Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[b5 AHU]A4 b5 Avant LIFT - fela 17", 1BE i test na torze :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :bry:,troszkę na forum jestem, więc przyszedł czas na pokazanie mojej furmanki, wcześniej jeździłem OOOO 80 b3, którą mile wspominam, od niecałych 2 lat jestem w posiadaniu obecnej :a4fan:, autko w dobrej kondycji,mam bzika na punkcie sprawności technicznej, dlatego wszystko co mnie nie pokoi zostaje migiem wymienione, na szczęście w tym egzemplarzu nie było za wiele do roboty, kupiłem ją jak miała 238 000 na budziku, aktualnie zaś ok. 270 200km,coś więcej:

---->> Audi A4 b5 '99r.

---->> 1.9 TDI 90 KM

Z wypasu:

-- - ABS,

-- - Tempomat,

-- - Climatronic,

-- - 4x poduchy,

-- - Domykanie szyb,

-- - Soczewka,

-- - El. szyby,

-- - El. lusterka z podgrzewaczem

-- - radio Audi,

-- - 2x podłokietnik,

Plany!

-- ringi na zegary (zrobione)

-- przyciemnienie bocznych szybek (zrobione)

-- zmiana alu na 16 lub 17''(zrobione)

-- 2xokrągła końcówka na wydech (zastanawiam się)

-- wyświetlacz temp. zewnętrznej,(zrobione)

-- 1 BE (zrobione)

-- wtryski 0,216+program na te (130KM)

-- lotka na klapę

-- spryskiwacze reflektorów (czekają na montaż)

-- samopoziomowanie ori (czeka na montaż)

-- podgrzewacz płynu chłodniczego (zrobione)

Tu moja poprzednia audiczka z super niezawodnym i oszczędnym 1.6 D:decayed: Zrobiłem nią trochę km, zarówno po Polsce jak i wyprawy na Słowację, kiedyś kupię sobie jeszcze b3:kox:

!!Była!!

56d3b94cf367d70fmed.jpg

8b39710a16098875med.jpg

1f9b7ab0780e65dbmed.jpg

!!Obecna!!

---------------------------------------------Po zakupie 21-06-2009--------------------------------------

Auto zakupione na alusach 15", a z racji że kupiłem ją na oponach zimowych to trzeba było na lato kupić oponki, wybór padł na Barum Bravuris 2 nówki sztuki, z racji czego przelatałem na nich 2 sezony. Autko prezentowało się mniej więcej tak:

p1060781f.jpg

p1060788t.jpg

p1060791v.jpg

p1060797s.jpg

p1060799p.jpg

p1060795b.jpg

p1060794.jpg

Małe update,jesienią przyciemniłem trochę szybki z tyłu, ale pójdą chyba jeszcze ciemniej, tak to wygląda w połączeniu z zimowym kołem :wink:

dsc00061lo.jpg

dsc00059ou.jpg

---------------------------------------------Update 15-07-2010--------------------------------------

W małym między czasie nic specjalnego się nie działo,wpadły ringi na zegary do wewnątrz, przy okazji podłączyłem wskaźnik temperatury zewnętrznej, który nie wiedząc czemu pomimo wyświetlacza w liczniku był nie podłączony, a wystarczyło poprowadzić jeden przewodzik, małe coś a cieszy.

ringis.jpg

lcdwyw.jpg

I tak się przebujałem całe lato po drodze gubiąc znaczki z klapy:tongue4:

dsc00649jy.jpg

p1070806k.jpg

p1090088y.jpg

p1090089.jpg

p1090094t.jpg

p1090106.jpg

p1090108j.jpg

---------------------------------------------Update 21-05-2011--------------------------------------

A4-czka miała mały update mechaniczny, a mianowicie wyleciał automat a zawitała skrzynia manualna od AFN, skłonił mnie do tego przede wszystkim kupiec na skrzynie automatyczną za którą zakupiłęm wszystkie graty na przekładkę manualnej oczywiście całość zrobiona tak jak fabryka przykazała. Poza tym 3dni w garażu w największe mrozy w piecykiem gazowym i auto jeździ, dużo dynamiczniej, oszczędniej. Automat fajna sprawa ale nie przy 90KM:doh: Co poza tym.....

Wpadły nowe kółka tj. Brock b2 8,5J, zawsze podobał mi się ten wzór może nie koniecznie aż w 17" ale że jako cena była "atrakcyjna" skusiłem się, wymagały trochę odświeżenia,gorzej było z oponą, jako że wcześniejsza audica latała na profilu 45 niechętnie byłem za profilem 225/45, na pewno lepiej by to wyglądało lecz chciałem mieć trochę komfortu, więc wpadły gumy 215/50 R17. Jestem pozytywnie zaskoczony uzyskanym komfortem, może jest trochę kondom ale uzyskałem kompromis. Wiem wysoko stoi ale to się zmieni.:wink:

dscf0538r.jpg

p1090325u.jpg

p1090327c.jpg

p1090330.jpg

p1090347.jpg

---------------------------------------------Update 8-11-2011--------------------------------------

Dawno się nic nie działo, większych zmian nie ma, raczej z braku czasu. Poszła niżej z 1BA na 1BE i na razie tak zostaje. Wskoczyła nowa antenka Sirio Twin w miejsce ori, żółte halo, podgrzewacz płynu co by w zimie chwila moment ciepło było:whistling:

I mały lans po torze :tongue4:

70017788.jpg

79998814.jpg

18092782.jpg

75690909.jpg

26100636.jpg

Pozdrawiam

Opublikowano

Jakby to powiedzieć :) skądś znam to auto :wink4: Ładne autko pozdro dla kolegi z LKA :wink4: i zapraszam do tematu spotów lubelskich a4 klubu a nie tylko LKA :decayed::tongue4:

Opublikowano

Ja tez znam , hmm dziwne wydawało mi się że miałeś w niej skrzynie automat :P

Opublikowano

Dobrze Ci się wydawało :tongue4: na manualu to nie to auto,a i spalanie o 2l/100km mniejsze :wink4:

Opublikowano

Poznaje zdjęcia z allegro jak niedawno poszukiwałem felg na zimę. :>

Ciekawy kolorek, ładne autko - wygląda na zadbane.

Pozdrawiam

Opublikowano

KOZACKI kolor.. też miałem taką kupić, ale sprzątneli mi z przed nosa i też w avancie... ech pomarzyć, super kolorek.

A Autko też spoko, trochę pomodzić i będzie gitarka!

Opublikowano

hmm powiadasz swap z automatu na manual :P Piękne autko na tych felach z rancikiem, miałem takie same fele w Golfie 3 tylko że 15 nastki ;P

Opublikowano

Kolorek wybrała moja żona :tongue4:co do modów w następnej kolejnośći mam nadzieję jeszcze w tym m-cu troszkę pójdzie w dół, a dalej zobaczymy, co do dbania lubię mieć czyste auto, wczoraj przeszło gruntowne pranie,odmalowane zaciski.

Wtryski czekają na montaż, tylko nie mogę się wybrać po podkładki :)

Opublikowano

od kogo wyhaczyłes 0,216 i za ile , jak coś to napisz tu lub na PW. Bo ja też się przymierzam.

Opublikowano

Siema Ziomal :decayed:

Fajny karawan :wink4:

Koło naprawdę mi się podoba.

Czekam na glebę i lotkę na tył.

Pozdrawiam

Opublikowano

od kogo wyhaczyłes 0,216 i za ile , jak coś to napisz tu lub na PW. Bo ja też się przymierzam.

Ceny nie będę pisał bo się załamiesz :tongue4:

Siema Ziomal :decayed:

Fajny karawan :wink4:

Koło naprawdę mi się podoba.

Czekam na glebę i lotkę na tył.

Pozdrawiam

Ja czekam, ale to Ty dawaj foto swojej!! :cool1:

Nic się ostatnio nie dzieje, korzystając z okazji że jeszcze tor istnieje troszkę sobie poćwiczyłem jazdę :naughty: (oczywiście nie katując audiczki zbytnio) :rolleyes:

70017788.jpg

79998814.jpg

75690909.jpg

26100636.jpg

Opublikowano

powiem Ci szczerze, że ja mam sprężyny 1BE+ amory 1BA i niżej mi przód siedzi :mysli: to jak na wiosnę wsadzę czerwone amory to jeszcze siądzie minimalnie (mam taką cichą nadzieje :rolleyes: )

Opublikowano

witamy na forum, nowa osoba do spotów lubelskich :> fajna furka bo a4, pozdro dla kolegi z okolicy :tongue4:

Opublikowano

Przód siedzi według mnie ok,tył troszkę wyżej, na zdjęciach z toru nie widać za bardzo, ostatnie zdjęcie jest jak stoje, wtedy nie wstaje tak wysoko jak przy starcie.

Na chwilę obecną jest to dla mnie kompromis między sprawnym poruszaniem się po Lbn. a wyglądem.

Pozdrawiam

Opublikowano

Z wiosny ruszam z modami kuni:wink:na obecną chwilę narazie wskakują wtryski do AFN i program, jak będzie mało będę myślał nad 216-kami. Myślę ze 130KM wydmucha na tych wtryskach i bezdymnie?