Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPOCIKI KRAKOWSKIE - WTOREK godzina 20:00 Galeria Kazimierz!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
Domyślam sie że był konkret skoro już na nogach jesteś :naughty:

pierwszy raz wracając od Themona pamietam drogę powrotną :) ( zwykle po 300 metrach już spałem hehehe )

• Odpowiedzi 121,5 tys.
  • Wyświetleń 4,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Rzeczywiście tak to jest z tą barwą xenonów?

tabela_kolorow.jpg

Opublikowano
  • Autor

hmmm Ja w B6 miałem 6000 K :) i uważam że wedle tej tableki to swieciły jak 5000 k :) dużo zalęzy przynajmniej tak mi się wydaje w zestawach HID od producenta

Opublikowano
Domyślam sie że był konkret skoro już na nogach jesteś :naughty:

pierwszy raz wracając od Themona pamietam drogę powrotną :) ( zwykle po 300 metrach już spałem hehehe )

No żałuję bardzo że nie dałem rady wczoraj na fioletowe ranczo przyjechać... :kwasny:

Opublikowano
Rzeczywiście tak to jest z tą barwą xenonów?

http://www.interlook.info/szablon/index_pliki/tabela_kolorow.jpg

Tak to świeci. najlepszy wybór jaki możesz dokonać to palniki 5000k lub 4300k. Miałem kilka zestawów 6000k i nigdy innych, dopiero teraz jak wsadziłem 5000k już bym nigdy nie włożył 6000k, następny zestaw kupię 4300k, to najmocniejsza biała-żółta wyraźna barwa. Nie patrz na to że 6000k to poblask niebieskiego jak ktoś patrzy z daleka, lepiej mieć 4300 i widzieć dużo dużo więcej

---------- Post dopisany at 11:26 ---------- Poprzedni post napisany at 11:23 ----------

hmmm Ja w B6 miałem 6000 K :) i uważam że wedle tej tableki to swieciły jak 5000 k :) dużo zalęzy przynajmniej tak mi się wydaje w zestawach HID od producenta

dużo to zależy w hidach nie od producenta palników ale przetwornic.

Opublikowano

:hi:szanowne grono

Panowie a w KRK gdzie najlepiej kupić 4300? bo mam 6000 ale chce zmienić :whistling:

Opublikowano

Tu macie opis jak to wygląda w praktyce z producentem przetwornic.

http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/all-zestaw-hid-przetwornica-roznica-swiatla-123620/

---------- Post dopisany at 11:37 ---------- Poprzedni post napisany at 11:30 ----------

:hi:szanowne grono

Panowie a w KRK gdzie najlepiej kupić 4300? bo mam 6000 ale chce zmienić :whistling:

Jaki rodzaj żarówki, i czy chcesz kupić oryginał philips itp czy chińczyk

Opublikowano

Bo się wcześniej wyspałeś na blacie :decayed:

Opublikowano

fantowski, jak chcesz mieć pewny oryginał to polecam ze strony xenonowe.pl, osram philips, kupisz na pewno oryginał. Na allegro z napisem philips, osram większość to chińskie podróbki. Oryginał żarnika sprawdza się tak, że przykładasz do niego magnes, jak magnes przyciągnie żarnik, znaczy że masz oryginał, jak nie - podróba.

Opublikowano

witam wszystkich :hi:

Opublikowano

bry :hi:

hmmm... moze tez kupie mniejsza ilosc K dla sprawdzenia, to juz jakie lepsze 4300 czy 5000 K ? Biorac pod uwage i praktyczna strone i wizualna.

Opublikowano

4300 - więcej widać niż w 5k, efekt na drodze żółto biały z przewagą pierwszego. 5000 - minimalnie mniej widać, efekt na drodze biały, minimalnie wpadający w żółty. Z daleka jak patrzysz na auto 5k i 4.3k widać różnice. 5k bardziej białe

Opublikowano

Im bliżej 4300K tym barwa światła jest bardziej zbliżona do białej, a im bardziej białe światło tym lepiej będziesz widział w nocy i w deszczu. Jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi.

BTW Witajcie :hi:

Opublikowano

Witam :)

mam pytanie, otóż chciałbym założyć do swojego fotele ze sporta - i właśnie tu mam pytanie, sporty mają regulację lędźwi(elektryczną), a moje placki nie.

Przy wymianie dużo jest z tym problemów? Czy wystarczy P&P?

Opublikowano

Bry :hi:

Ja mam 4300k i są o wiele lepsze niż 6000k. Na Tych drugich jeździłem prawie 4 lata. Może 4300k nie mają takiego efektu niebieskiego światła ale zdecydowanie lepiej drogę po deszczu oswietlaja:rolleyes:

Opublikowano

Mały bonus z wczoraj jak wracałem do domu :decayed:

Opublikowano
bry :hi:

hmmm... moze tez kupie mniejsza ilosc K dla sprawdzenia, to juz jakie lepsze 4300 czy 5000 K ? Biorac pod uwage i praktyczna strone i wizualna.

widziales u mnie te moje zarowki 5k Osram Cool Blue Hyper, w prawdzie to nie sa hidy ale barwa chyba nie powinna sie roznic, mi barwa jak najbardziej odpowiada bo jest biala i delikatnie błękitna

musisz wybrac pomiędzy widocznoscia a aspektem wizualnym :wink:

na 4.3k bedziesz chyba wiecej widzial

Opublikowano

żarówka a xenon to inna bajka

Opublikowano

no ja wiem ze zarowka o wiele gorzej swieci od xenona, ale barwa tez sie rozni?

Opublikowano
Ja mam 4300k i są o wiele lepsze niż 6000k. Na Tych drugich jeździłem prawie 4 lata. Może 4300k nie mają takiego efektu niebieskiego światła ale zdecydowanie lepiej drogę po deszczu oswietlaja:rolleyes:

Otóż to!

Ja bym się musiał przespać jeszcze czy 4300K czy 5000K wybrać:whistling:

Ale trzeba pamiętać również że dużo zależy jak ktoś wkłada taki zestaw do wypalonych lamp, soczewek to i tak uja będzie widać.

Ale się dziś wyspałem :kox:

---------- Post dopisany at 16:51 ---------- Poprzedni post napisany at 14:47 ----------

http://a4-klub.pl/audi-a4-b7-75/b6-cabrio-3-0-v6-quattro-sliwy-261117/#post3319766

B6 cabrio z przodem B7:decayed:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.