hektor1990dzn Opublikowano 12 Września 2015 Opublikowano 12 Września 2015 (edytowane) ostatni sposob dziala bo ja mialem problem ze drzwi zamykalo i wgl.. ale przy otwartym aucie nie otwieralo klapy po nacisnieciu przycisku okazalo sie ze ta blaszka pod tym prostokacikiem poprostu jest lekko zmeczona wiec trzeba podgiac te dwie blaszki tylko ostroznie bo mozna ja zlamac a dziala to na zasadzie wlacznika stycznikowego bo jak pompuje to w zaleznosci czy otwiera czy zamyka raz idzie w jedna strone raz w druga i droga wygiecia tej blaszki musi byc krotsza zeby mogla szybko zamknac a klapa sterowana jest przez mikrostyk w klapie.... nie rozumiem tylko co ma pompka do tego skoro tam nie przychodzi zaden węzyk cisnieniowy.... Edytowane 12 Września 2015 przez hektor1990dzn
marcin_franz Opublikowano 12 Września 2015 Opublikowano 12 Września 2015 Bo jak nie zadziała ten mikrostyk, to pompka "nie widzi" że drzwi się zamknęły i również nie zamyka bagażnika.
Paweł Łysy Opublikowano 27 Września 2015 Opublikowano 27 Września 2015 witam u mnie nie działa wogole czy to wina pompki ?
marcin_franz Opublikowano 27 Września 2015 Opublikowano 27 Września 2015 witam u mnie nie działa wogole czy to wina pompki ?Ale co w ogóle u Cuebie nie działa? Opisz dokładniej swój problem.
Paweł Łysy Opublikowano 27 Września 2015 Opublikowano 27 Września 2015 witam u mnie nie działa wogole czy to wina pompki ?Ale co w ogóle u Cuebie nie działa? Opisz dokładniej swój problem. zamknąłem wszystkie drzwi i bagaznik otworzyłem i juz nie zamyka nic... nawet pompki nie słychac..
marcin_franz Opublikowano 27 Września 2015 Opublikowano 27 Września 2015 Spróbuj odłączyć akku na chwilę. Może poruszaj kostkami przy pompce. Jak próbujesz zamknąć? Od środka przyciskiem, kluczykiem w zamku czy pilotem?
Paweł Łysy Opublikowano 27 Września 2015 Opublikowano 27 Września 2015 Spróbuj odłączyć akku na chwilę. Może poruszaj kostkami przy pompce. Jak próbujesz zamknąć? Od środka przyciskiem, kluczykiem w zamku czy pilotem? kostami ruszałem i nic.A zamykam kluczykiem w zamku
marcin_franz Opublikowano 27 Września 2015 Opublikowano 27 Września 2015 Może mikrostyk w zamku nie działa. A masz w środku przycisk di zamykania? On działa?
Paweł Łysy Opublikowano 27 Września 2015 Opublikowano 27 Września 2015 Może mikrostyk w zamku nie działa. A masz w środku przycisk di zamykania? On działa? przycisku nie mam.Przycinał sie wcześniej raz wszystko otwierało i zamykało albo tylko drzwi kierowcy..
marcin_franz Opublikowano 27 Września 2015 Opublikowano 27 Września 2015 To obstawiam mikrostyk w zamku, który po przekręceniu kluczykiem uruchamia pompkę. Niestety nie wiem jak się do niego dobrać, ale było gdzieś to opisane na forum.
Paweł Łysy Opublikowano 27 Września 2015 Opublikowano 27 Września 2015 To obstawiam mikrostyk w zamku, który po przekręceniu kluczykiem uruchamia pompkę. Niestety nie wiem jak się do niego dobrać, ale było gdzieś to opisane na forum. a może to wina pompki ?
marcin_franz Opublikowano 27 Września 2015 Opublikowano 27 Września 2015 To odłącz i podłącz wszystkoe wtyczki w ppmpce. U mnie po takiej operacji pompka zaczyna pompować. Zobaczysz czy działa czy nie.
Paweł Łysy Opublikowano 27 Września 2015 Opublikowano 27 Września 2015 To odłącz i podłącz wszystkoe wtyczki w ppmpce. U mnie po takiej operacji pompka zaczyna pompować. Zobaczysz czy działa czy nie. próbowałem tak jak wspominasz i nic
marcin_franz Opublikowano 27 Września 2015 Opublikowano 27 Września 2015 A bezpiecznik cały? Jeśli tak to pewnie wina pompki. Może zimne luty, a może inne uszkodzenie. Szukaj podobnej na podmiankę i sprawdzenie czy na niej zadziała
Paweł Łysy Opublikowano 27 Września 2015 Opublikowano 27 Września 2015 To odłącz i podłącz wszystkoe wtyczki w ppmpce. U mnie po takiej operacji pompka zaczyna pompować. Zobaczysz czy działa czy nie. próbowałem tak jak wspominasz i nic wygląda na popsutą pompkę podobno numery musza sie zgadzać ?
marcin_franz Opublikowano 27 Września 2015 Opublikowano 27 Września 2015 Nie muszą być te same. Ważne aby miały takie same kostki. W tym wątku masz wszystko opisane: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/228205-Dorobienie-kluczyków-KOMPLET.-Adapracja-pilota,-IMMO,-PIN,-pompka-centralnego-zamka.
Paweł Łysy Opublikowano 4 Października 2015 Opublikowano 4 Października 2015 Nie muszą być te same. Ważne aby miały takie same kostki. W tym wątku masz wszystko opisane: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/228205-Dorobienie-kluczyków-KOMPLET.-Adapracja-pilota,-IMMO,-PIN,-pompka-centralnego-zamka. wielkie dzięki kolego dam znac jak znajde przyczynę Nie muszą być te same. Ważne aby miały takie same kostki. W tym wątku masz wszystko opisane: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/228205-Dorobienie-kluczyków-KOMPLET.-Adapracja-pilota,-IMMO,-PIN,-pompka-centralnego-zamka. wielkie dzięki kolego dam znac jak znajde przyczynę Witam wymieniłem pompkę akurat trafiłem z numerami seryjnymi i centralny działa bez zarzutu
Malinowyqtp Opublikowano 11 Listopada 2015 Opublikowano 11 Listopada 2015 Witam Mam problem tego typu żę pompa z dnia na dzień przestała działać tylko buczy nic wiecej podeśle fotki czy warto naprawiać czy lepiej kupić używke sprawna? http://www.fotosik.pl/zdjecie/424fa540c678fd16http://www.fotosik.pl/zdjecie/a0f4dc4ffbc0f984
ryshard Opublikowano 7 Grudnia 2015 Opublikowano 7 Grudnia 2015 (edytowane) Witam, ja w A4 B5 FL '00 mam wprost odwrotnie, centralny nie otwiera bagażnika, albo otwiera dość rzadko, muszę otwierać pilotem. Pompka przy otwieraniu chodzi dość długo. Ale jeśli wsiądę do samochodu i zamknę i otworzę samochód, już na odpalony silnik, większe napięcie w instalacji, to mimo tego, że pompka chodzi długo to bagażnik się otwiera. Gdzie szukać nieszczelności? Mikrostyki czyszczone w klapie. Edytowane 7 Grudnia 2015 przez ryshard
marcin_franz Opublikowano 7 Grudnia 2015 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Witam, ja w A4 B5 FL '00 mam wprost odwrotnie, centralny nie otwiera bagażnika, albo otwiera dość rzadko, muszę otwierać pilotem. Pompka przy otwieraniu chodzi dość długo. Ale jeśli wsiądę do samochodu i zamknę i otworzę samochód, już na odpalony silnik, większe napięcie w instalacji, to mimo tego, że pompka chodzi długo to bagażnik się otwiera. Gdzie szukać nieszczelności? Mikrostyki czyszczone w klapie.To postaraj się zrobić to co opisałem we wcześniejszym poście, tylko musisz ppdgiąć drugą blaszkę. http://a4-klub.pl/index.php?/topic/14337-Centralny-nie-zamyka-bagażnika#entry4557622
Rekomendowane odpowiedzi