Skocz do zawartości
IGNOROWANY

SPOCIKI KRAKOWSKIE - WTOREK godzina 20:00 Galeria Kazimierz!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, Radekst napisał:

o wlasnie ich szukalem, pamietalem wyglad ich strony a nie pamietalem jak sie nazywaja, dzieki!

zapytam ich od razu czy przerabiaja tez turbiny, bo moze by od razu upchnac gtb17 z 2.7tdi skoro i tak musze wrzucac nowa..

Robią  hybrydy i to głównie hybrydy, bardzo dobra firma sam mam swoje k04 od nich ;) 

• Odpowiedzi 121.5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• PABLO

11313

• Cuber

10898

• KERCZI

8572

• Wąski

6617

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
3 godziny temu, -RamzeS- napisał:

Radek może już czas pomyśleć o zmianie auta ?

Pomysle ;)

1 godzinę temu, arek_cccp napisał:

Robią  hybrydy i to głównie hybrydy, bardzo dobra firma sam mam swoje k04 od nich ;) 

No to elegancko :)

Opublikowano

Siema panowie, pytanko mam, kto by miał czas i by mi furke obejrzał jutro?

Oczywiście nie za free

Opublikowano

Jakby ktoś szukał to OKAZJA nowe 690 000zł

Opublikowano

BOSERON graty nowej fury

Opublikowano

Jakiej fury? Pewnie kuzyn namówił Go na czarnego VW CC :wink:

Opublikowano

Nie, tym razem PUNIA wóz :-)

Opublikowano

Panowie mam pytanko nie chce tematu zakładać a trochę czytałem a nie dowiedziałem się zbytnio nic konkretnego :/ planuje nie długo kupić B6 wersji s-line i czym się różni zawieszenie od seryjnego 1ba? Wiem że amor inny i jakieś elementy wahaczy, ale jakie ? Gdzieś czytałem że drążki inne i wahacze dolne, prawda to ? Jak tak dużo droższe te części od seryjnego zawieszenia? :) Z góry dziękuję za pomoc. 

Opublikowano

Jedynie sprężyny i amory inne, reszta zawieszenia taka sama. Auto stoi -20mm w porównaniu do normalnej zawiechy.

Opublikowano
5 minut temu, KERCZI napisał:

Jedynie sprężyny i amory inne, reszta zawieszenia taka sama. Auto stoi -20mm w porównaniu do normalnej zawiechy.

Hmm ciekawe bo zawieszenie 1 bv pisze że różnią się niektóre elementy wahaczy i tu na forum to jest podane i właśnie zastanawialem się jakie te elementy..Bo 1be z tego co się dowiedziałem wszystko ma to samo oprócz sprężyn i amor. 

Opublikowano

Bv owszem, ale 1bv to zawieszenie sportowe, s-linę to 1be

Opublikowano

No właśnie s line to zawiecha 1 bv bardziej usztywniona i zastanawiam się jakie elementy wahaczy tam są inne...Wiesz może kerczi ? :wink:

Opublikowano

Sztywniejsze sprężyny napewno

Podejrzewam ze skok amora tez moze inaczej pracować

Opublikowano

A gdzieś pisało w jakimś temacie że dolne wahacze inne i drążki. Normalnie już zgłupiałem :cheesy:  Dobra dzięki panowie. Ale z tego co pamiętam Pablo miał b6 dość fajną tylko nie pamiętam czy s line może on wie coś i by podpowiedział :)

Opublikowano (edytowane)

wg. ponizszego watku:

1ba - zwykle

1be - sportowe

1bv - sline

tu jest do b8, ale chyba w b6 nazewnictwo bedzie takie samo?

Edytowane przez Radekst
Opublikowano

Więc wahacze górne, dobrze wiedzieć :) dziękuję wszystkim :)

Opublikowano

1bv jest twardsze od 1be o ile dobrze pamiętam,  inne amory są, jeśli chodzi o wahacze to fakt etka podaje 2 numery osobne dla 1be 1ba 1br oraz 1bv i cena w aso też jest inna. 

Opublikowano

A jeździł ktoś z was na 1 be i 1 bv ? Bo czytałem że 1 bv już zbytnio komfortu nie ma a planuje kupić B6 tylko wersji s line no ewentualnie pakiet sport ale to ostateczności.  

Opublikowano
Godzinę temu, SharkS napisał:

A jeździł ktoś z was na 1 be i 1 bv ? Bo czytałem że 1 bv już zbytnio komfortu nie ma a planuje kupić B6 tylko wersji s line no ewentualnie pakiet sport ale to ostateczności.  

Ja jeździłem na 1bv i 1be i faktycznie 1bv jest trochę twardsze i auto wydaje się bardziej sztywne w zakrętach i niestety na dziurach. Generalnie mimo wszystko jakbym miał wybierać to wolałbym 1bv, jest trochę twardsze ale właściwości jezdne jak dla mnie nieporównywalne :) Tak czy siak na 1be i 1bv jest twardo, zaś 1ba mięciutkie ale w zakrętach to taka wanna że można zapomnieć o szybszym wchodzeniu w zakręty.