Konrad.jpg Opublikowano 24 Maja 2011 Opublikowano 24 Maja 2011 Gdy zgaszę samochód z opuszczonymi szybami i po chwili odpalę to szyby się zamykają, czy tak powinno być? Mam z tymi szybami taki problem że nie chcą same jeździć po krótkim naciśnięciu przycisku:naughty: i szukam przyczyny.
tomaszstn Opublikowano 24 Maja 2011 Opublikowano 24 Maja 2011 Próbowałeś zrobić jeden ruch na dół i do góry bez przerwy. Ja tak mam jak odepnę napięcie podczas gdy szyby mam lekko uchylone wtedy dojeżdżam do góry na ręcznym, następnie do samego dołu i potem do góry. Następny cykl już jedzie w automacie. Wydaje mi się że pod odpięciu zasilania poprostu nie wie w jakim położeniu jest szyba i trzeba dojechać ręcznie do położeń krańcowych na dole i góry. To samo z szybą pasażera.
Konrad.jpg Opublikowano 24 Maja 2011 Autor Opublikowano 24 Maja 2011 Tak próbowałem ale nie o to mi chodzi Pytanie jest proste czy szyby się mają same zamykać po odpaleniu?
tomaszstn Opublikowano 24 Maja 2011 Opublikowano 24 Maja 2011 Sprawdzę rano jak będę z pracy wychodzić. Masz jakiś alarm? Może fabryczny? Elektryczne sterowanie szybami tylko z przodu czy przód i tył?
Konrad.jpg Opublikowano 24 Maja 2011 Autor Opublikowano 24 Maja 2011 Alarm fabryczny a szyby tylko przód
tomaszstn Opublikowano 24 Maja 2011 Opublikowano 24 Maja 2011 Ja nie mam fabrycznego ale rano sprawdzę jak jest u mnie i dam znać
tomaszstn Opublikowano 25 Maja 2011 Opublikowano 25 Maja 2011 Robiłem testy i powiem tak, dopóki nie zamknę z pilota samochodu to szyby zawsze są w tej pozycji co ustawię. Otworzyłem okno, zapalałem autko i gasiłem, otwierałem drzwi i zamykałem, nic nie miało wpływu na samoistne zamykanie okien. Dopiero gdy zamknąłem samochód a były otwarte szyby to wtedy się zamykają same.[br]Dopisany: 25 Maj 2011, 20:43_________________________________________________Acha i jeszcze jedno bo zapomniałem dodać że mam autoalarm dołożony, może przy fabrycznym jest inaczej
tomaszstn Opublikowano 25 Maja 2011 Opublikowano 25 Maja 2011 Nie ma sprawy, co mogłem to sprawdziłem ale jest tu pełno kolegów którzy mają fabryczny alarm. Może jednak pomogą Ci
grippen Opublikowano 26 Maja 2011 Opublikowano 26 Maja 2011 małe pytanko czy to zamykanie jest takie jakby skokowe czy normalnie się zamykają. U mnie miałem skokowe i też nie wiedziałem co jest grane okazało się że silniczek pomału mówi papa( tylko że ja mam szyby dokładane) wymieniłem silniczek i jest ok
Konrad.jpg Opublikowano 26 Maja 2011 Autor Opublikowano 26 Maja 2011 Szyby się zamykają płynnie do końca.
Maxcudo Opublikowano 26 Maja 2011 Opublikowano 26 Maja 2011 Elegancko jada do końca Mam fabryczny alarm i nie mam czegoś takiego, że się same zamykają
stiven Opublikowano 1 Czerwca 2011 Opublikowano 1 Czerwca 2011 W poprzedniej audi miałem 4 el. szyby i fabryczny alarm nic takiego o czym piszesz się nie działo.
Konrad.jpg Opublikowano 2 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2011 Tak właśnie myślałem, coś jest nie tak
krzysiek23 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Opublikowano 2 Czerwca 2011 ja mam fabryczny alarm i mam tak samo ze przy uchylonych szybach jak zapalam auto lub zamykam go kluczykiem to szyby ida do gory,ale u mnie wogole sa DZIWNE RZECZY np jak otworze drzwi kluczykiem zegary zapalaja sie automatycznie tzn.ich podswietlanie,czasami jak zapalam auto szyber sam sie uchyla chociaz jest w pozycji zamkniety
kamil1990_2006 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Opublikowano 2 Czerwca 2011 no ja z tymi szybami mam podobnie zostawię otwarte i zamknę samochód z kluczyka a nie z pilota i znowu otworze, włożę kluczyk do stacyjki przekręcę żeby się zaświeciły wszystkie kontrolki na zegarach a szyby jadą w górę No ale u mnie też jakaś heca chyba z tą elektroniką jest bo jak zamknę samochód to mi się szyber otwiera aż musiałem bezpiecznik od niego wyjąć żeby mi ktoś czegoś nie ukradł :gwizdanie:
marekbs Opublikowano 18 Lutego 2012 Opublikowano 18 Lutego 2012 podepnę się pod temat z takim pytaniem, jak "unieruchomić" elektryczne szyby po wyjęciu kluczyka ze stacyjki? problem polega na tym, że wychodząc z samochodu nieraz zdarzyło mi się nacisnąć przycisk od szyb, które poleciały na dół. pół biedy, gdy się to zauważy, gorzej jeśli nie zwróci się na to uwagi i szyby zostaną opuszczone gdzieś na mieście.
Golem1 Opublikowano 18 Lutego 2012 Opublikowano 18 Lutego 2012 możesz zakodować w centralnym zamku opcję że po wyciągnięciu kluczyka i otwarciu drzwi możesz lub nie można otwierać szyb.
Rekomendowane odpowiedzi