D4NTE Opublikowano 13 Grudnia 2013 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Powitać Pablo dowiedziałeś się dla mnie coś?
_Gabriel_ Opublikowano 13 Grudnia 2013 Opublikowano 13 Grudnia 2013 apropos kradziezy, to auto przy wymianie np MMI musielo miec zmienione najwazniejszy modul, czyli GATEWAY a do niego jest ochrona komponentu, ktora najczesciej sie robi w ASO i tam sprawdzaja auto i modul po wzgledem kradziezy. Chyba, ze mial jakiegos speca od CP, bo jest juz kilku takich
nex Opublikowano 13 Grudnia 2013 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Dodzwonił się do męża tej kobiety co jeździł i 2 lata temu zmieniał skrzynie w aucie w Krakowie bo mu padła, a że nie było go stać ponoć 40tys to zmienił na manualną i dodał elementy audio do auta, tak mi powiedział. płakał jak to mówił?
FANTOMAS Opublikowano 13 Grudnia 2013 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Pablo :facepalm::facepalm::facepalm: Jak mógł dwa lata temu zmieniać skrzynię jak ci mówiłem auto ma miękki dowód i co najwyżej od miesiąca jest zarejestrowane pierwszy raz w kraju (po 30dniach dostajesz normalny dowód + książka wozu) Chyba że znowu coś poplątałeś i np. baba która była poprzednią właścicielką była polką która mieszkała w rajchu i to ona sprzedała ten samochód do Polski tym góralom a oni go pchnęli dalej ---------- Post dopisany at 12:46 ---------- Poprzedni post napisany at 12:40 ---------- a dodam że gdyby powiedział że 40tyś wyszła by go wymiana poza Polską to bym uwierzył ale u nas to są koszty max5-6 koła nie mówię o ASO bo i tak pewnie tego w aso nie robił bo jak znam życie to by mu powiedzieli że się tego nie da skoro dla nich problemem jest zrobić moda kierownicy na multifunkcję jak to ktoś opowiadał
PABLO Opublikowano 13 Grudnia 2013 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Tomek on mi mówił że widział twardy dowód tej kobiety która nim jeździła i ten handlarz ma dowód. Był przed chwilą u kolegi na grzegórzkach i sprawdzał miernikiem auto, twierdzi że nigdzie nie było malowane ---------- Post dopisany at 12:49 ---------- Poprzedni post napisany at 12:46 ---------- Pablo dowiedziałeś się dla mnie coś? Tak, nie ma tych rzeczy u mnie w hurtowni na razie..
nex Opublikowano 13 Grudnia 2013 Opublikowano 13 Grudnia 2013 No to piękną PABLO doradziłeś furkę sąsiadowi.... Ty lepiej zajmij się swoimi sprawami a nie doradzaj bo przez Ciebie chłop będzie płakał. To tak jak z twoim BMW, pewno wziąłeś brata żeby doradził, miało być cudo a później się okazało że tankowany na stacji u Jurka i serwisowany w stodole
PABLO Opublikowano 13 Grudnia 2013 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Auto miało problemy z gpsem ale został poprawiony soft dlatego ostatnio było podpięte tak twierdzi.
nex Opublikowano 13 Grudnia 2013 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Auto miało problemy z gpsem ale został poprawiony soft dlatego ostatnio było podpięte tak twierdzi. miało problemy z gps-em bo przód jechał w lewo a tył prawo..
_Gabriel_ Opublikowano 13 Grudnia 2013 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Auto miało problemy z gpsem ale został poprawiony soft dlatego ostatnio było podpięte tak twierdzi. w 2G soft gpsu wgrywa sie z plyty, wiec pewnie w 3G z karty pamieci
FANTOMAS Opublikowano 13 Grudnia 2013 Opublikowano 13 Grudnia 2013 to skąd on ma miękki dowód na siebie ??????? to teraz jak kupujesz auto w Polsce to musisz robić miękki dowód tak jak dla aut pierwszy raz rejestrowanych w kraju ?! może to ktoś potwierdzić bo ja w sumie to kupowałem auto od rodaka z dekadę temu ale z tego co wiem to jak sprzedawałem to gość zabierał dowód książkę wozu i mógł śmiało przez 30dni na tym jeździć (+umowa kupna i moje OC). Do tego czasu miał przerejestrować auto na siebie i z tego co mi wiadomo to wchodził do urzędu z moim dowodem a wychodził ze swoim twardym + wpis następnego właściciela w książce wozu bez żadnych ceregieli w miękkie dowody. Oni teraz mają centralną bazę danych rejestracyjnych i nie potrzebują nic sprawdzać a tym bardziej jak auto jest z tego samego miasta. Pablo dowiedz się dokładnie i opisz dokładnie jak w końcu ten gość kupił to auto bo to zaczyna być autentycznie jakaś farsa.
PABLO Opublikowano 13 Grudnia 2013 Opublikowano 13 Grudnia 2013 No to piękną PABLO doradziłeś furkę sąsiadowi.... Ty lepiej zajmij się swoimi sprawami a nie doradzaj bo przez Ciebie chłop będzie płakał. To tak jak z twoim BMW, pewno wziąłeś brata żeby doradził, miało być cudo a później się okazało że tankowany na stacji u Jurka i serwisowany w stodole nex weź nie pier**l takich głupot bo nie masz zielonego pojęcia o tym!!! On sam sobie to auto znalazł i sam pojechał bez mojej wiedzy oglądać to auto do górali i załatwiał resztę! A BMW sprawdzałem w serwisie i serwisowany był w Brzesku u Domagały, jedyny konkretny mechanik w tej miejscowości bo rozmawiałem z chłopakami od nas z forum którzy naprawiają u niego auta. Weź się lepiej nie udzielaj i polecaj wszystkim swojego zajebistego lakiernika.
FANTOMAS Opublikowano 13 Grudnia 2013 Opublikowano 13 Grudnia 2013 a komorę silnika sprawdzał czy była malowana ? bo jak robili przeszczep to niby po co miałaby być z zewnątrz malowana
PABLO Opublikowano 13 Grudnia 2013 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Pablo dowiedz się dokładnie i opisz dokładnie jak w końcu ten gość kupił to auto bo to zaczyna być autentycznie jakaś farsa. Powiem mu żeby się zarejestrował na forum i sam wszystko opisze bo ta sytuacja jest wręcz zakręcona.
nex Opublikowano 13 Grudnia 2013 Opublikowano 13 Grudnia 2013 to teraz jak kupujesz auto w Polsce to musisz robić miękki dowód tak jak dla aut pierwszy raz rejestrowanych w kraju ?! Tak, zakupione auto które jeździło w kraju rejestrujesz i dostajesz miekki dowód na około 14 dni (teraz jest powiadomienie sms o gotowym twardym dowodzie), po tym czasie jedziesz odebrać dowód.
FANTOMAS Opublikowano 13 Grudnia 2013 Opublikowano 13 Grudnia 2013 PS: Ciekawe skąd się wzięło u mnie 47 postów? Do niedawna było trzydzieści kilka a w żadnym "punktowanym" dziale się nie wypowiadałem no coś w tym jest bo ja też na pewno nie miałem tyle postów co mi teraz podaje jak było z 200 to max może jakaś promocja z bidronki była 25 za 1
PABLO Opublikowano 13 Grudnia 2013 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Nie wiecie że ostatnio było forum "czyszczone"? Mi ucięło ok 1,5tys postów. Po nowym roku dopiero zobaczycie zmiany
FANTOMAS Opublikowano 13 Grudnia 2013 Opublikowano 13 Grudnia 2013 to teraz jak kupujesz auto w Polsce to musisz robić miękki dowód tak jak dla aut pierwszy raz rejestrowanych w kraju ?! Tak, zakupione auto które jeździło w kraju rejestrujesz i dostajesz miekki dowód na około 14 dni (teraz jest powiadomienie sms o gotowym twardym dowodzie), po tym czasie jedziesz odebrać dowód. a to widzisz mnie zaskoczyłeś bo byłem przekonany że to jest tylko dla aut z zagranicy a kupione u nas od razu wydają twardy dowód. Ale ciekawe czemu mój ojciec był ostatnio wymieniać dowód bo mu się miejsce skończyło na pieczątki i dostał od razu czyli nie jest to problem z dostępnością i drukiem a tak jak pisałem jak auto jest z tego samego miasta to nie ma bata żeby nie mieli pełnej informacji potrzebnej do sprawdzenia kto był poprzednim właścicielem no ale jeśli tak jest faktycznie to zmienia postać rzeczy. W takim wypadku faktycznie auto mogło być kupione tutaj tyle że zostało kompletnie przebebeszone na wyposażeniu Podejrzenie że jest coś z nocnego jest już mniej prawdopodobne.
nex Opublikowano 13 Grudnia 2013 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Nie wiecie że ostatnio było forum "czyszczone"?Mi ucięło ok 1,5tys postów. Po nowym roku dopiero zobaczycie zmiany PABLO, ty już lepiej nic nie mów
FANTOMAS Opublikowano 13 Grudnia 2013 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Nie wiecie że ostatnio było forum "czyszczone"?Mi ucięło ok 1,5tys postów. Po nowym roku dopiero zobaczycie zmiany ja pier...le dasz radę z tym żyć może chcesz o tym porozmawiać czyli wpadł janosik bogatym odebrał a biednym dał i bardzo dobrze
Rekomendowane odpowiedzi