boseron Opublikowano 5 Maja 2017 Opublikowano 5 Maja 2017 Skoda octavia tez można by coś znalazł , albo laguna 3 ,
nex Opublikowano 6 Maja 2017 Opublikowano 6 Maja 2017 (edytowane) Kupiłem Forda ale nie z tego Oświęcimia :). Jestem mega zadowolony póki co. Z września 2008r. Cały lakier ori, szyby all ori, w środku idealnie utrzymany, wyposażenie dość dobre, klima auto 2str., Ori Nawi kolorowa z bluetooth, pełen fis, grzane stołki, szyba przód grzana, elektr. Fotel kierowcy., Czujnik deszczu, zmierzchu, czujniki parkowania przód i tył, elektryka drzwi, lusterka składane ele., Wsteczne lusterko fotochromatyczne, kiero multi, poduszek chyba 10 albo 8 z kurtynami. Serwisowany do końca w Fordzie, 1 właściciel. 250kkm. 2.0 tdci 143ps. Wysprawdzany na serwisie, wszystko ok., rozrząd 50kkm temu wymieniony. Poki co bez wkładu. Czas zweryfikuje. Fotki jakieś pokaże dziś. Edytowane 6 Maja 2017 przez nex
boseron Opublikowano 6 Maja 2017 Opublikowano 6 Maja 2017 A Matiz to byłby góra dwuletni... Hahahaha Kercziak dzieki za odwiedziny w pracy juz bedziesz wiedział kiedy mowię o drzwiach na magnes o co chodzi hahahaha )
boseron Opublikowano 6 Maja 2017 Opublikowano 6 Maja 2017 Nex graty !!! Ford gowno wort ale te nowe dają radę
KERCZI Opublikowano 6 Maja 2017 Opublikowano 6 Maja 2017 Hahahaha Kercziak dzieki za odwiedziny w pracy [emoji4] juz bedziesz wiedział kiedy mowię o drzwiach na magnes o co chodzi hahahaha [emoji4]) BOSERON ja tez dzięki...Wódeczka i meczyk na 500" ekranie na komisariacie robi robotę...ciężkie życie... :-)
nex Opublikowano 6 Maja 2017 Opublikowano 6 Maja 2017 Jak kogoś interesuje co kupiłem to obiecane fotki --> Zdjęcia
SharkS Opublikowano 7 Maja 2017 Opublikowano 7 Maja 2017 Panowie zna się ktoś na woskowaniu ? Myślę kupić wosk Mequiar's Black wax i do tego szampon tej samej firmy Mequiar's ultimate wash wax i tu się zastanawiam czy można umyć samochód przed woskowaniem szamponem co sam w sobie zawiera już wosk ? Czy lepiej żeby był normalny szampon ?
Radekst Opublikowano 7 Maja 2017 Opublikowano 7 Maja 2017 Lepszy bez i po myciu odtlusc lakier IPA, bedzie sie wosk dluzej trzymac.
nex Opublikowano 7 Maja 2017 Opublikowano 7 Maja 2017 do odtłuszczania polecam Ludwika, lakier lalunia
Radekst Opublikowano 7 Maja 2017 Opublikowano 7 Maja 2017 (edytowane) ja do mycia uzywam ADBL http://www.adbl.eu/produkty/adbl-shampoo-pro/ pozniej odtluszczam IPA, nastepnie Prima Amigo a na koniec wosk Soft99 Fusso, na czarnym robi robote (mozesz nawet spytac Wurger'a bo uzywa tego samego cleanera i wosku). I przy nakladnaniu wosku pamietaj, ze im mniej tym lepiej, ma byc tylko delikatna mgielka, a nie warstwa jakbys szpachla wysmarowal, rob to w miejscu mocniej oswietlonym to wtedy bedziesz widzial czy lakier jest dobrze 'natluszczony', po nalozeniu delikatnie spoleruj i poloz 2 warstwe wosku, po pierwszej warstwie odczekaj przynajmniej 30min zeby podeschnal. Edytowane 7 Maja 2017 przez Radekst
Cuber Opublikowano 8 Maja 2017 Autor Opublikowano 8 Maja 2017 8 minut temu, KERCZI napisał: Cześć piękny kawalerze :-) Lubie to!
SharkS Opublikowano 8 Maja 2017 Opublikowano 8 Maja 2017 Radek a który soft99 fusco? Bo słyszałem że lepszy jest biały (Soft99 FUSSO Wax White) niż ten czarny że biały będzie lepszy efekt na kazdym kolorze ale trudno się nakłada. A ja u siebie mam kolor perłowy niby czarny ale do słońca wchodzi taka ciemną wiśnie. Też myślałem o Harly Wax używał ktoś ? A czym Radek myjesz auto szczotką? Czy gąbka? A może rękawica ? Niby pierdoła ale też ważna rzecz.
Wurger Opublikowano 8 Maja 2017 Opublikowano 8 Maja 2017 Jeśli i tak musisz kupić, to proponuję rękawicę - najwygodniejsza.
Radekst Opublikowano 8 Maja 2017 Opublikowano 8 Maja 2017 (edytowane) Godzinę temu, SharkS napisał: Radek a który soft99 fusco? Bo słyszałem że lepszy jest biały (Soft99 FUSSO Wax White) niż ten czarny że biały będzie lepszy efekt na kazdym kolorze ale trudno się nakłada. A ja u siebie mam kolor perłowy niby czarny ale do słońca wchodzi taka ciemną wiśnie. Też myślałem o Harly Wax używał ktoś ? A czym Radek myjesz auto szczotką? Czy gąbka? A może rękawica ? Niby pierdoła ale też ważna rzecz. szczotka? czys Ty zwariowal? myje gabka z mikrofibry http://shiningcar.pl/pl/p/Chemical-Guys-Gabka-do-mycia-z-mikrofibry-BIG-CHUBBY/386 fusso mam czarnego, Dantemu kupowalem bialego i uzywal go na srebrnym lakierze, takze mozesz go zapytac czy sie ciezko naklada, ale watpie zeby byla jakas roznica. uzywam dokladnie tego wosku: http://soft99.pl/pl/kosmetyki-samochodowe/14-fusso-coat-12-months-wax-dark-4975760000000.html a jak nie mozesz sie zdecydowac na wosk to mozesz kupic probke (jesli takowa z danego wosku wystepuje) i sobie sprawdzic czy Ci odpowiada. ja swoje auto woskowalem juz kilkanascie razy i praktycznie nie widac ubytku wosku z puszki, a w puszcze jest az 200gram, takze predzej mi ruda blache opierdzieli niz wosk sie skonczy. Edytowane 8 Maja 2017 przez Radekst
D4NTE Opublikowano 8 Maja 2017 Opublikowano 8 Maja 2017 Godzinę temu, Radekst napisał: (...) Dantemu kupowalem bialego i uzywal go na srebrnym lakierze, takze mozesz go zapytac czy sie ciezko naklada, ale watpie zeby byla jakas roznica. (...)ja swoje auto woskowalem juz kilkanascie razy i praktycznie nie widac ubytku wosku z puszki, a w puszcze jest az 200gram, takze predzej mi ruda blache opierdzieli niz wosk sie skonczy. Mi jeszcze zostało wosku raptem na jedno woskowanie a użyłem go raptem 4 razy, więc z tą wydajnością drogi Radosławie coś mamy rozbieżności :-P (może masz jakiś niekończący się egzemplarz?) Nakłada sie bez większych problemów. Jak nie przetrzymasz za długo to również łatwo się go poleruje. Jasne fusso ma ten minus (nie wiem jak czarne), że na plastikach zostawia jasne ślady, więc trzeba uważać. Po nałożeniu siedzi na lakierze ok 3 miesięcy (widoczne kropelkowanie - producent podaje 12 miesięcy). Jak tego wykończę to kupię coś innego na testy . SharkS Jak chcesz uzyskać dobry efekt to zakup sobie glinkę i po umyciu czy też podczas niego przesmaruj nią całe auto.
Rekomendowane odpowiedzi