K2 Opublikowano 22 Maja 2011 Opublikowano 22 Maja 2011 witam przy ściąganiu boczków moim oczom okazała się wtyczka Ktoś wie jakie ona ma zadanie ???? nie jest tam wpięty żaden kabel dodam ze to boczek od strony kierowcy [br]Dopisany: 07 Maj 2011, 10:09_________________________________________________panowie nikt nie wie do czego to jest???
lesli Opublikowano 22 Maja 2011 Opublikowano 22 Maja 2011 W b4 jest do podgrzewania zimą władki zamka przed zamarżnięciem.W a4 chyba to samo.
K2 Opublikowano 22 Maja 2011 Autor Opublikowano 22 Maja 2011 było coś takiego w a4 z 95 w sumie autko ze szwajcarii a tam zimno
lesli Opublikowano 22 Maja 2011 Opublikowano 22 Maja 2011 Mam w b4 z 95 ostatniego wypustu,działa to na zasadzie jak letko złapiesz za klamke to podgrzewa wkładke,zanim włożysz kluczyk. chyba że masz centralny.[br]Dopisany: 22 Maj 2011, 21:45_________________________________________________ Mam w b4 z 95 ostatniego wypustu,działa to na zasadzie jak letko złapiesz za klamke to podgrzewa wkładke,zanim włożysz kluczyk. chyba że masz centralny.
lesli Opublikowano 22 Maja 2011 Opublikowano 22 Maja 2011 Jak jest ostra zima i ludziska niemajma tego przekaznika co ma nasze Audi ,starsze roczniki i nietylko otwierane przez kluczyk w dzwiach ,to muszą zdrowo chuchać w zamek. Kapiszi
K2 Opublikowano 22 Maja 2011 Autor Opublikowano 22 Maja 2011 no ale tam nie jest nic podpięte żadna wtyczka popostwu jest wolny wtyk
lesli Opublikowano 22 Maja 2011 Opublikowano 22 Maja 2011 Jutro ci otpisze będe syna robił a4 , centralny to zobacze .ok
K2 Opublikowano 22 Maja 2011 Autor Opublikowano 22 Maja 2011 w takim razie czekam EDIT: a juz wiem STEROWNIK PODGRZEWANIA ZAMKA AUDI A4 B5 4AC959981 kurde nawet nie wiedziałem ze coś takiego mam ci szwajcarzy to jednak GOSCIE uaktywnia się je poprzez pociągnięcie klamki (przy zaryglowanych drzwiach)i przytrzymanie je w tej pozycji kilkanaście sekund, poszczamy i czekamy .... bębenek zamka powinien się nagrzewać ten wtyk zaznaczony na czerwono to najprawdopodobniej podgrzewanie do drzwi pasażera wiec muszę go podpiąć a wtyki są chyba takie same jak przy kierunkowskazach wiec problemu nie będzie chyba
k0za Opublikowano 23 Maja 2011 Opublikowano 23 Maja 2011 A to przypadkiem nie jest w każdej a4? u mnie zimą jak było oszronione całe auto to otwierając auto pilotem po chwili szron na zamku się rozmroził :>
K2 Opublikowano 23 Maja 2011 Autor Opublikowano 23 Maja 2011 nie nie jest to montowane w każdej Audi A4 :gwizdanie:
vauxhall95 Opublikowano 25 Września 2011 Opublikowano 25 Września 2011 A moze ktos wie jak to sprawdzic czy dziala to,zdejme boczek i sprawdze czy prad dochodzi czekawie jak z samym bebenkiem.
Lu-Gi Opublikowano 25 Września 2011 Opublikowano 25 Września 2011 no ale tam nie jest nic podpięte żadna wtyczka popostwu jest wolny wtyk Tam gdzie zaznaczyłes na foto powinno iść zasilanie do sterownika, może miałes wymieniane kpl drzwi a w twojej instalacji tego poprostu nie było, to działa na tej zasadzie ze jak na zamknietych drzwiach przytrzymasz klamke w górze chyba wiecej niż 5sek. to wtedy zaczyna podgrzewać +20*C o ile dobrze pamiętam, nie było tego w karzdej a4
pawullonn Opublikowano 27 Września 2011 Opublikowano 27 Września 2011 ogrzewanie to działa i było montowane w wersjach bez sterowania radiowego, tak jest napisane w instrukcji od naszych a4
Maxcudo Opublikowano 27 Września 2011 Opublikowano 27 Września 2011 A moze ktos wie jak to sprawdzic czy dziala to,zdejme boczek i sprawdze czy prad dochodzi czekawie jak z samym bebenkiem. Musisz poczekać na zimę i zobaczyć ew. można, jak masz jakiś termometr z czujnikiem małym na przewodzie, to dotknąć i zobaczyć czy się temp. zmienia jak dasz prąd. W zasadzie sam jestem ciekaw, bo tez mam takowe coś, ale czy to działa to nie wiem, zawsze auto pilotem otwieram, bo kluczyk nawet mi do drzwi nie pasuje, podobnie jak do klapy, wiec pewnie ktoś stacyjkę wymieniał, albo drzwi jak to u mnie dziwnie bywa :kox:
Rekomendowane odpowiedzi