Skocz do zawartości
IGNOROWANY

SPOCIKI KRAKOWSKIE - WTOREK godzina 20:00 Galeria Kazimierz!

Cuber

Rekomendowane odpowiedzi

musi kupic za eske b6 :polew: :>, sokolnh nie rozumiem ciebie teraz

?[br]Dopisany: 11 Sierpień 2009, 23:14_________________________________________________

sporo :gwizdanie:

za b5 tez chciałem sporo :wink4:

• Odpowiedzi 121.5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• PABLO

11313

• Cuber

10897

• KERCZI

8572

• Wąski

6617

Top użytkownicy w tym temacie

a jeszcze niedawno niektórzy pisali, że mam uraz na punkcie BLB - a to przecież takie udane silniki :polew:

Rtocki moje BLB ma 190K i narazie odpukac nic sie nie dzieje, no ale jak na zimnym silniku rusza sie z 4tys to nie ma sie co dziwic ze dzieje sie to co sie dzieje, sa mniej wytrzymale od 1.9 to fakt, ale moim zdaniem nie ma co sie dac zwariowac[br]Dopisany: 11 Sierpień 2009, 23:36_________________________________________________mnie sie ta beta nie podoba, no i nie ma Q, juz lepsza poprzednia 330xd :)

>Kerczi o właśnie o to chodzi: nie dać się zwariować: po wór mi auto w nowszej budzie, które ma 2 - krotnie (co najmniej wg statystyk serwisowych) bardziej awaryjny motor, pali z 50% więcej, obsługa w ASO jest z 50% droższa (o ew. naprawach nie wspomnę) a i tak je objeżdżam. Dla moich wymagań plusów nie widzę

>Kerczi o właśnie o to chodzi: nie dać się zwariować: po wór mi auto w nowszej budzie, które ma 2 - krotnie (co najmniej wg statystyk serwisowych) bardziej awaryjny motor, pali z 50% więcej, obsługa w ASO jest z 50% droższa (o ew. naprawach nie wspomnę) a i tak je objeżdżam. Dla moich wymagań plusów nie widzę

moje jak juz wspomnialem ma 190K i jakos nie widze zebym placil za utrzymanie wiecej niz nie jedno b5, a wymaganiem jest ot chociazby cos innego niz okelpana, opatrzona buda ktora juz jezdzi lata, mimo wszystko patrze na wyglad samochodu, a tego juz zabrac mi nie mozesz :) oprocz ekonomicznego pkt widzenia, w miare bezawaryjnej jazdy (jesli tak mozna mowic o samchodach w owczesnych czasach) to liczy sie dla mnie rowniez wyglad. Gdybym chcial auto super bezawaryjne to kupil bym starego oryginalnego japonczyka typu mazda 626 z rocznika 92 w 2.0 d, honde civic albo poprostu mercedesa beczke 200d i jezdzilbym i smial sie ze wszystkich dookola ze placa krocie za serwis i ciagle w nim stoja (w tym b5 rowniez). Sadze ze u kolegi Siemiana sprawa ma sie nieco inaczej, znajac jego sposob jazdy, mialby podobne problemy nawet jezdzac Twoim b5 (oczywiscie w zaden sposob nie ujmujac ani b5 ani Siemianowi)

to fakt mój sposób jazdy jest specyficzny i auta nie oszczędzam... ale musze przyznać że mój 23 letni golf cabrio którym jezdziłem przez 2 lata, obiektywnie, znosił dużo lepiej takie traktowanie i nic się z nim praktycznie nie działo...

Ale takich aut jużchyba nie ma...

Marcin spóźnione ale szczere życzenia -wszystkiego najlepszego :) [br]Dopisany: 12 Sierpień 2009, 08:49_________________________________________________http://www.youtube.com/watch?v=SW9iIvJ8eTc

Bry Krakusy,

pytanie za 10 pkt:

czy jest jakis parking strzezony w zasiegu rzutu beretm od Uniwersyteckiego Szpitala Dziecięcego w Krakowie - Prokocimiu?

Bry Krakusy,

pytanie za 10 pkt:

czy jest jakis parking strzezony w zasiegu rzutu beretm od Uniwersyteckiego Szpitala Dziecięcego w Krakowie - Prokocimiu?

Jest ,na osiedlu Prokocim Nowy.Musisz tylko przejść skrzyżowanie i jesteś w szpitalu [br]Dopisany: 12 Sierpień 2009, 09:03_________________________________________________http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,6919222,Jesien_na_drogach__czyli_korki_za_pol_miliarda.html KOSZMAR

Bry Krakusy,

pytanie za 10 pkt:

Jest ,na osiedlu Prokocim Nowy.Musisz tylko przejść skrzyżowanie i jesteś w szpitalu [br]Dopisany: 12 Sierpień 2009,

A moze ktos zakreslic

szpital.jpg

To jeszcze jedno pytanie:

Jadac z Wielickiej w strone Olkusza ta A4, ten odcinek zaznaczony na jasno zielony, czy to jest odcinek platny?

odcinek.th.jpg

Co do postu Siemiana i sprawy związanej z awaryjnością:

Mnie w B6 denerwowała elektryka i elektronika. Częste problemy z różnymi czujnikami, pierdołami, z którymi problemu w ogóle być nie powinno.

Natomiast tego typu jaja (jak opisuje Siemian) w 3-4 letnim aucie są po prostu przegięciem. Wiadomo, że niektóre sprawy mogą wynikać ze sposobu użytkowania auta, ale EGR, poduchy pod silnikiem, wentylator przy chłodnicy... Bez jaj...

Osobiście, maxymalnie cenię i przede wszystkim nie boję się jeździć autami, w których tej elektroniki jest jak najmniej. I mniej tego jest, tym mniej ma się co spierniczyć.

Niestety, jest coraz mniej firm i coraz mniej modeli aut w których nacisk na mechanikę jest większy niż na mechanikę i boje się, że za kilka lat nie będzie można kupić samochodu, którym będzie dało się (przynajmniej w miare) bezawaryjnie jeździć.