domin79 Opublikowano 29 Września 2013 Opublikowano 29 Września 2013 Jezeli mam odpowiedni moduł juz założony, podejrzewam ze tak( kierownica 3 ramienna,pełen fis) to muszę demontować kierownicę ,aby wpiąć manetkę tempomatu??? Watpie abys mial odpowiedni modul;-) Wyslane z RNSA
dracus6662 Opublikowano 29 Września 2013 Opublikowano 29 Września 2013 No to Panowie na grubo jednak , podpiołem vag i wyszła f tak więc i tak nie ma rady jak wszystko rozbierać.Datkowo będę musiał zmienić taśmę,czy będzie mogła zostać ta sama?
dracus6662 Opublikowano 2 Października 2013 Opublikowano 2 Października 2013 A czy nie będzie różnicy czy to sedan czy avant:kox: Ponieważ w czasie przeszukiwań forum znalazłem post ,fakt dotyczacy avanta ze po zmianie modułu miał problem z tylna wycieraczką i światłami:shock3:
domin79 Opublikowano 2 Października 2013 Opublikowano 2 Października 2013 A czy nie będzie różnicy czy to sedan czy avant:kox: Ponieważ w czasie przeszukiwań forum znalazłem post ,fakt dotyczacy avanta ze po zmianie modułu miał problem z tylna wycieraczką i światłami:shock3: niema znaczenia , zakoduj po swoja bude i tyle:wink:
kinky Opublikowano 4 Października 2013 Opublikowano 4 Października 2013 Mój problem wygląda następująco: Kupiłem wszystko co potrzeba do montażu tempomatu wraz z manetką. Z naklejki znajdującej się w bagażniku dowiedziałem się, że mój samochód powinien mieć skórzaną, podgrzewaną kierownicę (jeszcze w kolorze Swing). Niestety takiej nie posiada, ma zwykłą plastykową. Trudno. Do montażu tempomatu potrzebny jest odpowiedni moduł kierownicy. Pomyślałem, że ten z podgrzewaną kierownicą obsługuje też tempomat, więc nie ma żadnego problemu. Przed chwilą jednak sprawdziłem na VAGu jaką ma końcówkę. Powinna mieć M albo P. Ja mam K, Od jakiego to jest auta? Od A3? P.S. Reszta pytań później
GreGoriO Opublikowano 4 Października 2013 Opublikowano 4 Października 2013 8E0953549K - 8E0 953 549 K - AUDI - Moduł elektroniczny zespol. przełączn.na kolumnie kierown. Moduł elektroniczny zespol. przełączn.na kolumnie kierown. do samochodów z kierownicą, ogrzewaną - AUDI A4 8E0953549K 8E0 953 549 K AUDI Moduł elektroniczny zespol. przełączn.na kolumnie kierown. AUDI A4 For vehicles with steering electronic modul for steering wheel, heated col. combination switch. Audi # 8E0953549M
kinky Opublikowano 4 Października 2013 Opublikowano 4 Października 2013 Czyli bez problemu obsługuje? Zdziwiłem się troszkę, bo w pierwszym poście w instrukcji nie ma go wymienionego. Fakt, M jest. Może warto dodać? Czyli to jest jakiś bardziej rozbudowany moduł?
GreGoriO Opublikowano 4 Października 2013 Opublikowano 4 Października 2013 Dołóż manetkę i spróbuj zakodować jak masz podane, zobaczymy czy przyjmie ETKA MI PODAJE, ŻE ZOSTAŁ ZASTĄPIONY modułem z literką "M" w 01.09.2001.... a "J" na "L"
dracus6662 Opublikowano 12 Października 2013 Opublikowano 12 Października 2013 Panowie jak to jest z tym radiem concert podczas podłaczenia tempomatu musze odpiąc aku żeby odpiąc poduszke , to po podłączeniu bede musiał wpisac kod czy nie ewentualnie odkreciłbym sruby od poduszki albo poluzował ,odpioł na chwilke aku ,odpiął poduszkę, i zpowrotem podpioł aku to może sie radio nie zresetuje i kod nie bedzie trzeba wpisywac:naughty: jak myslicie
marekg Opublikowano 12 Października 2013 Opublikowano 12 Października 2013 Panowie jak to jest z tym radiem concert podczas podłaczenia tempomatu musze odpiąc aku żeby odpiąc poduszke , to po podłączeniu bede musiał wpisac kod czy nie ewentualnie odkreciłbym sruby od poduszki albo poluzował ,odpioł na chwilke aku ,odpiął poduszkę, i zpowrotem podpioł aku to może sie radio nie zresetuje i kod nie bedzie trzeba wpisywac:naughty: jak myslicie Jeśli auto wyjechało z fabryki z zamontowanym concertem to jest duża szansa, że nie będzie wołać o wpisanie kodu po ponowym podłączeniu aku. Jeśli chodzi o twoje szpagaty z odłączaniem airbaga tak jak to opisałeś to obawiam się, że nic ci to nie da. Jeśli radio wymaga wpisania kodu to tego nie ominiesz w ten sposób.
dracus6662 Opublikowano 12 Października 2013 Opublikowano 12 Października 2013 tak tez podejrzewałem:kwasny: jeszcze jedno pytanie rodzaj hamulców do przyuczenia kompa ... skad mam to wziasc
GreGoriO Opublikowano 12 Października 2013 Opublikowano 12 Października 2013 Nawet jeśli radio nie jest fabrycznie montowane to nie powinno wołać, u mnie również siedzi zamiast kaseciaka CD, i nigdy nie miałem problemu. Chodzi o to, że raz zapamiętany VIN nie woła po odłączeniu o kod, radio sprawdza VIN po podłącznieniu prądu
dracus6662 Opublikowano 12 Października 2013 Opublikowano 12 Października 2013 no to bardzo dobra wiadomość oby tylko sprawdziła się w praktyce:kox: Skąd wziąść rodzaj hamulców do przyuczenia ecu :doh:
Slawek Opublikowano 12 Października 2013 Opublikowano 12 Października 2013 Na wlepce w książce serwisowej lub we wnęce koła zapasowego (w wer. Avant jest pod kanapą) masz wypisane kody również kod dotyczący obręczy i hamulców. A w pierwszym poście znajdziesz dany kod. A akumulatora nie musisz odłączać tylko koniecznie wyciągnij kluczyk ze stacyjki. Nigdy nie odłączałem aku przy demontażu poduszki i foteli również.
dracus6662 Opublikowano 12 Października 2013 Opublikowano 12 Października 2013 czyli poducha nie pierd... jak ją rozłacze, tylko że muszę wyjąc kluczyk bo nie chciałbym by mi wybuchła:kwasny: fajnie ze z tymi hamulcami sie wyjaśniło:naughty:
Slawek Opublikowano 12 Października 2013 Opublikowano 12 Października 2013 Nie wystrzeli, nawet błędu poduszki nie będzie po złożeniu do kupy. Ale ten jeden warunek, kluczyk nie może być w stacyjce.
dracus6662 Opublikowano 12 Października 2013 Opublikowano 12 Października 2013 no to reasumując w operacji montażu tempomatu: 1.można odpiąc akumulator i do radia nie będzie trzeba wpisywać kodu bo przypisane jest do vinu [ale 100% pewnosci nie ma bo radio może być z innej audi] 2.można nie odpinać aku ale należy wyjąc bezwzględnie kluczyk ze stacyjki[poducha nie strzeli, nie musimy martwić się o kod radia] 3.informacje o hamulcach można wziąć z wlepki w ksiązce lub naklejki w kole [potrzebne do przyuczenia ecu po zmianie modułu] 4.pamiętać o srubach mocujacych manetke[2 szt] jakieś dodatkowe ważne info lub wasze spostrzeżenia lub ułatwienia:naughty: model mojej audi to sedan z 2001 r 1.8 t kierownica 3 ramienna bez multi napęd quattro skrzynia manualna 5 biegowa pełen fis , Montowany ma być moduł 8e0 953 549 N będe wdzięczny za każdą poradę co do montażu[takze wyciecia otworu w obudowie] jak i kodowania według wskazówki login wyszedł RECODE 01041 czy jest to kod poprawny dla mojego auta
Slawek Opublikowano 12 Października 2013 Opublikowano 12 Października 2013 No kodowanie modułu podałeś poprawnie, to nie login ale po prostu kodowanie. Jak będziesz szedł stopniowo z opisem - dasz radę z tym.
dracus6662 Opublikowano 12 Października 2013 Opublikowano 12 Października 2013 no to cieszę się,że idę w dobrym kierunku, jeszcze te hamulce jutro zobacze na wlepce koło koła żebym mógł drugi kod wygenerować wszelkie porady mile widziane żeby nie było że rozbebesze a tu nagle:doh: a co z tym czujnikiem sprzęgła gdzie go sprawdzić w jakim bloku , a jak okaże sie uszkodzony to jak zrobić zworke[czasowo rzecz jasna]
Rekomendowane odpowiedzi