Alex139 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Witam, mam dość nietypowy problem z moim A4, mianowicie, od jakiegoś czasu kiedy pada deszcz, lub nawet kilka krotnie mi się zdarzyło, że po umyciu myjką wsiadam za kółko przekręcam stacyjkę i chcąc odjechać w momencie wciśnięcia pedału gazu włącza się tryb awaryjny, kontrolka ESP i świec żarowych zaczyna migać, i samochodem da się jechać 30km/h na 3 biegu. Na 100% ma to powiązanie z wodą, gdyż pewnego razu po burzy wystarczyło 1,5h i znowu wszystko było ok. Czy ktoś może miał podobny problem, i wie jak się go pozbyć? Z góry dziękuję za podpowiedzi. Pozdrawiam [mod]Gdzie jest prefix!? - poprawiłem kolejny taki temat poleci do kosza.[/mod]
vauxhall95 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Opublikowano 1 Czerwca 2011 styki przy ecu lub przy potencjometrze.
grzes1150 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zaczął bym od sprawdzenia czy woda nie dostaje się do obudowy ECU pod szybą po stronie kierowcy :gwizdanie:
Alex139 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2011 Dzięki, możesz mi jeszcze napisać, jak temu skutecznie zaradzić, bo nie rozumiem czemu woda tak na to działa? Dzięki z góry
buras933 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Ja tak mialem w passacie, woda sie gdzies pląta po ECU, najlepsza rada ? u mnie po prostu klej szczeliwo do okien ;D
tobe Opublikowano 2 Czerwca 2011 Opublikowano 2 Czerwca 2011 U mnie powodem było to: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=185574.msg2178948#msg2178948
Rekomendowane odpowiedzi