenia :naughty: 2 z 9 hostess dB które były do naszej dyspozycji :evil:

img4628l.jpg

Puki co to by było na tyle, teraz czekam na zawody w Olsztynie i VW Manie gdzie mam zamiar poprawić wynik troszeczkę :cool1:

Pozdro :a4fan:

Opublikowano

Hostessy z tego wszystkiego najlepsze:D:D

Graty za skrzynię :good:

Opublikowano

Gratki a gdzie audik z hostessami:]

Opublikowano

audi + hostessy :kox: nie mow ze nie masz fotki takiej bo udusze :kox:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ładne fele :>

Opublikowano

Hej Marek, widziałem że byłeś w Olsztynie ale jakoś nie udało mi Ciebie dorwać przy aucie.

Widzę że mi troszki poszło lepiej od Ciebie :tongue4: Ale myślę że jak popracujesz nad prądem to zdecydowanie lepiej będziesz pierdział :decayed::good:

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Hej Marek, widziałem że byłeś w Olsztynie ale jakoś nie udało mi Ciebie dorwać przy aucie.

Widzę że mi troszki poszło lepiej od Ciebie :tongue4: Ale myślę że jak popracujesz nad prądem to zdecydowanie lepiej będziesz pierdział :decayed::good:

Pozdrawiam

Hej :D Ja Twój bolid też widziałem i nawet gadalem z jednym klubowiczem ale nie pamietam którym, w koszulce a4 latał :)

W Olsztynie to była porażka bo to był mega spontan, w sobote wieczorem wrzuciłem skrzynie i stwierdzilem ze jade :D do tego sygnał mi sie walił na radiu i wzmak protect załączał wiec nic nie szło jak trzeba... Ale będzie dobrze już wiem co było nie tak, prace nad skrzynią trwają :D W skaryszewie miałem lepsze wyniki bo II miejsce i 143,9dB a w Olsztynie masakra jakaś :disgust: Ale teraz mam zamiaj do Pruszcza Gdańskiego jechać wiec może coś lepiej będzie ;)

Pewnie do zobaczenia na finałach bo z moim team-em zawitam :hi:[br]Dopisany: 11 Lipiec 2011, 22:28_________________________________________________

ładne fele :>

Hehe też mi sie podobają :decayed:

Witam, :hi: w końcu wykończyłem troche tą moją zabudowę bagażnika, zdjęcie nie oddaje efektou bo na jedym wyszło za jasno a na drugim za ciemno :naughty: ale miej wiecej wygląda to tak :

img4666j.jpg

img4669bn.jpg

Teraz na dniach jak dojdzie wypłata w końcu chce zrobić system przedni bo leży i się kurzy tylko

No i na przyszły weekend szykuje się na zawody w Gdańsku na VW Mani może coś zdziałam a jak nie to liczy sie funn :decayed:

Jak by ktoś miał na zbyciu to szukam wydechu od 2,5TDI i dokładki pod 2 rurki, podszybia tego na akumulator, lampek wewnętrznych pod nogi i drzwi, przedni gril nawet w kiepskim stanie no i gadzety od s-line jak ktoś ma :cool1:

Opublikowano

ładna skrzyneczka :kox::wink4: