kurpiu Opublikowano 22 Maja 2011 Opublikowano 22 Maja 2011 Ostatnio mam taki problem cos za duzo pali bo przy wmiae spokojnej jezdzie wychodzi 15litrow. Czy jezdze spokojnie czy nie wychodiz tak samo. Na jednej przedzialce baku od polo w dol do pierwszej malej kreski zrobilem 30km w trasie jadac max 100km\h. Silnik pracuje rowno nic si enie dlawi, ,wyciekow paliwa tez niegdzie nie znalazlem nie smierdzi paliwem. To skad sie bierze takie spalanie zawsze palila mi max 12-13 zimaa teraz wychodzi masakra. Jakies pomysly??
stomi Opublikowano 22 Maja 2011 Opublikowano 22 Maja 2011 obstawiałbym sondę lambda, u mnie przy uwalonej palił cały czas ok 18, najlepiej podłącz vaga powinien wykryć błąd mieszanki
kurpiu Opublikowano 22 Maja 2011 Autor Opublikowano 22 Maja 2011 Byl blad skladu mieszanka ze adaptacja byla przekroczona. Ale on caly czas mi wyslakiwal ale palil wtedy tez normalnie.
domjenick Opublikowano 22 Maja 2011 Opublikowano 22 Maja 2011 Byl blad skladu mieszanka ze adaptacja byla przekroczona. Ale on caly czas mi wyslakiwal ale palil wtedy tez normalnie. wtedy mogło to być sporadycznie-teraz już jest permanentnie
kurpiu Opublikowano 23 Maja 2011 Autor Opublikowano 23 Maja 2011 Za pierwszym razem skasowalem blad i po zrobieniu 40km bladu nie ma a auto pali jak holera spalilo mi 1\4 baku przy spokojnej jezdzie. zadnych bladow nie mam.
kred Opublikowano 23 Maja 2011 Opublikowano 23 Maja 2011 w ciemno stawiam przepływke nawet sie nie zastanawiaj tylko kupuj ori nową
kurpiu Opublikowano 23 Maja 2011 Autor Opublikowano 23 Maja 2011 Wogole jak auto stoi na wolnych obrotach to slychac jak strzela lekko w wydech jakby byl przylewany az czuc troche paliwo. Moze najpierw sprobuje ja jakos wyczyscic.
domjenick Opublikowano 23 Maja 2011 Opublikowano 23 Maja 2011 w ciemno stawiam przepływke nawet sie nie zastanawiaj tylko kupuj ori nową może być,ale po logach będziemy pewni
kurpiu Opublikowano 23 Maja 2011 Autor Opublikowano 23 Maja 2011 właśnie problem w tym że nie mam jak ich zrobić. Jak coś na jakich kanałach robić?
domjenick Opublikowano 23 Maja 2011 Opublikowano 23 Maja 2011 właśnie problem w tym że nie mam jak ich zrobić. Jak coś na jakich kanałach robić? po raz kolejny -ale niech Ci będzie 003 przepływka,031 korekty na sondzie
Dev Opublikowano 23 Maja 2011 Opublikowano 23 Maja 2011 czujnik wody zdechł sprawdz na VAG-u jakie sa wskazania temp wody podłacz na zimny silnik i sie przejedz az sie nagrzeje do 90 stopni zobaczysz czy osiaga własciwa temp pracy i czy sie nie wiesza
kurpiu Opublikowano 24 Maja 2011 Autor Opublikowano 24 Maja 2011 Ktory czujnik jest odpowiedzilany za temp podawana ecu czarny czteropinowy czy niebieski dwu pinowy??
Dev Opublikowano 24 Maja 2011 Opublikowano 24 Maja 2011 czteropinowy jak masz klimatronik to tez mozesz zobaczyc jakie sa wskazania procedura jest na forum
Rekomendowane odpowiedzi