Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

DIAG-MECH

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam pytanie. jakie jest czas oczekiwania? ile wczesniej trzeba sie umawiac?

średnio dwa tygodnie
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

a ma ktos moze jakis numer do nich? dzwonie na te podane na stronie internetowej i nikt nie odbiera.

Opublikowano

(042)6745221 i (042)2881343. Fakt, że czasami ciężko się dodzwonić. Musisz próbować.

Opublikowano

niestety nastepne wolne terminy dopiero od 1 wrzesnia!!!

macie moze cos innego?

musze wymienic uszczeniacze zaworowe, olej w automacie, wszystkie plyny i filtry.

do wrzesnia czekac nie moge, to musi byc 18-22 sierpien.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

POLECAM !!!!!

AUTO TRACIŁO MOC , 3 RÓŻNYCH MECHANIKÓW W 2 RÓŻNYCH MIASTACH MYŚLAŁO I NIC NIE POTRAFILI ZROBIĆ..

U SZTUPECKIEGO MINĘŁO 7 DNI - AUTKO ZROBIONE ,CHODZI JAK BURZA.

MIŁA PROFESJONALNA OBSŁUGA !!!!

CENA ? - MOC AUTA JEST BEZCENNA :)

POLECAM WSZYSTKIM ! TO SĄ MECHANICY A NIE PARTACZE!! :hi:

Opublikowano

Wyglada na dobra cene.

Dla mojego V6 3.0L ASN

Pasek zębaty

Rolka napinająca

Rolka odwracająca 1

Rolka odwracająca 2

Napinacz hydrauliczny

Uszczelniacz wału

Pompa wody

Koszt 1775,- pln

Oraz robocizna ok. 500,- pln

Ogółem obsługa rozrządu 2275,- pln

zaspiewal

VW AUDI SEAT SKODA

Przybyszewskiego 199/205

Slyszalem ze jest dobry, ale niestety cena jak w niemczech w "wolnych" warsztatach.

mysle ze poszukam kogos innego.

Krzysiek[br]Dopisany: 15 Wrzesień 2009, 14:48_________________________________________________no coz DIAG-MECH podal bardzo podobna cene, ale ze jest tutaj polecany wiec zrobie tam termin na wymiane paska rozrzadu, serwis klimy i inne pierdaszki.

pozd.

Ch.Z

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam!

Odnosnie tego serwisu przylaczam sie do positive opinii , zawiozlem tam auto ....100% zadowolenia , auto biega , usterki zlikwidowane , pare rzeczy podpowiedziane , mila obsluga i profeska , jednym slowem polecam

rav_lcj

Opublikowano

Witam,

dzisiaj oddalem swojego Audika do Diag-Mech na wymiane paska rozrzadu, jutro odbieram. Czesci byly juz wczesniej zamowione.

Warsztat wyglada solidnie, obsluga profesjonalna. Jutro napisze wiecej.

Ch.Z

Opublikowano

Witam

Miałem do wymiany 2 wahacze, termin dostałem z dnia na dzień bo mieli wolną lukę. Fachowa i miła obsługa zwracająca uwagę na klienta. Za wymianę 2-ch wahaczy, końcówek drążka, sprawdzenie wszystkich wahaczy, geometrię zapłaciłem 1200 zł brutto (podobno robią tylko na markowych częściach) Robota wykonana terminowo (po 4 godz. miałem auto do odbioru) i oczywiście uwzględniony rabat za powołanie się na forum Audi A4.

A

Opublikowano

witam,

odebrałem samochód po wymianie rozrządu (komplet), wymiana paska wielorowkowego z napinaczem, serwis klimy z odgrzybianiem, odczytanie błędów w kompie, podłączenie telefonu. Wszystko bez problemowo, obsługa profesjonalna.

Szkoda tylko ze tak dlugo trzeba czekac na termin, ale jak będziemy dalej tak DIAG-MECH polecali jak do tej pory to z otrzymaniem szybkiego terminu będzie coraz trudniej :decayed:

pozd

Ch.Z

Opublikowano

... ta serwis fajny, jeździliśmy do nich z Angeliką octavią ASV, i było OK.

Dobrze diagnozuje szef :good:

pojechaliśmy z a4 AWX i pracownik powiedział nam, że silnik kaplica, Najlepiej wymienić na inny :shocked: ( szef był na urlopie).

Podjechaliśmy do Rosińskiego w pabianicach a tam diagnoza zupełnie odwrotna...

to była prawdopodobnie nasza ostatnia wizyta u Sztupeckiego...

pozdro

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

bardzo polecam ten serwis bylem tam rok temu z moja 1.8t(wymiata turbiny,pompa pleju)autko chodzi doskonale

w tym roku bylem z moim 1.9tdi AVF (rozrzad,termostat,pompa wody,paski klinowe)tez ok,lecz cena troche wysokaale szef naprawde wie co robi ma pojecie.serdecznie polecam

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

DIAG-MECH za Waszą rekomendacją tutaj obdzwoniłam za sprawą wymiany oleju w skrzyni biegów. Pierwsze co usłyszałam to, że multitronica nie robią :D masakra. Po kilku telefonach Szef stwierdził, że to nie filozofia bo zadał sobie trud i dokopał się do dokumentacji jak to zrobić. Termin za 2 tygodnie, ceny nie znam do tej pory, bo miał zadzwonić :D

Opublikowano

,, Sztupecki '' Bardzo kiepski warsztat! Robiłem z 3 razy auto bo blisko domu mam i ani razu nie bylem zadowolony Czasami wręcz myślałem że to jakiś oszust! Brał grube pieniądze i wypuszczał auto niesprawne!!!

Opublikowano

To dziękuję kolegom za te "anty reklamy". A teraz pytanie czy w Łodzi i okolicach jest w związku z tym jakiś spec od A4, który się sprawdził? Aha, dodam, że do automatycznej skrzyni Multironic nie znalazłam nikogo sensownego. Dżungla w tym temacie.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

,, Sztupecki '' Bardzo kiepski warsztat! Robiłem z 3 razy auto bo blisko domu mam i ani razu nie bylem zadowolony Czasami wręcz myślałem że to jakiś oszust! Brał grube pieniądze i wypuszczał auto niesprawne!!!

Witam mnie z kolei szef namawiał bym zmienił olej w silniku z syntetyku na pół a nawet na minerał(twierdząc ze ten silnik lepszego nie potrzebuje) :thumbdown: a przy wymianie filtra kabinowego pracownik zamiast odkręcić podszybie to tylko podważył wyłamując zatrzask (twierdził ze pierwszy raz widzi tak zabudowane podszybie-auto po drugim lifcie) :sick3: Może po prostu trafiłem na jakiegoś praktykanta :mysli:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Przykro mi słyszeć, że źle was obsłużyli w tym miejscu. Ja pojechałem tam jako ostatnia deska ratunku i nie zawiodłem się. Faktycznie wiedzieli dużo o moim silniku i od razu znaleźli usterkę, z którą trzy inne warsztaty sobie nie poradziły. Myślę, że można im zaufać w granicach rozsądku oczywiście :) Moją radą jest dobierać zadania powierzane mechanikom tak aby ich nie przerosły ale również nie zniechęcały, bo jeśli pojedziesz z wymianą filtra powietrza (co każdy dorosły człowiek jest w stanie samemu zrobić oglądając chociażby pdf z instrukcją) do mechanika, który naprawia silniki to wybacz mu że nie podchodzi z zapałem do tematu. Osobną sprawą jest kwestia pracowników "na przyuczeniu" jest to zmora wszystkich dobrych warsztatów: więcej zleceń = więcej pracowników a o dobrych pracowników trudno... W moim aucie udało się takim nie-fachowcom popsuć np. półoś, zawór turbiny, zaczep filtra powietrza, odmę+zawór kierunkowy, hokej - a auto zaledwie cztery lata mam. Sam dużo rzeczy naprawiam i przyznam że czasem uda mi się coś popsuć ale to tylko świadczy o tym że ci ludzie też pierwszy raz widzieli daną rzecz i się uczyli na własnych błędach - słabo co nie?

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam mnie z kolei szef namawiał bym zmienił olej w silniku z syntetyku na pół a nawet na minerał(twierdząc ze ten silnik lepszego nie potrzebuje) :thumbdown: a przy wymianie filtra kabinowego pracownik zamiast odkręcić podszybie to tylko podważył wyłamując zatrzask (twierdził ze pierwszy raz widzi tak zabudowane podszybie-auto po drugim lifcie) :sick3: Może po prostu trafiłem na jakiegoś praktykanta :mysli:

Dołączam się do niekorzystnej opinii, kiedyś walna mi w A3 podnośnik szyby podjechałem do pana miejsce w hali było ale pan powiedział ze nie ma czasu - a deszcz lal się do autka - oki taka blachostka może faktycznie mnie dla takich speców, nestepne łożysko kola przedniego P i L - jak sie potem okazało dwa inne i jedno używane. Więcej nie komentuje - znalazł bym jeszcze parę osób w lodzi co by się rozpisali o "młodym szefie " ale nie są zarejestrowani na forumie.

• 2 lata później...
Opublikowano

Swoje auto serwisuje tylko i wyłącznie w DIAG-MECH od 5-lat i za każdym razem jestem 100% zadowolony. W tym czasie wymieniałem turbinę, vacu-pompę, trochę zawieszenia no i oczywiście okresowo filtry, płyny, klocki, tarcze, klima itd. Serwis korzysta wyłącznie z oryginalnych części lub sprawdzonych zamienników. Nigdy nie musiałem wracać na poprawki. W warsztacie pracują wyspecjalizowani mechanicy, a skład ekipy jest ciągle stały (pozytyw). Panowie z serwisu biegle odczytują logi dynamiczne i trafnie diagnozują usterki dzięki czemu czas naprawy jest baaardzo krótki. Jeżeli ktoś ma życzenie może wejść na warsztat i podglądać co dzieje się z jego autem. Zawsze jestem informowany o rozpoznanych usterkach, przyczynach awarii i kosztach naprawy - następnie decyduje czy naprawiać już czy później.

Każda naprawa jest wykonana zgodnie z wymogami/standardami producenta stąd niekiedy koszt naprawy jest nieco wyższy niż w zwykłym warsztacie.

Dodatkowy plus to prowadzona przez DIAG-MECH historia napraw (jak w ASO) więc przy sprzedaży pełna wiarygodność.

Na koniec dodam, że warsztat istnieje od 1978r.

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam.

Jak tam sytuacja w tym warsztacie nadal polecacie ,chce wymienić rozrząd w b8 1,8 tfsi wiadomo łancuszek i cala reszta.