Skocz do zawartości
IGNOROWANY

SPOCIKI KRAKOWSKIE - WTOREK godzina 20:00 Galeria Kazimierz!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tego co wiem to się nie da tak zakodować. Kiedyś próbowałem. Mało tego, doczytaj sobie dobrze przepisy dotyczące świateł do jazdy dziennej, bo wydaje mi się że jeśli nie były fabrycznie zamontowane (od jakiegoś rocznika) to muszą świecić dodatkowo z tyłu. Np tak jak ma Dante jest niezgodnie z przepisami i za to można dostać mandacik jak za jazdę bez świateł :)

Spokojnie Lennox, coś tam o tych przepisach wiem :wink: Qmpel też jest instruktorem więc też powinien się orientować :decayed: Powyżej wrzuciłem cytat i jest napisane "dopuszcza się" świecenie z tablicą i pozycją tył więc luzik

Spokojnie przecież napisałem że mi się wydaje. Kiedyś, dość dawno oglądałem na TVN Turbo "Uwaga pirat", jak koleś miał dokładane dzienne włączone i wlepili mu mandat. Tak jak pisałem "wydaje mi się"... co nie znaczy że się nie mogę mylić :wink:

---------- Post dopisany at 08:42 ---------- Poprzedni post napisany at 08:39 ----------

A jeśli były zakodowane to pewnie większego problemu nie będzie żeby przegrzebać i ustawić jak chce.

Niech przyjedzie na spota. :wink:

• Odpowiedzi 121.5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• PABLO

11313

• Cuber

10898

• KERCZI

8572

• Wąski

6617

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
:hi:
Opublikowano
słyszałem że tx-didi był, No tego by się nie spodziewał hehe, milo Że po latach wracasz, pozdrowienia

Pewnie 3/4 ludzi nie zna teraz :decayed:

:hi:

Opublikowano

a od kiedy to Dante ma światła dzienne bo już dawno nie ma, poza tym miał jak najbardziej zgodnie z przepisami

Opublikowano

Fabrycznie nie miał tych świateł ale ktoś mu to zakodował i już są tylko że właśnie pozostaje świecąca tablica

no to ktos mu zakodowal tzw "tryb skandynawski"

trzeba wylaczyc tyl i bedzie gralo :wink:

Opublikowano

Powitać

a od kiedy to Dante ma światła dzienne bo już dawno nie ma, poza tym miał jak najbardziej zgodnie z przepisami

Prawdę mówi, polać mu :decayed:

DANTE ma niezgodnie z przepisami bo ma za nisko...

wg. mnie za nisko nie było... minnimum 25 cm od ziemi miały być zamontowane i 60 cm odstępu pomiędzy nimi

SNC00948.jpg

Opublikowano

bardzo dobrze zamontowane światełka, wręcz wzorowo :wink:

---------- Post dopisany at 12:07 ---------- Poprzedni post napisany at 12:04 ----------

Panowie, potrzebuje kupić setke lakieru do auta, gdzie w krk dobrze mieszają?? tzn chce gotową mieszankę już rozcieńczoną.

Opublikowano

file.php?name=EE5F2B3F16FFFCDC706AC00E005EFF70

Po dwóch B8kach i A5 pewien kierowca od nas właśnie nabył nową 4kę z tego roku 420 xd M-pakiet, trza przetestować na spocie :decayed:

Opublikowano
bardzo dobrze zamontowane światełka, wręcz wzorowo :wink:

---------- Post dopisany at 12:07 ---------- Poprzedni post napisany at 12:04 ----------

Panowie, potrzebuje kupić setke lakieru do auta, gdzie w krk dobrze mieszają?? tzn chce gotową mieszankę już rozcieńczoną.

zadzwoń do Wąskiego to Ci powie..

Opublikowano

Z tego co wiem to się nie da tak zakodować. Kiedyś próbowałem. Mało tego, doczytaj sobie dobrze przepisy dotyczące świateł do jazdy dziennej, bo wydaje mi się że jeśli nie były fabrycznie zamontowane (od jakiegoś rocznika) to muszą świecić dodatkowo z tyłu. Np tak jak ma Dante jest niezgodnie z przepisami i za to można dostać mandacik jak za jazdę bez świateł :)

Spokojnie Lennox, coś tam o tych przepisach wiem :wink: Qmpel też jest instruktorem więc też powinien się orientować :decayed: Powyżej wrzuciłem cytat i jest napisane "dopuszcza się" świecenie z tablicą i pozycją tył więc luzik

Spokojnie przecież napisałem że mi się wydaje. Kiedyś, dość dawno oglądałem na TVN Turbo "Uwaga pirat", jak koleś miał dokładane dzienne włączone i wlepili mu mandat. Tak jak pisałem "wydaje mi się"... co nie znaczy że się nie mogę mylić :wink:

---------- Post dopisany at 08:42 ---------- Poprzedni post napisany at 08:39 ----------

A jeśli były zakodowane to pewnie większego problemu nie będzie żeby przegrzebać i ustawić jak chce.

Niech przyjedzie na spota. :wink:

Chciałem tylko sprecyzować dla potomnych :wink: To go zabiorę kiedyś na spota i będziecie się doktoryzować bo ja nie wiem gdzie to się zmienia :decayed:

Opublikowano

Qurwa znowu lipa w lipcu zeszłego roku kupiłem turbinę regenerowaną założyłem wszystko hulało do dziś:kwasny: diagnoza przepuszcza olej mam już DOSYĆ DIESLI non stop coś żebt to jeszcze stówkę kosztowało to bym przeżył a tak to tragedia zaczynam sobie wyrabiać złe zdanie o klekotach.

Opublikowano

To co zaoszczędzisz na ropie wpierdzielasz w naprawy, taka jest prawda :wink:

Jest temat na forum o tym i mnóstwo podobnych opinii.

Opublikowano
To co zaoszczędzisz na ropie wpierdzielasz w naprawy, taka jest prawda :wink:

Jest temat na forum o tym i mnóstwo podobnych opinii.

i właśnie jest to mój pierwszy i ostatni diesel:kwasny:

---------- Post dopisany at 16:16 ---------- Poprzedni post napisany at 16:14 ----------

dochodzę do konsensusu iż lepiej żeby paliło 10 litrów benzyny niż 8 litrów ropy wielki fiut nie oszczędność

Opublikowano

z 6-7 lat temu była duża różnica w benie i ropie to się faktycznie opłacało, dzisiaj praktycznie tyle samo stoi paliwo, jedynie mniej pali diesel ale no właśnie..

Opublikowano

Qurfa że człowiek nie miał nikogo kto poradził by te 5 lat temu przedstawił wszystkie za i przeciw przed zakupem fury :facepalm:

---------- Post dopisany at 16:58 ---------- Poprzedni post napisany at 16:52 ----------

A najciekawsze dzwonie do typa co mi sprzedał i mówię mu jaka sytuacja a on proszę przywieść część zobaczymy co się stało czy to nie jest pana wina ja mu mówię na to, a kto mi kur... za wymontowanie i zamontowanie turbawki wróci Kopernik jaka moja wina wiem jak eksploatować diesla z turbem ja pierdo... co za kraj wszędzie tylko patrzą wyj....ć człowieka najlepiej to się kasę bierze :facepalm:

Opublikowano

Witam wszystkich :hi:

Mam dylemat, którego wybrać :mysli:

I czy w ogóle zmieniać auto :mysli:

Pomóżcie :think2:

To: Audi A8 2000r. lift 3.7 BRC (4018266738) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Czy to: AUDI S6 4.2+LPG BRC FULL OPCJA NAVI LIFT OKAZJA!!! (4045141820) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

A może w ogóle odpuścić i nie przypalać się?

---------- Post dopisany at 17:35 ---------- Poprzedni post napisany at 17:34 ----------

Jak widać powyżej - klekoty się psują... Mój też zaczyna powoli niedomagać :kwasny: Może by się go pozbyć i kupić benzyne :mysli:

---------- Post dopisany at 17:37 ---------- Poprzedni post napisany at 17:35 ----------

Chyba zaczynam mieć rozterki jak Boseron :kox: Starość nie radość :grin:

Opublikowano

Witam wszystkich :) wlasnie nabyłem A4 b5 :naughty: i mam pytanko znacie moze jakiegos dobrego speca co umie zrobić odcięcie od zapłonu ?

Opublikowano
Witam wszystkich :hi:

Mam dylemat, którego wybrać :mysli:

I czy w ogóle zmieniać auto :mysli:

Pomóżcie :think2:

To: Audi A8 2000r. lift 3.7 BRC (4018266738) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Czy to: AUDI S6 4.2+LPG BRC FULL OPCJA NAVI LIFT OKAZJA!!! (4045141820) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

A może w ogóle odpuścić i nie przypalać się?

S6 fajniejsza wg mnie:wink: